پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۶ مرداد ۱۳۸۲، ۱۴:۲۷

معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي :

نخستين مجمع پيوندهاي فرهنگي كهن ايران و غر ب آسيا برگزار مي شود

نخستين مجمع پيوندهاي فرهنگي كهن ايران و غر ب آسيا برگزار مي شود

نخستن مجمع پيوندهاي فرهنگي كهن ايران و غرب آسيا ، 25 مردادماه در تهران و با هدف تبادل نظر و همكاري باستان شناسان ، ديرينه شناسان و صاحبنظران فرهنگي برگزار خواهد شد .

به گزارش خبرنگار فرهنگي " مهر " علي اصغر رمضانپور معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي صبح امروز در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت : اين مجمع در جريان بستر فرهنگي ارتباطات ايران و غرب آسيا در طي قرون مختلف برگزار مي شود چراكه تا به حال به اين موضوع كمتر پرداخته شده ، به همين دليل كنفرانس مقدماتي آن  با حضور كارشناسان اروپايي ، آمريكايي  و كشورهاي همسايه در سال گذشته برگزار شد و نتيجه آن در 25مردادماه در نشست هايي ارائه خواهد شد .
وي در ادامه در مورد برنامه هاي معاونت فرهنگي  گفت : در مورد اظهار نامه مالياتي ناشران و كتابفروشان طي جلساتي كه در سازمان مالياتي كشور داشتيم ، برسر معاف مالياتي انتشارات اختلاف نظر بود و ما اصرار داشتيم  در تغيير قانون ، معافيت مالياتي كتابفروشان نيز لحاظ شود و خوشبختانه آقاي خجسته رئيس سازمان مالياتي كشور هم با اين موضوع موافق بودند و براساس اين نظرآقاي مسجد جامعي طي نامه اي از وزارت دارايي در خواست كردند تا زمان به توافق رسيدن و اعمال قانون، زمان اجراي اين معافيت مالياتي به تعويق بيفتد .
رمضانپور در ادامه گفت : همچنين در جلسه اي كه با شوراي اقتصاد كشور و كميسيون اقتصاد در حضور آقاي خاتمي داشتيم طرح آزاد سازي كاغذ دوباره مطرح شد.  با توجه به گزارش وزارت بازرگاني ، شرايط دشوار اجراي اين طرح ،  مشكلات بازار از نظر افزايش قيمت كاغذ ، مشكلات كارگران و كارخانه هاي كاغذ سازي  و مشكلات ناشران و دست اندر كاران كتاب اين طرح مورد بحث و بررسي قرار گرفت و قرار شد  به اين مشكلات رسيدگي شود .
در ادامه اين نشست، معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اينكه به دنبال توقيف كتاب" دوزنداني" اثرآقايان دوران و بهبهاني،  دادگاه حكم بازداشت وي و صيادي مدير كل امور مراكز و روابط فرهنگي وزارت ارشاد را صادر كرد گفت : مايل نيستم خيلي وارد جزئيات مطلب شوم تا اين مشكل خاتمه يابد . 
رمضانپور در ادامه در جواب اين سوال كه "آيا با پيش آمدن اين مشكلات روند صدور مجوز تغيير خواهد كرد ياخيرو آيا كارشناسي ها براي صدور مجوز از جانب وزارت ارشاد  به درستي انجام مي شود يا خير" گفت :  ما همان روند را ادامه خواهيم داد، چون براساس قانون عمل مي كنيم  ، صدور مجوز از جانب وزارت ارشاد مشكلي ندارد وتوسط بررس هاي خبره انجام مي شود اما يك موضوع ممكن است در شرايط خاص سياسي كشور حساسيت برانگيز شود و كتابي هم در همان زمان در مورد همان موضوع منتشر شود در صورتيكه زمان صدور مجوز مدتها قبل از اين جريان بوده است ، وهمين هم زماني ها ما را دچار مشكل مي كند .
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه" چرا با توجه به اين نكته كه در مصوبه شوراي عالي فرهنگي برمميزي كتاب تاكيد نشده است مميزي كتابهاي بزرگسال حذف نمي شود "گفت : تفسير ديگري نيز بر اين موضوع هست و آن تفسير اين است كه درآن مصوبه تاكيدي براين نكته كه اين مميزي قبل از چاپ باشد يا پس از چاپ  نيست و مي شود اين مميزي را قبل از چاپ انجام داد، در هر حال تمام اين اقدامات براي حفظ ثبات در حوزه فرهنگ و هنر انجام مي شود و حالا هم براي حفظ ثبات تلاش مي كنيم .
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار" مهر" مبني بر اينكه "آيا با توجه به مشكلات پيش آمده ممكن است مميزي كتاب دوباره به دست ناشران سپرده شود يا خير " گفت : اين اقدام تجربه  بسيار مفيدي بود و هم ما راضي بوديم و هم ناشران ، در اينجا اساس اعتماد بود و ما اين اقدام را به ناشرين پر سابقه با فعاليت انتشاراتي مثبت واگذار كرديم و پاسخ اعتماد خود را هم گرفتيم زيرا هيچكدام از اين كتابها با مشكل روبرو نشد ، فكر مي كنم اين طرح بايد به شكل كاملتري ارايه شود و با هماهنگي با دستگاههاي حمايتي به نظري قطعي برسيم ، من با اين نظر موافقم و فكر مي كنم قابل اجراست .
رمضانپور همچنين در مورد اقدامات انجام شده در سال كتاب ، كودك و خانواده گفت : از مهر ماه امسال با هماهنگي انجمن اولياء و مربيان و آموزش و پرورش طرح واگذاري كتاب از طريق مدارس به كودكان دنبال خواهد شد ، كه اين طرح  با دو هدف دسترسي راحت تر خانواد ها به كتاب و حذف نظام تدريس كتاب واحد در مدارس انجام مي شود .
معاون فرهنگي وزارت ارشاد همچنين در مورد ادامه فعاليت كانون نويسندگان ايراني گفت : برخي از اعضاي اين كانون در نمايشگاه كتاب با من گفتگو كردند ومن نيز ملاحظات را به آنها تاكيد كردم و از آنها خواستم تا پيشنهادهاي خود را با مسئولين تصميم گيرنده از جمله كميسيون فرهنگي مجلس در ميان بگذارند ، كه البته وزارت ارشاد هم در كميسيون فرهنگي مجلس اين موضوع را مطرح كرد ، به هر حال چون اين كانون پس زمينه اي سياسي دارد تنها وزارت ارشاد در اين زمينه  پاسخگو نيست و اين مشكل بايد با همكاري وزارت كشور و وزارت اطلاعات حل شود .
در پايان اين جلسه رمضانپور در پاسخ به خبرنگار" مهر" كه از وي مي خواست در مورد دادگاه اخير خود صحبت كند گفت : لازم مي بينم با توجه به حساسيت موضوع در مورد آن صحبت نكنم، زيرا صحبت در مورد آن فقط حساسيت ها رابيشتر و فضا را متشنج خواهد كرد .

کد خبر 13511

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha