به گزارش خبرنگار مهر، امسال برگزاری جشنواره فیلم کودک از آغاز سال یکی از خبرسازترین رویدادهای سینمایی بوده، اخبار و حاشیههای غیررسمی پیشاپیش برگزار نشدن جشنواره را هشدار میداد، البته در سالهای قبل هم گاه اخبار و شایعههایی درباره جشنواره به گوش میرسید اما در دقیقه 90 بلاخره جشنواره برگزار میشد و حاشیهها از یاد می رفت.
از یاد میرفت که مسئولان شهرهای برگزارکننده جشنواره گاهی با مدیران مشکل داشتهاند، در زرق و برق مراسم اختتامیه فراموش میشد که مطالبات مسئولان استانی با مدیران جشنواره همخوانی نداشت و مسئولان استانها به دنبال سهم بیشتر برای خود بودند.
*سال 90 و آغاز حاشیههای جشنواره کودک
در آغاز سال 90 حاشیهها درباره جشنواره فیلم کودک بیشتر شد و زمزمههایی به گوش رسید که مسئولان شهر همدان نمیخواهند امسال میزبان جشنواره باشند، اگرچه مدیر کل ارشاد همدان در گفتگو با خبرگزاری مهر تاکید کرد دوست دارد میزبان این جشنواره باشد اما فضا و شرایط مهیا نیست. با این همه جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اواخر تیرماه در گفتگویی اعلام کرد که جشنواره فیلم کودک امسال برگزار نمیشود.
*تکذیب یک اظهارنظر در کمتر از 12 ساعت
البته معاون سینمایی مدتی بعد به گونهای تلویحی خبر را تکذیب و اصلاح کرد و گفت جشنواره فیلم کودک در همدان برگزار نمیشود و شهر دیگری میزبان این جشنواره قدیمی است. حالا و در فاصله زمانی نامشخصی که تا برگزاری جشنواره فیلم کوک باقی مانده، فیلمسازان مشغول ساختن آثاری برای مخاطب کودک و نوجوان هستند. دبیر جشنواره هم در سکوت خبری به انتظار نشسته تا پروانههای زرین دوباره پرواز کنند.
*پروانههای زرین سرگردانند
جشنوارههای معتبر سینمایی جهان را با نام شهرهایی که میزبان آنها و سینمادوستان هستند میشناشند، جشنواره فیلم ونیز، جشنواره کن، جشنواره فیلم مونترال و... سینمادوستان بسیاری هنوز هم جشنواره فیلم کودک را با نام شهر زیبا و تاریخی اصفهان میشناسند.
اما مدتها است که دیگر شهر اصفهان از گزینههای میزبانی جشنواره خارج شده است، در نبود اصفهان، نامهای کمی به گوش میرسند که میتوانند میزبان جشنواره فیلم کودک شوند، هنوز شهری که جشنواره در آن برگزار شود مشخص نیست، به نظر میرسد به دلایل مختلف بازگشت جشنواره به اصفهان غیرممکن است.
*جشنوارهای که روی دست مدیران مانده
جشنواره فیلم کودک با وجود افت و خیزهایی که پشت سرگذاشته و حاشیههایی که برای مدیران فراهم کرده هنوز وضعیت مشخص ندارد، این شرایط برای مدیران سینمایی هم جذاب نیست. به نظر میرسد اگر قدمت و اعتبار این جشنواره نبود، مدیران ترجیح میدادند عطای جشنواره را به لقایش ببخشند اما در شکل فعلی و با توجهی که رسانهها به فرجام تراژیک این جشنواره دارند، منحل کردن آن ساده نیست، به ویژه در شرایطی که دوستان وزارت ارشاد و معاونت سینمایی میلی عجیب به برگزاری انواع و اقسام جشنوارههای جدید دارند. اظهار نظر جواد شمقدری درباره تعطیلی جشنواره و صرف بودجه آن برای پرورش استعدادهای جوان میتواند دلیلی بر بیعلاقگی مدیران برای ادامه حیات این جشنواره باشد.
*کرمان یکی از گزینههای قابل توجه
اما کرمان که سابقه برپایی جشنواره را هم در کارنامه دارد میتواند گزینه خوبی برای برپایی جشنواره فیلم کودک باشد. کرمان شهری باقدمت و معتبر است و سابقه فرهنگی و زیرساختهای سینمایی آن قابل توجه است. قطعا تعداد سالنهای سینمایی این شهر و امکاناتش را نمیتوان با همدان مقایسه کرد. کرمان امکانات بهتری برای برپایی یک جشنواره بینالمللی دارد.
شهر همدان به دلایل مختلف گزینه مناسبی نبود و با وجود تلاش مدیران جشنواره، مسئولان شهر و مردم نتوانست جایگاهی شایسته پیدا کند تا میزبان جشنواره باشد. اما کرمان سابقه خوبی دارد و میتواند دوباره این فرصت را داشته باشد تا میزبان جشنواره شود. سابقه برگزاری جشنواره فیلم کودک در ادوار گذشته میتواند به مسئولان این شهر کمک کند تا میزبان خوبی برای این دوره از جشنواره باشد.
از سویی دیگر مسئولان و مدیران این شهر رغبت نشان میدهند که جشنواره را در کرمان برگزار کنند، احمد سعیدی مدیر ارشاد کرمان در گفتگویی با خبرگزاری مهر روی این موضوع تاکید کرده است. استاندار کرمان، اسماعیل نجار شخصیتی فرهنگی و هنردوست است که در سابقه مدیریتی خود برگزاری جشنواره تئاتر دفاع مقدس در شهر سنندج را دارد، نجار میتواند حامی فرهنگی و معنوی جشنواره باشد و با تلاش خود برگزاری جشنواره را به شکلی آبرومند و حرفهای تضمین کند.
حالا باید دید در گزینش مسئولان سینمایی و تلاش آنها برای رایزنی برای پیدا کردن مکان مناسب برای جشنواره فیلم کودک، سهم کرمان چیست؟
نظر شما