۱۹ تیر ۱۳۹۰، ۱۲:۰۵

فاضلی به مهر خبر داد:

جزئیات دو ماهواره جدید ایران / استقرار ماهواره "قائم" در مدار "زهره"

جزئیات دو ماهواره جدید ایران / استقرار ماهواره "قائم" در مدار "زهره"

سرپرست سازمان فضایی ایران از برنامه های این سازمان برای ساخت ماهواره "پارس 2" و "قائم" خبر داد و گفت: ماهواره سنجش از دور پارس 2 و ماهواره عملیاتی و کاربردی مخابراتی قائم با دانش بومی ایران به فضا پرتاب می شود.

حمید فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح برنامه های پژوهشکده تحقیقات فضایی سازمان فضایی ایران با تاکید بر طراحی و ساخت ماهواره های سنجشی و مخابراتی از تعریف دو پروژه مهم در این بخش خبر داد که می تواند قدم های محکمی برای اکتساب فناوریهای فضایی باشد.

وی اظهار داشت: اجرای دو پروژه ماهواره سنجشی "پارس 2" با رزولوشن 5 متر و پروژه عملیاتی و کاربردی مخابراتی "قائم" که قرار است در مدار ژئو قرار گیرد از جمله برنامه های پژوهشکده تحقیقات فضایی است.
 
ساخت ماهواره سنجش از دور "پارس 2" تا چهارسال دیگر
 
سرپرست سازمان فضایی ایران از ساخت و عملیاتی کردن دو پروژه ماهواره ای "پارس 2 "و "قائم" به عنوان هدفهای اصلی سازمان فضایی ایران نام برد و گفت: پروژه ماهواره ای "پارس 2" در پژوهشکده تحقیقات فضایی در حال انجام است که این پروژه عملیاتی سنجش از دور با عمر حدود 3 سال طراحی می شود و می تواند تصویربرداری با دقت 5 متر داشته باشد.
 
وی با تاکید براهمیت این پروژه خاطرنشان کرد: هم اکنون ایران در تامین تصاویر ماهواره ای با مشکل مواجه است و اگرچه از طریق سایر کشورها این تصاویر در اختیار ما قرار می گیرد اما با اجرای پروژه "پارس 2" مرکز کنترل ماهواره در داخل کشور خواهد بود و همه مقدرات کنترل و دریافت و پردازش تصویر مربوط به این ماهواره و دروبین هایی که روی آن نصب می شود را در داخل کشور خواهیم داشت.
 
وی با بیان اینکه پروژه ماهواره "پارس 2" با هدف بومی سازی دانش ماهواره های سنجش از دور طی 3 تا 4 سال آینده در کشور به بهره برداری می رسد به مهر گفت: پروژه های تحقیقاتی مانند پروژه ماهواره امیرکبیر و نوید و ظفر در دانشگاه علم و صنعت هم پروژه های سنجشی هستند اما با رزولوشن خیلی بزرگتر طراحی می شوند و تصویرهایشان عملیاتی نیست که بتوانند مشکلات کشور را حل کنند.
 
فاضلی با اشاره به رسیدن به توانمندی های تصویربرداری با دقتهای بیشتر، توانمندی کنترل دوربینها در تعیین وضعیت نقاط موردنظر برای تصویربرداری به عنوان قابلیتهای این پروژه، هدف از اجرای پروژه "پارس 2" را تامین دوربین های بسیار دقیق که به لحاظ اپتیکی بتواند دقتها را داشته باشد و تامین توان با کمک سلولهای خورشیدی که روی آن نصب می شود و زیرسیستم هایی که بخواهد در شرایط  فضایی تحت تاثیر تشعشعات و دماها و بارگذاری روی سازه شود برشمرد و گفت: همه این دانش ها در قالب این پروژه های دانشگاهی کسب خواهد شد.
 
وی اضافه کرد: با عملیاتی کردن ماهواره پارس 2 ایران به معنای واقعی سازنده ماهواره خواهد شد و ساخت ماهواره های دانشجویی نوید و امیرکبیر قدمهای میانی و مسیر اکتسابی و بلوغ این فناوری است که باید طی شود.
 
استقرار ماهواره "قائم" در مدار "زهره"
 
سرپرست سازمان فضایی ایران در مورد ماهواره قائم که ماهواره ای عملیاتی و کاربردی مخابراتی است و قرار است در یک ارتفاع بسیار دورتر پرتاب شود به مهر گفت: ماهواره سنجشی پارس 2 در ارتفاع 600 کیلومتری سطح زمین استقرار پیدا خواهد کرد اما ماهواره قائم در ارتفاع 36 هزار کیلومتری استقرار پیدا می کند.
 
وی با بیان اینکه ماهواره قائم ماهواره ای زمین آهنگ است اضافه کرد: این ماهواره در یکی از سه موقعیت مداری کشورمان که مصوب در اتحادیه جهانی مخابرات – ITU – است استقرار پیدا خواهد کرد.
 
فاضلی در پاسخ به این سوال که آیا ماهواره "قائم" به جای "زهره" تعریف شده است گفت: در واقع "زهره" نام ثبت شده نقاط مداری ایران در ITU است و نقطه مداری ایران به عنوان شبکه ماهواره ای زهره 1 ، 2 و 3 در مدار 26 ، 34 و 47 درجه معروف است اما کالبد ماهواره ای که قرار است پرتاب شود را "قائم" نامگذاری کرده ایم.
کد خبر 1354810

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha