به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباس صاحبقدم لطفی روز گذشته در سمینار شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) با اشاره به اولویت های تحقیقاتی در کشور افزوذ: بیماری باکتریایی شانکر مرکبات از جمله بیماریهای رایج در کشور است که خسارات زیادی به مزارع مرکبات کشور وارد کرده است از این رو این معضل به عنوان اولویت های کشور مطرح شده است.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اظهار داشت: با توجه به معضلات کشور در حوزه بیوتکنولوژی 20 تیم تحقیقاتی در پژوهشگاه مهندسی ژنتیک ایجاد شده است و بر اساس اولویت های کشور پروژه های تحقیقاتی را در راستای حل معضلات کشور تعریف و اجرایی می کنند.
وی از تهیه لیستی از طرحهای ماموریت محور در پژوهشگاه خبر داد و یادآور شد: با توجه به نقش ملی و محوری پژوهشگاه در انجام پژوهشهای ماموریت محور و مشتری گرا فهرستی از طرحهای ماموریت محور تهیه شده است.
لطفی خاطر نشان کرد: این لیست زمینه های همکاریهای علمی پژوهشگاه با سایر بخش ها را مشخص می کند و پژوهشگاه آمادگی همکاری مشترک 50،50 را با متقاضیان دارد.
وی به جزئیات این لیست اشاره کرد و ادامه داد: درمان بیماری دیابت در مدل حیوانی از طریق فناوری سلولهای بنیادی، فرمولاسیون جدید داروی نوترکیب بر پایه آئروسل، شناسایی، حفظ و انتخاب و استفاده از ذخایر ژنتیکی زیتون ایران، تولید موش تراریخت، بررسی ناخالصی های روغنهای گیاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی، کنترل و مدیریت بیماری شانکر مرکبات، توسعه ارقام کلزای مقاوم در برابر برخی از قارچهای بیماری زا، تولید سلولهای پرتوان القا شده انسانی، بهبود بیان فاکتور 9 انسانی برخی از این اولویت ها به شمار می آیند.
وی بررسی علل ژنتیکی عدم پاسخ به شیمی درمانی در بیماران سرطان مبتلا به سرطان سینه، ساخت ژن چیپ ها برای تشخیص زود هنگام بیماریهای کمپلکس نظیر MS و سرطان پستان و پروستات، شناسایی، ارزیابی و تکثیر پایه های پسته با تحمل بالا نسبت به تنش های شوری و خشکی و طراحی و ساخت نانو کامپوزیت های مبتنی بر سیلیکا برای کاربردهای زیست فناوری را بخش دیگر از اولویتها اعلام کرد.
کاربرد سلولهای بنیادی سرطان پستان در طراحی روشهای درمانی موثر، تولید بیودیزل در مقیاس آزمایشگاهی با روش آنزیمی، جدا سازی اجزا پروتئینی آرتمیا اورمیانا، آنالیز و مطالعه خصوصیات اجزای پروتئینی از نظر آنتی اکسیدانت، تولید داروی مایکوفنولات مفتیل از طریق بیو سنتز مایکو فنلیک اسید در مقیاس نیمه صنعتی، استراتژی ژنتیک مولکولی جدید برای حفاظت نورونهای دوپامین در درمان پارکینسون، ارزیابی توارث مقاومت به ویروس BNYVV در لاین های تراریخت چغندر قند، سولفور زدایی گاز طبیعی با استفاده از روشهای بیولوژیکی، بررسی اثرات سایکو ژنتیکی بر میزان بیان ژنهای گیرنده های دو پامین مبتلایان به سرطان سینه و ارتقای خصوصیات مرتبط با کمیت نانوایی ارقام گندم ایران با استفاده از روشهای مولکولی نیز به گفته لطفی جزء لیست اولویتها هستند.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اضافه کرد: متقاضیان برای مشارکت در این طرحها می توانند از طریق پست الکترونیکی پژوهشگاه آمادگی خود را اعلام کنند.
نظر شما