به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود محمدیان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی روز جمعه در پنجمین جشنواره منطقهای « گل محمدی »، این محصول را یکی از منابع درآمدزای باغداران استان آذربایجان شرقی به ویژه شهرستان اسکو عنوان کرد و گفت: با ایجاد باغات الگویی و تلاش برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و گلابگیری و تهیه اسانس گل محمدی، بتوان در رشد توسعه صنعت گل سرخ استان قدمهای موثری برداشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به اهمیت زراعت و کشاورزی پرداخت و گفت: ر جامعه ای که بخواهد مستقل و آزاد زندگی کند و سرنوشت خودش را با دست خود رقم بزند ، باید درکشاورزی استقلال داشته و بتواند محصولات مورد نیازش را خودش تولید کند زیرا خودکفایی و استقلال هر ملتی در گرو پیشرفت تولیدات کشاورزی آن ملت است.
محمدیان با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی از لحاظ سطح زیر کشت و تولید گل محمدی در رتبه چهارم کشور قرار گرفته است گفت: استان آذربایجان شرقی بعد از استانهای کرمان، اصفهان و فارس در رتبه چهارم کشوری از لحاظ سطح زیر کشت در رتبه پنجم تولید گل محمدی قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه شهرستان اسکو با 555 هکتار از اراضی این شهرستان زیرکشت گلمحمدی قرار گرفته است که از این سطح 475 هکتار در مرحله باردهی و80 هکتار در مرحله نهال است افزود: در مجموع هزار و 425 تن گلتر از کشتزارهای شهرستان اسکو برداشت میشود که این میزان گلمحمدی پس از برداشت به مراکز گلاب و اسانسگیری و خشککنی اسکو و شهرستانهای همجوار انتقال مییابد.
وی با بیان اینکه اسکو در تولید این محصول رتبه نخست استانی را دارد و بیشترین سطح زیر کشت گلمحمدی با 188 هکتار متعلق به روستای گنبرف است با اشاره به پتانسیل و بستر مناسب تولید گلمحمدی در این شهرستان و جوابگو نبودن ظرفیت کارخانهها و کارگاههای فرآوری منطقه، یادآور شد: در صورت ساخت کارخانهها و کارگاههای گلاب و اسانسگیری، امکان اشتغال شمار زیادی از جوانان فراهم خواهد شد.
دکتر محمدیان احداث یک واحد صنعتی فرآوری گل محمدی در این منطقه را ضروری دانست و اذعان داشت : احداث یک واحد صنعتی فرآوری گل محمدی در منطقه جهت استحصال اسانس و گلابگیری لازم و ضروری است که ارزآوری قابل توجهی داشته و موجب افزایش اشتغال نیز خواهد شد و در این مسیر بایستی از حضور شرکت های تعاونی و سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی حمایت های لازم صورت پذیرد.
وی در خاتمه تصریح کرد: گل محمدی گیاهی بسیار مقاوم و کمتوقع است و این گل اغلب شرایط آب و هوایی را به خوبی تحمل میکند ولی برای حداکثر عملکرد، طالب مکانهای باز و پرآفتاب بوده و نسبت به کمآبی مقاوم است که معمولاً در زمان گلدهی در این شهرستان، هر 15 روز یکبار بعد از برداشت و اتمام گلدهی، آبیاری میشود.
جشنواره گل محمدی باعث توسعه اقتصادی منطقه بوده است
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: تداوم برگزاری جشنواره گل محمدی در آذربایجان شرقی باعث رونق گردشگری و توسعه اقتصادی منطقه خواهد بود.
جت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی که بصورت تله کنفرانس در جشنواره گل محمدی گنبرف اسکو شرکت کرده بود برگزاری جشنواره گل محمدی در آذربایجان شرقی را بسیار موفق ارزیابی کردو گفت: با معرفی صحیح و اصولی این روستاهای ارزشمند و جاذبه های زیبای گردشگری استان همچون دهستان گنبرف شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی استان خواهیم بود.
وی بااشاره به اینکه برگزاری اینگونه جشنواره ها جزء برنامه های مورد حمایت دولت بوده تصریح کرد: اجرای مجموع برنامه های این چنینی برای معرفی منطقه و ایجاد فضا و امکانات گردشگری موثر بوده و بالطبع در سال جهاد اقتصادی در گسترش و توسعه اقتصاد منطقه نقش موثری خواهد داشت.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه برای بهبود این صنعت باید اقدامات لازم انجام گیرد و نیازهای منطقه برطرف شود با اشاره به انتقال محصول تولیدی در این منطقه به خارج از استان برای فرآوری، افزود: ایجاد صنایع فرآوری گل نیز که یکی از منابع مورد نیاز پر اهمیت این منطقه است بایستی مورد توجه مسئولین استان قرار گیرد.
وی در خاتمه اظهار امیدواری نمود تا با همت مدیریت استان ، نمایندگان مجلس ، مسئولان کشوری و ... مشکلات این منطقه به عنوان یکی از جاذبه های برجسته گردشگری کشور برطرف شود.
ایران زمین مهد پرورش گل محمدی بوده است
شاعر ، نویسنده و مترجم کتابهای کودک و نوجوان گفت : در شعر و ادب پارسی بیش تر از دیگر سرزمین ها سخن از گل به میان آمده است.
مصطفی رحماندوست که در پنجمین جشنواره منطقهای « گل محمدی » در روستای گنبرف شهرستان اسکو حضور یافته بود با بیان این مطلب گفت: گل در مرز و بوم ایران سابقه ای بس دراز دارد و اگر می بینیم که در شعر و ادب پارسی بیش تر از دیگر سرزمین ها سخن از گل می رود، برای آن است که مردم این سرزمین از دوران های کهن به گل عشق می ورزیده اند و ایران زمین مهد پرورش گل بوده است.
وی با اشاره به اینکه در میان گل ها، گل سرخ و گل محمدی بیش تر مورد توجه ایرانیان بوده است افزود : هنوز بوته های وحشی این گل در گوشه و کنار روستاهای ایران به فراوانی دیده می شود.
مصطفی رحماندوست که از بودن در کنار برگزار کنندگان جشن گل محمدی ابراز خوشحالی و شعف نموده و در حالی که به زبان ترکی آذری مطالبی را ایراد می نمود افزود: امیدوارم برگزاری اینگونه جشنواره ها بتواند در افزایش دوستی ها و پیوندهای ایرانیان نقش موثر خویش را ایفا کند.
گنبرف، یکی از روستاهای هدف گردشگری استان است
مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی گفت : روستاهایی مستعد اقتصادی همچون گنبرف شهرستان اسکو مورد حمایت دولت هستند.
صفر اصغری مدیر کل دفتر امور رستایی استانداری در پنجمین جشنواره منطقهای «گل محمدی » با بیان اینکه روستای گنبرف در کشت و توسعه گل محمدی حرف اول را می زند گفت : امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ، امکانات رفاهی ، خدماتی و زیربنایی مختلفی در این روستا به چشم می خورد.
وی با بیان اینکه وضعیت فعلی روستای گنبرف که منطقه ای صعب العبور و دورافتاده بوده با اوایل انقلاب قابل مقایسه نیست افزود : حضور این روستا در تولیدات محصولات مختلف کشاورزی و حضور در صحنه های مختلف انقلاب اسلامی تا به امروز مثال زدنی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این جشنواره با اشاره به اینکه برای معرفی توانمندی ها و جاذبه های تاریخی و فرهنگی و طبیعی استان ، اقدامات گسترده ای صورت گرفته است گفت : اجرای برنامه هایی مانند جشنواره گل محمدی در روستای زیبای گنبرف که یکی از روستاهای هدف گردشگری استان می باشد و جشنواره های علمی و فرهنگی دیگر در طول سال جاری در نقاط مختلف استان در همین راستا است.
تراب محمدی با بیان اینکه با این گونه اقدامات ، علاقمندان به فضاهای پاک و زیبا و بی آلایش نیز به سمت روستاها آمده و از جاذبه های بی شمار و متنوع روستاها دیدن می کنند افزود : عموم مردم استان و گردشگرانی که این استان را به عنوان مقصد سفر تابستانی خود انتخاب کرده اند می توانند همه ساله همراه با مردمان مهمان نواز این روستا ، جشنواره گل محمدی را به جشن بنشینند و با جاذبه های استان آذربایجان شرقی آشنا شوند.
در پایان این مراسم ضمن رونمایی از تمبر یادبود پنجمین جشنواره گل محمدی توسط این شاعر پرآوازه کشورمان ، از فعالان عرصه تولید گل محمدی تجلیل شد.
محصول عمده گل محمدی، گلاب، اسانس و گلبرگ خشک است که از آنها در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآوردههای بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده میشود.
مصارف دارویی آن بیشتر در درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده و در تهیه شربت مربا و در صنایع شیرینی سازی و تهیه بستنی نیز استفاده میشود.
دم کرده گلبرگ های خشک شده آن اثر درمانی برای تقویت اعصاب ، برطرف کردن بیماری های گلو و دهان است. سالانه گلاب و اسانس ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلستان صادر میگردد.
نظر شما