علی اکبر بسکابادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه میزان هدررفت آب در استان حدود پنج درصد از میانگین کشوری بالاتر است، اظهارداشت: سهم برخورداری خراسان جنوبی از آبرسانی 83 درصد است
وی ادامه داد: متوسط بهره مندی استان حدود 66.79 درصد بوده و این رقم حدود 9.4 درصد از متوسط کشوری پایین تر است.
وی با اشاره به اینکه انسانها از آب آشامیدنی، یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد استفاده می کنند، افزود: با توجه به رشد جمعیت، منابع آب طبیعی جوابگوی نیاز بشری نبوده و این مسئله سبب نگرانی بسیاری از دولتها در سراسر دنیا شده که در آینده نزدیک شاهد بحران جدی آب هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی تصریح کرد: بیشترین مساحت استان در منطقه خشک و بیابانی قرار گرفته که میزان بارندگی به طور متوسط در حد 140 میلیمتر در سال است.
بسکابادی صنعتی شدن جوامع و پیشرفت صنعتی را سبب تغییرات کره زمین عنوان کرد و ادامه داد: این تغییرات اکولوژیکی در بعضی از نقاط کره زمین سبب تشکیل بارانهای سیلآسا و در بعضی از نقاط کاهش بارندگی و در نهایت خشکسالی می شود.
وی با بیان اینکه در مجموع یکهزار و 815 آبادی دارای سکنه در سطح استان وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد 981 آبادی دارای جمعیتی کمتر از 20 خانوار و 834 آبادی دارای جمعیتی بیش از 20 خانوار هستند.
بسکابادی تصریح کرد: با توجه به بالا بودن عمر شبکه های آب روستایی استان هدر رفت آب حدود 36 درصد است که این رقم حدود پنج درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
وی با اشاره به پروژههای مدیریت بحران گفت: تعداد پروژههای مدیریت بحران در سال گذشته 50 پروژه بوده است.
1300 میلیارد ریال برای رفع بحران خشکسالی استان نیاز است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی اضافه کرد: کمبود اعتبار، عدم کیفیت مناسب برخی منابع آبی در اختیار، فرسودگی شدید شبکههای آبرسانی و در نتیجه هدررفت بالای آب، پراکندگی روستاها، فاصله زیاد منابع آبی مطمئن از روستاها از مشکلات و موانع موجود در راستای آبرسانی به روستاهای استان است.
بسکابادی با اشاره به اینکه برای رفع بحران خشکسالی اعتباری بالغ بر یکهزار و 300 میلیارد ریال مورد نیاز است، تأکید کرد: با توجه به اختصاص سالانه حدود 100 میلیارد ریال به این شرکت رفع خشکسالی 13 سال طول می کشد.
وی از تعداد 69 پروژه نیمه تمام در دست اجرا در این شرکت خبر داد و عنوان کرد: برای تکمیل این پروژهها اعتباری بالغ بر 570 میلیارد ریال نیاز است.
نظر شما