۲ مرداد ۱۳۹۰، ۱۶:۰۹

موسوی خبر داد:

گاز پارس جنوبی به مدیترانه و اروپا صادر می شود

گاز پارس جنوبی به مدیترانه و اروپا صادر می شود

عسلویه - خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: با امضای تفاهمنامه سه جانبه بین ایران، عراق و سوریه که فردا به امضا خواهد رسید گاز پارس جنوبی به کشورهای منطقه و حوزه مدیترانه و اروپا صادر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید پیروز موسوی بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: این رویداد مهم نشان دهنده نقش موثر و کلیدی جمهوری اسلامی ایران در تامین انرژی جهان است.

وی اضافه کرد: با امضای این قرارداد به ارزش 10 میلیارد دلار، بخشی از گاز تولیدی در پارس جنوبی از طریق یک خط لوله 5 هزار کیلومتری از مسیر عراق، سوریه، لبنان و مدیترانه به کشورهای اروپایی ارسال شود.

موسوی با بیان اینکه ساخت این خط لوله ظرف پنج سال آینده به اتمام می رسد، یادآور شد: با بهره برداری از این خط لوله، نقش راهبردی جمهوری اسلامی در تامین انرژی کشورهای منطقه و حوزه مدیترانه و اروپای مرکزی بیش از پیش برجسته می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اضافه کرد: هم اکنون روزانه 30 میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر می شود و با احداث این خطوط لوله مبادلات گازی جمهوری اسلامی با کشورهای آسیای میانه و مدیترانه افزایش می یابد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس درباره جزئیات این خط لوله صادراتی گفت: خط لوله یاد شده از عسلویه به طول 750 کیلومتر در خاک ایران احداث خواهد شد و از طریق مرز ایلام گاز به عراق تحویل داده خواهد شد، پس از عبور از مرز ایلام، ابتدا گاز مورد نیاز کشورهای عراق، سوریه و لبنان را تامین می کند و سپس به کشورهای اروپایی منتقل می شود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس همچنین در باره وضعیت برداشت گاز ایران و قطر از میدان مشترک پارس جنوبی افزود: هرچند سهم برداشت قطر از حوزه مشترک پارس جنوبی به دلیل تحریم دشمنان دو برابر و نیم ایران است اما با برنامه ریزیهای انجام شده تا پایان برنامه پنجم توسعه سهم هر دو کشور در برداشت گاز از این میدان مشترک برابر می شود.

مدیرعامل منطقه ویژه پارس گفت: 70درصد تجهیزات به کار رفته در این منطقه توسط متخصصان ایرانی ساخته می شود و مابقی نیز با شرایط ویژه ای با توجه به تحریم های اعلام شده از خارج وارد می شود اما هیچکدام از شرکتهای خارجی در پروژه های توسعه ای این میدان حضور ندارند.

وی درباره طرح توسعه میدانهای گازی حوزه پارس شمالی نیز گفت: پارس شمالی اکنون در اولویت وزارت نفت نیست و براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 84 این وزارتخانه نگاهش بر برداشت گاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی و توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز است.

موسوی یادآورشد: البته این بدان معنا نیست که نسبت به پارس شمالی بی تفاوت باشیم و هم اینک به دنبال خریداری اراضی موجود در این منطقه هستیم هرچند که براساس ابلاغیه هیئت دولت در مورد این نوع اراضی مشکلاتی داریم و با کمک استاندار بوشهر درتلاش و پیگیری برای حل این مشکل هستیم.

وی درباره آخرین وضعیت اشتغال درمنطقه پارس جنوبی افزود: طبق آخرین گزارشها و قابل استناد، میزان جذب نیروهای بومی از سال 84 تا کنون از 22 درصد به 36 درصد ارتقا یافته است. با توجه به فازهای در دست اجرای 13، 14، 19، 22 تا 24 پیش بینی می شود که 40 هزار نفر از نیروهای بومی در این فازها مشغول به کار شوند.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای افزایش تخصص نیروهای مورد نیاز پارس جنوبی، یادآورشد: با هماهنگی با اداره کل فنی و حرفه ای استان بوشهر، آموزش نیروهای بومی استان بوشهر را بر اساس استانداردهای موجود ورود آنان به فازهای باقیمانده پارس جنوبی در دستور کار قرار داده ایم.

موسوی میزان سرمایه گذاری در پارس جنوبی در سال گذشته را 11میلیارد دلار اعلام کرد و ادامه داد: این میزان سرمایه گذاری در سال 89 معادل یک سوم کل سرمایه گذاری انجام شده در پارس جنوبی از آغاز تاکنون بوده است.

کد خبر 1366046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha