پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۶ آذر ۱۳۸۳، ۱۴:۵۷

مصاحبه اختصاصي گروه دانشگاهي "مهر" با رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي // قسمت اول

رسيدگي به وضع معيشتي معلمان آموزش و پرورش و اساتيد دانشگاه ها يكي از ضرورت هاي مجلس هفتم است // عواملي كه باعث پيوستن آموزش پزشكي به وزارت بهداشت شده بود، مرتفع شده است // وزارت علوم، متولي پژوهش در تمام دستگاه هاي كشور است

ريئس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي كه در خبرگزاري مهر حضور يافته بود، به سوالات گروه دانشگاهي "مهر" در زمينه چشم انداز آينده مجلس در زمينه آموزش و پژوهش، وضعيت دانشگاه هاي علوم پزشكي، مسائل اخير دانشگاه علم و صنعت، وضعيت پژوهش در كشور و ... پاسخ گفت. قسمت اول اين گفت و گو كه در زمينه چشم انداز مجلس هفتم در بعد آموزش و پژوهش است را مي خوانيد:

دكتر علي عباسپور تهراني فرد رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: در كميسيون آموزش با توجه به اينكه آيين نامه مجلس تغيير كرده است و كميسيون ها وظيفه محور مي شده اند، كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي نيز رسيدگي به مسئله آموزش را از دوران ابتدايي تا بالاترين مدارج تحصيلي و در همه دستگاه ها اعم از آموزش و پرورش، آموزش عالي و وزارت بهداشت (آموزش پزشكي) عهده دار شده است.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در ادامه خاطر نشان ساخت: تحقيقات و فن آوري دو وظيفه جديدي است كه به كميسيون آموزش و تحقيقات محول شده است. اين كميسيون موظف است بحث فناوري كل كشور در قوه مقننه به عهده بگيرد و تحقيقات را در كل كشور مورد توجه قرار دهد.

رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات

اگر قرار است آموزش و پرورش پويا و موثر در تربيت نسل آينده داشته باشيم بايد وظيفه آموزش كودكان و نوجوانان را معلميني به عهده بگيرند كه دغدغه مشكلات زندگي نداشته باشند و با فراغي بال به فكر آموزش كودكان باشند. متاسفانه وضعيتي كه معلمان امروز دارند شايسته اين قشر نيست

وي در زمينه اقدامات انجام شده در شش ماهه اول مجلس هفتم تصريح كرد: در ارتباط با مسئله آموزش و پرورش آنچه در اين شش ماه بحث شده حول سه سه محور اساسي بوده است. يكي بعد پرورش كه در اين ارتباط چندين جلسه با مسئولان وزارت آموزش و پرورش و مديريت مربوطه برگزار كرده ايم. بعد دوم، وضع معيشتي معلمان است. در كميسيون معتقديم اگر قرار است آموزش و پرورش پويا و موثر در تربيت نسل آينده داشته باشيم بايد وظيفه آموزش كودكان و نوجوانان را معلميني به عهده بگيرند كه دغدغه مشكلات زندگي نداشته باشند و با فراغي بال به فكر آموزش كودكان باشند. متاسفانه وضعيتي كه معلمان امروز دارند شايسته اين قشر نيست.

دكتر عباسپور يادآور شد: بنابراين يكي از محورهايي كه كميسيون به آن مي پردازد مسائل يك سيستم بزرگ به نام آموزش و پرورش است كه بيش از 17 ميليون را تحت تاثير دارد. بيش از يك ميليون يعني يك سوم كل مستخدمين كشور در آموزش و پرورش مشغول به خدمت هستند. در سال جاري چهار هزار ميليارد تومان به اين دستگاه بودجه اختصاص يافته است. گردش مديريت و نحوه مديريت در اين سيستم از وضعيت بسيار مطلوبي بايد برخوردار باشد. قطعا بايد در ارتباط با ساماندهي وضعيت مديريت، چه از نظر نوع سيستم مديريت و چه به لحاظ به كارگيري مديران موثر و آشنا به فن روز اقدامات اساسي صورت گيرد. سيستم مديريت آموزش و پرورش بايد سيستمي باشد كه با به كارگيري امكانات به صورت بهينه و موثر در آموزش جوانان و نوجوانان رشد موثري در آموزش كشور ايجاد كند. 

رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات

اساتيد دانشگاه ها به خاطر تامين حداقل معيشت زندگي ناچار مي شوند ، وقت زيادي از خود را در خارج از دانشگاه صرف كنند. بنابراين آن حضور مستمر از اعضاي هيئت علمي در دانشگاه ها كه لزوم يك آموزش عالي پويا است وجود ندارد. پس ضروري است در اين زمينه توجه كافي مبذول شود. به خصوص اينكه اين قشر فرهيخته به خاطر تخصص و سطح علمي بالايي كه دارند در بازار جهاني قابل جذب هستند و اگر تمهيدات لازم نسبت به حداقل معيشت زندگي آنها صورت نگيرد با پديده اي تحت عنوان مهاجرت نخبگان روبرو خواهيم شد

وي خاطر در زمينه آموزش عالي نشان ساخت : در زمينه آموزش عالي با هدفي كه در چشم انداز بيست ساله تعيين شده و آن دست يابي به جايگاه رفيع علمي در منطقه است روبرو هستيم. براي محقق شدن اين امر دانشجويان بايد از علم پويا و به روز برخوردار باشند و در عرصه هاي علمي و توليد دانش تلاش كنند. در اين راستا طبيعتا ساماندهي وضع دانشجويان ضروري است. با توجه به اينكه ايران با پيك جمعيت مواجه است، كه اين پيك به سن ورود به دانشگاه رسيده اند اين ساماندهي ضرورت جدي تري مي يابد. همانطور كه اين جمعيت در سال هاي گذشته آموزش و پرورش را تحت تاثير قرار داده بود امروز اين سيل عظيم جوان به دانشگاه رسيده اند و تقاضاي ورود به دانشگاه ها را دارند. با توجه به علاقه خانواده ها به دانشگاه بايد تمهيدات لازم در سيستم آموزش عالي براي پذيرش آنها مدنظر قرار گيرد.

دكتر علي عباسپور تهراني فرد در ادامه يادآور شد: اعتبارات بخش هاي آموزشي، تحقيقاتي و فرهنگي حائز اهميت است كه بايد به آن توجه شود. وضعيت اساتيد دانشگاه ها نيز از لحاظ تامين حداقل معيشت زندگي نيز بشدت بايد مورد توجه قرار گيرد. اساتيد دانشگاه ها به خاطر تامين حداقل معيشت زندگي ناچار مي شوند ، وقت زيادي از خود را در خارج از دانشگاه صرف كنند. بنابراين آن حضور مستمر از اعضاي هيئت علمي در دانشگاه ها كه لزوم يك آموزش عالي پويا است وجود ندارد. پس ضروري است در اين زمينه توجه كافي مبذول شود. به خصوص اينكه اين قشر فرهيخته به خاطر تخصص و سطح علمي بالايي كه دارند در بازار جهاني قابل جذب هستند و اگر تمهيدات لازم نسبت به حداقل معيشت زندگي آنها صورت نگيرد با پديده اي تحت عنوان مهاجرت نخبگان روبرو خواهيم شد. اميدواريم بتوانيم در اين بعد گام هاي موثر برداريم.

عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف در ادامه افزود: با تغيير نام وزارت فرهنگ و آموزش عالي به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در قانون پنج ساله سوم و نهايي شدن شرح وظيفه اين وزارت خانه در ابتداي مجلس هفتم، علي الاصول ساماندهي وضع تحقيقات كشور به اين وازرتخانه محول شد. وزارت علوم وزارتي نيست كه وظايفش با آنچه در گذشته و تحت نام آموزش عالي داشته است يكسان باشد. ما كلا اين وزارت خانه را يك وزارت خانه جديد مي دانيم.

وي ادامه داد: وزارت فرهنگ و آموزش عالي براي ساماندهي امور دانشگاه ها تاسيس شده بود و مسائل آموزشي و تحقيقي را ساماندهي مي كرد اما وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در راس پژوهش و فناوري در كشور قرار گرفته است. در نظام يك متولي به نام وزارت علوم داريم كه به امر تحقيقات و انتقال تكنولوژي دركل كشور مي پردازد و بايد به تحقيقات و پژوهش ها در تمام دستگاه ها نظارت داشته باشد.

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان ساخت: در سال جاري دولت موظف بوده است 620 ميليارد تومان بودجه تحقيقاتي و پژوهشي را در اختيار دانشگاه ها قرار دهد به هر حال مرجعي بايد وجود داشته باشد كه اين بودجه را براي تحقيقات دستگاه ها مشخص و بهره برداري بهينه از تحقيقات دستگاه ها را هدايت كند. با وجود چنين مرجعي دستگاه ها نيز بايد در برابر اين مرجع (وزارت علوم، تحقيقات و فناوري) پاسخگو باشند و تحقيقات خود را ارائه دهند. اميدواريم بتوانيم در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي و قوه مقننه اين وزارت خانه جديد را مورد پشتيابي قرار دهيم تا بتواند به جايگاه تعريف شده خود در دولت و قوه مجريه برسد. در كنفرانس هاي متعدد نيز با حضور مسئولان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اين موضوع و اهميت شرح وظايف اين وزارت خانه را گوشزد كرده ايم و از آنها خواسته شده است به اين موقعيت پي ببرند تا نسبت به امر تحقيقات نظارت كامل داشته باشند.

رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات

عواملي كه باعث پيوستن آموزش پزشكي به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي شده بود، مرتفع شده است لذا در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بحث بر سر اين است كه آيا مصلحت است با توجه به ظايف وزارت بهداشت و مشكلاتي كه اين وزارت خانه در ساماندهي وضع بهداشت، درمان و تهيه دارو دارد آموزش پزشكي همچنان برعهده اين وزارت باشد، يا اينكه بهتر است آموزش پزشكي به وزارت علومي واگذار شود كه شرح وظيفه مصوب به آن آموزش كل كشور است

رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در ادامه اضافه كرد: در بعد آموزش پزشكي نيز با تغيير متولي دانشگاه هاي علوم پزشكي مواجه هستيم. در دهه 60 بر اساس نيازي كه به پزشك ديده مي شد، رشته هاي علوم پزشكي از وزارت فرهنگ و آموزش عالي جدا شدند و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي پيوستند. اين مسئله اكنون سپري شده است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي سطح پذيرش دانشجو را به سالهاي 60 رسانده است و پذيرش دانشجوي پزشكي كاهش يافته است. بنابراين يكي از عواملي كه باعث پيوستن آموزش پزشكي به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي شده بود، مرتفع شده است لذا در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بحث بر سر اين است كه آيا مصلحت است با توجه به ظايف وزارت بهداشت و مشكلاتي كه اين وزارت خانه در ساماندهي وضع بهداشت، درمان و تهيه دارو دارد آموزش پزشكي همچنان برعهده اين وزارت باشد، يا اينكه بهتر است آموزش پزشكي به وزارت علومي واگذار شود كه شرح وظيفه مصوب به آن آموزش كل كشور است.

وي تصريح كرد: در ارتباط با مسئله كيفيت آموزش و تحقيقات در علوم پزشكي تعدادي از اساتيد علوم پزشكي اظهار نگراني مي كنند كه با مطالعه و تحقيق در اين زمينه از نظر علمي و كارشناسي راه درست و اساسي را در زمينه دانشگاه هاي علوم پزشكي برگزينيم. اين يكي از وظايف مهم كميسيون آموزش و تحقيقات در مجلس شوراي اسلامي است.

کد خبر 136629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha