اکبرپور در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: فقط 20 درصد از کتابهای این حوزه خوب و دارای ارزش است و خانواده ها باید تلاش کنند که کتابهای خوب را لابلایی انبوهی از کتابها بد پیدا کنند.
وی گفت: بین هفت تا 10 نشر بیشتر نداریم که کار خلاقانه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان دارند و مابقی بازاری است.
وی با اشاره به مشخصه های تولیدات بازاری نیز بیان کرد: تولیدات بازاری دارای مشخصه هایی نظیر کپی برداری از نمونه های دیگران، تصویرگری کپی شده از کارهای تلویزیونی و کارتونی و باید گفت کتابهای بازاری کتابهایی هستند که فاقد ارزش ادبی محسوب می شوند.
این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه یک کار خلاقانه باید خودش تصویرگری و حروف چینی داشته باشد، بیان کرد: ایتن کتابها هیچ کمکی به ذهن بچه ها نخواهد کرد.
اکبرپور توضیح داد: در این کتابهای بازاری متنهای اصلی لحاظ نشده و آنهایی که ترجمه است به صورت خلاصه نویسی صورت گرفته و با ذات اثر نزدیک نیست و نثر بسیار بدی دارد و خیلی از عوامل دیگر که کار اورجینال را تخریب کردند و تاثیر خاص خودش را نخواهد گذاشت.
فارس پیشگام عرصه ادبیات کودک و نوجوان
این نویسنده کودک و نوجوان در پاسخ به این سئوال که "وضعیت استان فارس در عرصه کودک و نوجوان به چه صورتی است"، نیز بیان کرد: پنج شش سال پیش جلسات داستان خوانی کودک و نوجوان را در حوزه هنری راه اندازی کرده ایم که تا کنون بیش از 30 یا 40 نفر در این کلاسها در رفت و آمد بودند و حدود 10 یا 15 نفر نیز کتابهای خوبی را در انتشاراتهای خوبی در تهران چاپ کرده اند ضمن اینکه در قدیمی ترها نیز شاپور جورکش، امین فقیری و بهمن پگاه راد در این حوزه کارهایی را دارند.
اکبرپور بیان کرد: البته اکنون نسل جدیدتر کل کارهایشان بحث کودک است.
وی عنوان کرد: بعد از تهران ادبیات کودک بیشترین استانی که کلاسهایی را دارد یا نویسنده ها اقدام به چاپ کتاب کرده اند استان فارس است.
این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به حوزه نقد نیز بیان کرد: در حوزه نقد دکتر مرتضی خسرونژاد در شیراز و همکارانشان بهترین کتابهای تئوری ادبیات کودک را دارند که شامل دو کتاب معصومیت و تجربه و دیگر خوانیهای ناگزیر است که در ایران این دو کتاب منبع محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه مقطع تحصیلی فوق لیسانس ادبیات کودک برای اولین بار در شیراز راه اندازی شد، بیان کرد: در این حوزه حتی سمیناری نیز وجود دارد که در مجموع باید گفت فارس رتبه خوبی در نقد و نویسندگی دارد که البته در نقد به نوعی اول نیز هستیم.
اکبرپور در پاسخ به سئوالی در خصوص برخورداری استان فارس از نشریه تخصصی حوزه کودک نیز بیان کرد: دانشگاه شیراز در این رابطه نشریه تخصصی مناسبی دارد که یک کار مهم در این حوزه محسوب می شود.
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در پاسخ به این سئوال که "تا چه حد ادبیات کودک در نشریات محلی شیراز سهم دارد" بیان کرد: باید روزنامه ها در هفته یک ویژه نامه ای در خصوص کودک داشته باشند و به این امر در نشریاتمان نیاز داریم.
در شیراز مرکز توزیع تخصصی کتابهای کودک و نوجوان نداریم
اکبرپور بیان کرد: ما هنوز در شیراز یک مرکز توزیع تخصصی کتبهای کودک و نوجوان نداریم که بچه ها بتوانند کتابهای ناشران خوب را تهیه کنند.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که این مرکز نیز راه اندازی شود.
نظر شما