به دنبال تنشهای به وجود آمده میان اسلام آباد و واشنگتن که پس از اقدام خودسرانه نیروهای ویژه آمریکا در کشتن "اسامه بن لادن" رهبر القاعده به اوج خود رسید، پاکستان مربیان آمریکایی را که در حال آموزش نظامیان این کشور بودند اخراج کرد.
برنامه آموزشی این مربیان از تابستان سال گذشته آغاز شده و قرار بود تا تابستان 2013 ادامه داشته باشد اما افزایش تنش ها در روابط واشنگتن-اسلام آباد باعث متوقف شدن این برنامه شد.
دولت "باراک اوباما" نیز در پاسخ به اخراج مربیان نظامی و تحت فشار قرار دادن این کشور برای مبارزه بیشتر با طالبان و القاعده صدها میلیون دلار از کمکهای نظامی خود به ارتش پاکستان را به حالت تعلیق درآورد.
این کمکها شامل کمک 300 میلیون دلار برای اعزام بیش از 100 هزار نظامی به مرزهای افغانستان برای مبارزه با تروریسم و صرف صدها میلیون دلار برای آموزش سخت افزارهای نظامی است.
با قطع کمکهای نظامی آمریکا به پاکستان، این کشور همانند دهه 1990 به توسعه تسلیحات هسته ای خود می پردازد و همکاری خود را با آمریکا برای مبارزه با ترویسم کاهش می دهد. |
پس از انتشار خبر تعلیق کمک 800 میلیون دلاری آمریکا به پاکستان، روزنامه های آمریکایی به انتقاد از عملکرد "باراک اوباما" در پاکستان پرداخته و هشدار دادند که این کمکها می تواند سبب افزایش تنش در روابط واشنگتن-اسلام آباد شود.
روزنامه تایمز در گزارشی به اظهارات "ویلیام دیلی" رئیس کارکنان کاخ سفید درباره روابط واشنگتن-اسلام آباد پرداخت و نوشت : امیدوارم تعلیق کمکهای نظامی به پاکستان اوضاع کنونی را بدتر نکند.
تایمز در ادامه با اشاره به افزایش تنشها در روابط واشنگتن-اسلام آباد در پی کشته شدن رهبر القاعده نوشت : با ادامه جنگ افغانستان آمریکا نیازمند انتقال تسلیحات و نظامیان از طریق پاکستان به خاک این کشور است و باید اطلاعات مفیدی را درباره گروههای افراطی داشته باشد.
لس آنجلس تایمز نیز در گزارشی نوشت : در پی تعلیق کمکهای نظامی آمریکا به پاکستان، این کشور باید به فکر بهبود روابط خود با ایالات متحده بوده و احساسات ضد آمریکایی را کنار بگذارد.
واشنگتن پست نیز با اشاره به افزایش احساسات ضد آمریکایی در پاکستان نوشت : تعلیق کمکهای نظامی بازتاب اختلافات موجود میان سیاستمداران آمریکایی در قبال پاکستان است که بی ثباتی و افراط گرایی در این کشور می تواند تهدیدی جدی برای امنیت ایالات متحده باشد.
نظر شما