پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳ مرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۳۳

وزیر انرژِی سوریه مطرح کرد:

پیشنهاد ساخت خط لوله مشترک نفت ایران، عراق و سوریه

وزیر انرژی و منابع طبیعی سوریه از پیشنهاد ساخت یک خط لوله مشترک نفتی بین ایران، عراق و سوریه برای انتقال و ترانزیت نفت خام این کشورها به حوزه دریای مدیترانه و بازارهای بین المللی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، به عسلویه، سفیان علا وزیر انرژی و منابع طبیعی سوریه امروز در جمع خبرنگاران با اظهار شگفتی از تاسیسات عظیم گاز ایران در منطقه عسلویه، گفت: امضای تفاهمنامه گازی بین ایران، عراق و سوریه را باید یک جشن بزرگ اعلام کرد، زیرا پس از سالها یک رویا به واقعیت تبدیل شده است.

این عضو کابینه دولت سوریه از انتقال و ترانزیت گاز طبیعی ایران از خاک عراق و سوریه به آبهای دریای مدیترانه به عنوان یک فرصت اقتصادی برای 3 کشور و یک آرزوی دست یافتنی یاد کرد و افزود: علاوه بر این، سوریه در خط لوله عربی با کشورهای مصر، اردن، ترکیه و عراق هم مشارکت دارد و قرار است بخشی از گاز ترکمنستان و آذربایجان از این خط لوله منتقل شود.

سفیان علا همچنین پیشنهاد ساخت یک خط لوله جدید نفتی بین ایران، عراق و سوریه را مطرح کرد و افزود: این 3 کشور علاوه بر انتقال و ترانزیت گاز طبیعی می توانند نفت خام خود را نیز از همین مسیر به بازارهای بین المللی منتقل کنند.

وزیر انرژی و منابع طبیعی سوریه با تاکید بر اینکه دولت سوریه برای ترانزیت گاز ایران به سایر کشورهای متقاضی از پارلمان و سایر مراجع قانونی این کشور مجوزهای لازم را اخذ کرده است تاکید کرد: سوریه علاقه مند به اجرای این خط لوله مشترک گاز بین 3 کشور است.

وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر واردات روزانه 3 تا 5 میلیون متر مکعب گاز طبیعی ایران از مسیر ترکیه توضیح داد: سوریه برای تامین نیازهای خود به طور متوسط روزانه باید 20 میلیون متر مکعب گاز طبیعی وارد کند که قصد داریم بخشی از این گاز را توسط ایران و از مسیر ترکیه وارد کنیم.

وی با اعلام اینکه هم اکنون مطالعات و مذاکرات واردات این میزان گاز طبیعی در حال انجام است تاکید کرد: علاوه بر این با ساخت خط لوله مشترک گاز بین 3 کشور امکان تامین نیازهای گازی سوریه وجود دارد.

وزیر نفت عراق: برای امضای قرارداد گاز با ایران تحت فشار آمریکا نیستیم

عبدالکریم لعیبی وزیر نفت عراق امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه پس از امضا این تفاهمنامه گازی با ایران آیا تحت فشارهای آمریکا قرار خواهید گرفت گفت: عراق یک کشور مستقل بوده که از سیاست های سایر کشورها پیروی نمی کند و به طور مستقل تصمیم گیری می کند.

این عضو کابینه دولت عراق با اعلام اینکه دولت عراق با امضاء این قرارداد گازی با ایران تحت فشارها و تحریم های آمریکا قرار نمی گیرد تاکید کرد: تحریم های آمریکا تاثیری در امضاء این قرارداد گازی با ایران ندارد.

این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: دولت عراق قصد توسعه همکاری های دو جانبه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با ایران را دارد.

کد خبر 1366947

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha