علیرضا مزروعی دبیر طرح گفتمانهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با انتشار مجموعه 18 جلدی پاسخ به سؤالات دینی گفت: از سال 84 تا کنون که طرح گفتمانهای دینی را در سطح به اجرا در آورده ایم به نظر می رسید لازم است بانک جامعی از سؤالات مطرح شده در این جلسات تشکیل شود.
وی افزود: انگیزه ما برای انتشار بانک جامع پاسخ به سؤالات دینی تجزیه و تحلیل نیازهای جوانان و نوجوانان که بیشترین مخاطب گفتمانهای دینی را تشکیل داده، در مسائل فرهنگی و اجتماعی، آنالیز مباحث مهم آن و سؤالاتی که از اهمیت بیشتری برخوردار است و پاسخ کارشناسی مورد نیازجوانان و نوجوانان بود است.
مزروعی با اشاره به اینکه نیازسنجی مخاطب و پاسخ دهی به سؤالات مهمی که قشر جوان و نوجوان با آن مواجه هستند مهمترین هدف از تدوین بانک جامع پاسخ به سؤالات دینی بوده، عنوان کرد که این 18 جلد با محورها و موضوعات مختلف منتشر شده است.
دبیرگفتمانهای دینی یادآور شد: اوایل سال 89 پس از تدوین این بانک جامع و طبقه بندی موضوعات و سوالات مطرح شده با همکاری پژوهشکده باقرالعلوم و گروه های تخصصی آن در قم مرکز پاسخگویی به شبهات دینی این پژوهشکده پنج گروه تخصصی برای پاسخگویی به این سوالات تشکیل شد.
مزروعی اضافه کرد: این روند پاسخگویی دارای پنج محور عمده هستند. محور اول مسلکهای نوظهور و عرفانهای انحرافی بود که چهار جلد کتاب تحت عنوان معنویتهای نوظهور، شیطان پرستی، وهابیت و بهائیت در ذیل آن منتشر شد. محور دوم مهارتهای زندگی و آسیبهای اجتماعی است در رابطه با این امر در ذیل هر دو عنوان هفت جلد کتاب با نظارت علمی دکتر محمد رضا احمدی شامل موضوعات موفقیت، تحصیل، اختلالات، کنترل غرایز جنسی، ازدواج، خانواده تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه محور دیگر از این کتابها که بانک جامع پاسخ به سوالات را تشکیل داده بحث مقام و جایگاه زن در اسلام است گفت: جایگاه زن در اسلام در سه جلد جایگاه زن، زن در خانواده و زن در اجتماع منتشر شد. همچنین در رابطه با عفاف و حجاب که از موضوعات روز جامعه ما است تحت عنوان عفاف و حجاب چرا و عفاف و حجاب چگونه، منتشر شده که در کتاب اول چرایی عفاف و حجاب و در کتاب دوم چگونگی آن با توجه به حدود شرعی این بحث مدنظر قرار گرفته است. در حوزه مسائل شرعی زلال احکام در دو جلد منتشر شده است.
علیرضا مزروعی تصریح کرد: با توجه به اینکه مخاطب جوان و نوجوان است تلاش شده نوع تدوین از نظر نوع پاسخ دهی، صفحه آرایی و طراحی روی جلد برای این قشر جذابیت داشته باشد. تلاش کردیم در این مجموعه کتابها کلید واژه ها و سرخط هایی را مورد توجه قرار دهیم که موضوع مسائل فرهنگی جوان و نوجوان است بنابراین تلاش کردیم کتابها حجم زیادی نداشته باشد. این سوالها در طول جلسات گفتمانهای دینی نوشته و در اختیار استاد جلسه قرار می گیرد. برای تدوین این بانک سوالات تلاش شده سوالات جدید که موضوعیت و عمومیت دارد گنجانده شود.
دبیرگفتمانهای دینی سازمان تبلیغات یادآور شد: این مجموعه کتابها قرار است در نشست آتی دبیران گفتمان دینی کتابها رو نمایی شوند. پس از آن این مجموعه در دفاتر ادارات کل سازمان تبلیغات اسلامی در استانها توزیع می شود و در اختیار مخاطبان گفتمان و اساتید قرار داده می شود.
نظر شما