حسین حسین زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در این روش صمغ پسته از تنه درخت پسته به روش تیغ زدن استخراج و بر روی موشهای نر مورد آزمایش قرار گرفت اظهار داشت: در این تحقیق مشخص شد که صمغ پسته خاصیت شل کنندگی، خواب آوری و ضد اضطرابی را داراست.
وی با اشاره به اینکه شل کننده های عضلات اسکلتی به طور وسیع درجراحی ها، شکستگی ها و رفع بعضی از انقباضات عضلانی به کار می رود افزود: صمغ پسته پس از تزریق با تأثیر بر سیستم اعصاب مرکزی و یا محیطی موجب ایجاد خواب، افزایش مدت زمان خوابید، آرامش و کنترل اضطراب، شلی عضلانی و کاهش حرکات محیطی می شود.
استاد فارماکودینامی و سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر از ترکیبات دارویی مختلفی همچون باکلوفن، متوکاربامول، دیازپام در ایجاد شلی عضلانی و برطرف شدن انقباضات و بر ای ایجاد خواب و القاء آن به افراد و کاهش اضطراب اغلب از بنزودیازپین ها مانند دیازپام استفاده می شود.
حسین زاده اظهار امیدواری کرد: نتایج این طرح بتواند راهگشای تولید داروهای با منشاء گیاهی به منظور کاهش آسیب های ناشی از مصرف داروهای شیمیایی شود.
به گفته وی، پسته بومی ایران پیش از این هم در طب سنتی مورد استفاده قرارمی گرفته که از آن جمله می توان به مصرف مغز پسته و پوست آن جهت مصارف غذایی و درمانی زخم معده، سوءهاضمه و استفراغ اشاره کرد.
این طرح تحقیقاتی با مشارکت حسین حسین زاده و تکتم ضیایی داروساز، بخش فارماکودینامی و سم شناسی دانشکده داروسازی مشهد به اجرا در آمده است.
نظر شما