پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۲۰ تیر ۱۳۹۰، ۱۳:۴۱

اولین نمایشنامه علمی در ایران منتشر شد

اولین نمایشنامه علمی در ایران منتشر شد

«افسانه‌ی‌ پادشاه و ریاضیدان» نخستین نمایشنامه علمی ایران که بر مبنای معمای ریاضی تالیف شده است به کوشش مهدی بهزاد و نغمه ثمینی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این نمایشنامه که به قلم مهدی بهزاد و نغمه ثمینی تالیف و منتشر شده ‌است؛ مجموعه معماهایی را مطرح می‌کند که جدا از به چالش وا داشتن مخاطب، سبب انبساط خاطر آنها به دلیل درگیر شدن ساده با معماهای ریاضی نیز می‌شود.

این کتاب که  نخستین نمایشنامه علمی منتشر شده در ایران است، ضمن معرفی معمایی ساده و قدیمی معمای گرگ، گوسفند و گیاه مخاطبان خود را به حل مسائل فراوانی تشویق می‌کند که از نظر ریاضی هیجان‌انگیزو جالب هستند.

مهدی بهزاد تالیف این کتاب را در سال 2007 و با دعوت موسسه خانه ریاضیات شهر گین آلمان آغاز کرده و در ادامه نوشتن از نغمه ثمینی نمایشنامه‌نویس ایرانی نیز برای نگارش آن دعوت به عمل آورده است.

ناشر این اثر در مقدمه آن، این کتاب را در زمره گونه ادبیات توسعه نامگذاری کرده است و می نویسد: ترویج علم و دانش‌های نوین و تفکر علمی محتوایی است که کتاب افسانه پادشاه و ریاضیدان به دنبال آن بوده است.

در کتاب افسانه پادشاه و ریاضیدان دو استاد برجسته در نمایش و ریاضی، با نگرشی همسو، نمونه‌ای نو از ادبیات توسعه را به نمایش گذاشته‌اند که نمونه‌ای بسیار جذاب است. این افسانه دربرگیرنده داستانی است که در آن، پادشاهانِ مغرور بی‌نیاز از دانش و خرد و بی‌نیاز از دانشگران روزگار می‌گذرانده و می‌گذرانند، اما این انسان با ابزار دانش و خرد است که روزنه‌های کوچک پرسش و معما را به افق‌های باز دانایی می‌رساند.

افسانه پادشاه و ریاضیدان در 149 صفحه در دو شکل جلد سخت و معمولی از سوی نشر دیبایه منتشر شده است.

کد خبر 1356805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha