پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۰ آذر ۱۳۸۳، ۱۲:۳۱

در نشست خبري همايش "ما و چشم انداز جهاني فرهنگ" مطرح شد :

سايه مسائل اسلامي بر فعاليت هاي فرهنگي مشهود است

سايه مسائل اسلامي بر فعاليت هاي فرهنگي مشهود است

رئيس پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات صبح امروز در نشست خبري كه به منظور تشريح اهداف و برنامه هاي همايش " ما و چشم انداز جهاني فرهنگ" برگزار شد ، با اعلام اين كه همايش فوق 14 و 15 آذر ماه برگزار مي شود ، در پاسخ به پرسش "مهر" در مورد جايگاه پژوهش ها و فعاليت هاي ديني- مذهبي در اين همايش گفت : اعتقاد ما بر اين است مسائل ديني و اسلامي بر تمام فعاليت هاي فرهنگي سايه افكنده و همه امور را در بر مي گيرد .

به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه خبرگزاري "مهر"، دكتر محمد سميعي رئيس پژوهشگاه فرهنگ ، هنر وارتباطات ضمن معرفي اجمالي پژوهشگاه به فعاليت 24 گروه پژوهشي در پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات اشاره كرد و گفت : از اين ميان 11 گروه فرهنگي ، 9 گروه ارتباطات و 4 گروه نيز هنري هستند كه هر كدام از اين گروه ها، متناسب با نياز پژوهشي سازمان فرهنگ وارشاد اسلامي فعاليت مي كنند .

وي در مورد ضرورت هاي برگزاري همايش " ما و چشم انداز جهاني فرهنگ" گفت : از آنجا كه فرهنگ در عصر حاضر بيش از پيش دستخوش دگرگوني است ، ارزيابي متناوب وضعيت حوزه هاي مختلف فرهنگي امري ضروري و اجتناب ناپذير است .

سميعي در ادامه جهاني شدن فرهنگ و آثار آن بر تمام جنبه هاي زندگي فردي و اجتماعي را يادآورشد و افزود : در همين راستا شناخت جريان ها و افق هاي جهاني و موقعيت ما در اين عرصه به عنوان پيش نياز تمام فعاليت هاي پژوهشي ،  الزامي است .

رئيس پژوهشگاه فرهنگ ، هنر وارتباطات گفت : به همين منظور امسال تدوين پژوهشنامه به عنوان محور اصلي فعاليت گروه هاي پژوهشي پژوهشگاه مورد توجه ويژه قرار گرفته است و به عنوان نخستين گام اين فعاليت ، برگزاري همايش " ما و چشم انداز جهاني فرهنگ " به تصويب كميسيون پژوهشي شوراي سياستگذاري پژوهش فرهنگي ، با رياست وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي رسيد ه است كه روزهاي شنبه و يكشنبه ، 14 و 15 آذر ماه در دانشكده مديريت دانشگاه تهران برگزار مي شود .

وي با اشاره به اين كه فرهنگ ملي ما با فرهنگ جهاني ارتباط دارد ، بر تأثير و تأثر فرهنگ ايران و جهان از يكديگر تأكيد كرد و گفت : به منظور حركت صحيح در راستاي جهاني شدن فرهنگ ، اولويت هاي فرهنگي در اختيار پژوهشگران قرار گرفته تا با انجام تحقيقات ، سند اساسي براي پيشبرد فعاليت هاي فرهنگي تنظيم شود .

سميعي گفت : تحقيقات و تهيه اسناد راهبردي به منظور اجرايي شدن در دستگاه هاي مرتبط تنظيم مي شوند ، اما الزامي در به كارگيري آنها وجود نداشته ، در صورت تمايل مديران گروه ها ، به كارگرفته مي شوند .

رئيس پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات در پاسخ به پرسش "مهر" مبني بر جايگاه پژوهش هاي ديني - مذهبي در ميان پژوهش هايي كه در پژوهشگاه انجام مي شود و همچنين در همايش " ما و چشم انداز جهاني فرهنگ " ، گفت : به اعتقاد ما سايه مسائل ديني و مذهبي بر تمام فعاليت ها مشهود است و نمي توانيم آنها را از يكديگر جدا كنيم ، گروهي به نام دين و فرهنگ در پژوهشگاه فعال است و در همايش فوق نيز روح اسلامي و مذهبي بر مسائلي كه مطرح مي شود ، حاكم است به عنوان مثال در گروه مالكيت ادبي و هنري كه سخنران آن در همايش حجت الاسلام دكتر شبيري است ، بي ترديد ، ديد اسلامي و مذهبي نيز در  بررسي و ارزيابي موارد فوق وجود خواهد داشت .

وي افزود : در همين ارتباط فعاليت هايي در قم انجام مي شود و خانه پژوهش قم نيز از سال گذشته با بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شكل گرفته و فعال است .

درادامه نشست فوق دكتر مرتضايي معاون پژوهشي پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات نيز با اشاره به اين كه با بهره گيري از اطلاعاتي كه بدنبال تحقيقات و پژوهش ها بدست مي آيد كارهاي اجرايي بهتر انجام وارزيابي مي شوند ، گفت : اميدواريم نتايج پژوهش ها به عنوان دستاوردهاي پژوهشي مورد بهره برداري دستگاه هاي مرتبط قرار گيرند . 

همايش دو روزه " ما و چشم انداز جهاني فرهنگ" 14 و 15 آذر ماه برگزار مي شود  و موارد و نتايج تحقيقات در موضوعاتي  چون تنوع فرهنگي ، چون سينما ، ادب و هنر ، فرهنگ و كارآفريني ، موسيقي ، هنرهاي تجسمي كتاب ، فناوري اطلاعات ، از سوي سخنرانان گروه ها ، طرح مي شود .

کد خبر 135097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha