به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی در دیدار اعضای شورای عالی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای جهان اسلام با اشاره به زمینه بسیار آماده و مساعد جامعه جهانی گفت: آنچه اسلام ناب در اختیار ما قرار داده است، مبانی بسیار غنی و منابعی است که میتوان به یافتهها و داشتههای تأثیرگذار در فضای فرهنگی دنیا رسید لذا رسانههای کشورهای اسلامی باید با استفاده از این منابع و با منطق، عقل و دانش ذهن جهان را نسبت به اسلام، تشیع و اسلام ناب کاملا آشنا سازند.
وی ضمن ابراز خرسندی از شکلگیری اتحادیه رادیو تلویزیونهای جهان اسلام، این اقدام را مبارک و پرثمر خواند و اظهار داشت: اینکه اسلام ناب، محور شکلگیری این مجموعه و حرکتی است که دنبال میکنید، تدبیر تحسینبرانگیزی است.
وی افزود: در نگاه اسلام ناب، وحدت، محبت و برادری در بین همه سلایق مختلف اسلامی مورد توجه است؛ در این نگاه هرگونه حرکت تفرقهآمیز و اختلافبرانگیز بین برادران شیعه و سنی محکوم و ناپسند است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تلاش دشمنان برای ضربه زدن به اسلام ناب، گفت: امروز هدف اصلی دشمنان در این جنگ فرهنگی که دنیای اسلام را در زمینههای سیاسی، اخلاقی و فرهنگی به معنای عام کلمه مورد تهدید قرار داده، همان اسلام ناب است؛ بنابراین با برنامهریزی، سیاستگزاری و خرد جمعی باید جهان اسلام را به وحدت، انسجام، برادری، اخوت، مهربانی و حرکت یکسان و همسو در برابر دشمنانی که هویت و ماهیت اسلامی را هدف قرار دادهاند، فراخواند.
وی با تأکید بر این که باید این مجموعه تلاش نماید تا کشورها و ملل اسلامی یکدیگر را به خوبی درک کنند، اظهار داشت: با یک چنین احساس و درکی، جهان اسلام خواهد توانست در برابر همه قدرتهای سلطهگر و مستکبر و کسانی که با همفکری و همکاری غرب بهطور کلی برای ایجاد استحاله فکری در دنیای اسلام تلاش میکند، بایستد.
آیت الله واعظ طبسی در ادامه افزود: ما با برخورداری از فرهنگ و تمدن غنی، باید آنها را پیوسته متأثر از فعالیتهای فرهنگی خود کنیم و هرچند دشمن با تجهیزات کامل وارد این جنگ فرهنگی شده، اما تأثیرگذاری فرهنگ و غنای فکری ما از نظر مبانی به قدری بالاست که میتواند نه تنها این حرکات را خنثی، بلکه زمینه جذب جوانان و نوجوانان را در سایر جوامع بشری فراهم کند.
وی توجه به دو نکته بسیار مهم را متذکر شد و گفت: یکی نوع تبلیغ است و اینکه چگونه این منابع غنی که فعلا خام است را تبیین کنیم و در چه قالبی منتقل کنیم که در فضای ذهنی جهان تأثیر بگذاریم و دیگر این که رسانهها و
دستگاههای تبلیغاتی و فرهنگی و رساننده ما به آن جریان فکری که خود را در چارچوب افکار متحجرانه محصور کرده و به یک سری توهمات و تخیلات به نام اسلام دامن میزند، نباید مجال بدهند که در جامعه جهانی مطرح شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری هشدار داد: آن سیاستی که زمینهها را برای مطرح کردن جریانی به نام طالبان فراهم کرد، افکار آنها را به نام اسلام منتشر کرد و به اختلاف اسلامی دامن زد تا بتواند کشورهای اسلامی را مقابل یکدیگر قرار دهد، آن جریان امروز از خرافات و اوهام حمایت میکند؛ لذا امروز در سطح دنیای اسلام مسئولیت رسانهها، نویسندگان، گویندگان، شعرا، هنرمندان، نخبگان و اندیشمندان بسیار سنگین است.
آیت الله واعظ طبسی با بیان این که ما دشمن خود را میشناسیم، گفت: دشمن ما و همه جهان اسلام و دشمن اسلام ناب، آمریکا، رژیم صهیونیستی و قدرتهای سلطهگر هستند و با ابزار، امکانات و تجهیزاتی که به لحاظ علمی و صنعتی دارند، کاملا آشنا هستیم و خود را در مقابل آنها تقویت میکنیم اما در عین حال باید بدانیم دشمن ما با همه امکاناتی که دارد، در برابر فکر، علم، فرهنگ و یافتههای اسلامی ما بسیار ضعیف است.
وی افزود: ما میتوانیم با روشی کاملا خردمندانه و تدبیری حکیمانه در یک مجموعه منسجم و هماهنگ با اتحاد نظر و حرکت جمعی عالمانه در عرصه سیاسی، فرهنگی و حتی مسائل اقتصادی و نظامی بر دشمن پیروز شویم همچنان که تا امروز پیروز شدهایم. وی ضمن تبریک شکلگیری این اتحادیه، گفت: تأکید دارم که این اتحادیه تقویت و حمایت شود و بتواند اثر بگذارد و این سیاستهای مطرح شده، پیاده، پیگیری و دنبال شود.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه گفت: آستان قدس رضوی کاملا آمادگی خود را اعلام می کند و خود را موظف میداند با همه مجموعههای جهان اسلام همکاری کند و طبیعی است که نگاه ما به این مجموعه دوست داشتنی و تلاشگر در راه تحقق نظرات اسلام ناب، نگاه خاصی خواهد بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با اشاره به تحولات منطقه اظهار داشت: بحمدالله این تحول و حرکت و تلاشی که در منطقه آغاز شده، بیانگر یک حرکت فکری و اسلامی و حرکتی کاملا مردمی است و قدرتهای مستکبر که کاملا سردرگم شدهاند، تلاش دارند این تحول را به نام خودشان مصادره کنند.
وی با بیان این که همه اینها نویدبخش اسلام ناب خواهد بود، گفت: تلاش ما این انقلاب و تحول بزرگ را در جهان اسلام ایجاد و ایران را به امالقرای جهان اسلام بدل نمود.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام کریمیان، دبیر کل اتحادیه رادیو و تلویزیونهای جهان اسلام و عبدالله قصیر، رئیس شورای عالی اتحادیه و مدیر شبکه المنار به ارائه گزارشی از فعالیتهای این اتحادیه و نقطهنظرات خود پرداختند.
شایان ذکر است اتحادیه رادیو و تلویزیونهای جهان اسلام دارای 220 عضو از 30 کشور جهان اسلام است که در شورای عالی آن چهرههای برجستهای از اندیشمندان جهان اسلام در حوزه ارتباطات و رسانه حضور دارند.
نظر شما