سید جعفر حجازی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه روند اجرای تعهدات دستگاه ها برای تامین اشتغال باید به طور مستمر رصد شود، اظهار داشت: تحقق عمده این تعهدات در شش ماهه دوم سال است، زیرا سرمایه گذاریها در نیمه اول سال انجام می شود و انتظار می رود در نیمه دوم سال شاهد حاصل آن باشیم. اما بعضی پروژه ها که از سال گذشته ادامه دارند یا تکمیل پروژه های نیمه تمام هستند و یا از جمله پروژه های کوتاه مدت و زود بازده هستند، در نیمه نخست سال به نتیجه می رسند و در صورتیکه آمار اشتغال این طرح ها از هم اکنون رصد نشود، این آمار انباشته می شود و در پایان سال دچار مشکل خواهیم شد.
استاندار خوزستان به مشکلات برخی واحدهای صنعتی برای تامین مواد اولیه ای که باید از بورس تامین شوند پرداخت و افزود: تامین بسیاری از مواد اولیه به بورس رفته اما بیشتر واحدهای صنعتی، به ویژه صنایع پتروشیمی نیازشان به مواد اولیه آن قدر نیست که بخواهند آن را از بورس تامین کنند. از سویی عده ای که پول زیادی دارند این مواد را از بورس تهیه می کنند و به صورت خرد می فروشند اما فروش آنها به صورت نقدی است در حالیکه چرخه مالی این صنایع پرداختی با تاخیر دو تا سه ماهه را می طلبد. سازمان صنایع و معادن استان لیستی از شرکتهایی را که با این مشکل رو به رو هستند تهیه کند تا برای حل این مسئله اقدام ممکن را انجام دهیم.
حجازی با بیان اینکه زمینه هایی مثل تسهیلات بانکها و اشتغال خانگی با حفظ جایگاه خود دارای ظرفیت محدودی برای ایجاد اشتغال هستند، نقش سرمایه گذاری بخش خصوصی را در ایجاد اشتغال مهم ارزیابی و تصریح کرد: سال گذشته با 43.7 درصد از جذب سرمایه گذاری کل کشور، رتبه اول را در این زمینه کسب کردیم. اکنون زمینه های مناسبی برای سرمایه گذاری در استان وجود دارد و از همه دستگاه های می خواهم ستاد سرمایه گذاری را در درون سازمان های خود فعال کنند و هر اقدام دیگری همچون پخش آگهیهای داخلی و بین المللی یا حل مشکلات و موانع موجود لازم است، از طریق این ستادها انجام دهند. در مقابل ما هم باید آماری از عملکرد این ستادها بگیریم تا دستگاه ها به جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی مکلف شوند.
وی عنوان کرد: تمام مدارک لازم برای سرمایه گذاری باید به صورت یک جا و در یک بسته به سرمایه گذار ارائه شود و خود سازمان پیگیر کار باشد تا همه موانع رفع شود. گاهی حتی یک سرمایه گذار بیش از کل تسهیلاتی که یک بانک می دهد می تواند سرمایه بیاورد و این نشان می دهد که نقش سرمایه گذاری بسیار مهم است.
استاندار خوزستان با اشاره به این که بانکهای تجاری برخلاف بانکهای تخصصی در جذب منابع ضعیف عمل می کنند، گفت: بانکهای تجاری در سالهای گذشته زیر 60 درصد منابع را جذب کرده اند. آنها ترجیح می دهند که منابع را به مرکز برگردانند و سودش را بگیرند که البته کار راحت تری است. اما انتظار ما این است که بانکها جذب 100 درصدی داشته باشند. باید یک گزارش از بانکهایی که به تعهدشان عمل نمی کنند تهیه شود تا عملکرد آنها را از طریق بانک مرکزی مورد پیگیری قرار دهیم.
نظر شما