پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۴ مرداد ۱۳۹۰، ۱۸:۰۱

محمدزاده:

مطبوعات در ایران از جهت آزادی بیان در شرایط مطلوبی به سر می‌برند

مطبوعات در ایران از جهت آزادی بیان در شرایط مطلوبی به سر می‌برند

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مطبوعات در ایران از جهت آزادی بیان در شرایط مطلوبی به سر می‌برند زیرا به راحتی از دولت انتقاد می‌کنند و سیاسیون و سیاستمداران در آنها به آسانی به ابراز دیدگاه‌هایشان می‌پردازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان رسانه های معتبر کره جنوبی که برای دیدار از ایران و تهیه گزارش به کشورمان سفر کرده بودند، صبح امروز سه‌شنبه (4 مرداد) در محل دفتر معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد با محمدجعفر محمدزاده دیدار و گفتگو کردند.

در ابتدای این دیدار معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خیرمقدم به میهمانان کره‌ای گفت: کشور ایران دارای تمدن و فرهنگ غنی و از لحاظ تاریخی دارای پیشینه‌ای هزاران ساله است. از لحاظ فرهنگی، ایران شرایط منحصر به فرد و ویژه‌ای از حیث غنای ادبیات، هنر و علوم و معارف انسانی در سطح منطقه و حتی جهان دارد. از لحاظ طبیعت و اکوتوریسم نیز آب و هوای متنوع آن منحصر به فرد و خاص است. علاوه بر اینها در منطقه استراتژیک سیاسی یعنی قلب خاورمیانه قرار گرفته است که نقش یک شاهرگ حیاتی را ایفا می‌کند.

محمدجعفر محمدزاده در ادامه با اشاره به تشابهات و اشتراکات فراوان بین دو ملت ایران و کره افزود: شما نیز دارای ملتی هستید که استعدادهای فراوانی دارد؛ ملتی با پیشینه تاریخی روشن که در سایه پشتکار و تلاش فراوان خود توانسته به جایگاه ویژه‌ای در جهان دست پیدا کنند. همچنین از لحاظ رسانه‌ای و مطبوعاتی اشتراکات فراوان و زمینه‌های همکاری بسیاری بین ایران و کره جنوبی وجود دارد.
 
معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انتشار بیش از 3000 نشریه در کشور که به اشخاص و گروه‌هایی با سلایق متفاوت تعلق دارند، گفت: ما در همه حوزه‌ها اعم از سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، علمی، ادبی، ورزشی و جهانگردی، مطبوعات بسیار متفاوتی داریم، اخیراً هم در زمینه نشریات تخصصی حرکتی ایجاد شده و برای توسعه مطبوعات در استانها و شهرستانها، فعالیت‌های جدیدی صورت گرفته است.
 
محمدزاده افزود: ما احساس می‌کنیم که مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران از جهت آزادی بیان در شرایط مطلوبی به سر می‌برند زیرا به راحتی از دولت انتقاد می‌کنند و سیاسیون و سیاستمداران در آنها به آسانی به ابراز دیدگاه هایشان می‌پردازند. البته توانمندیها و ظرفیتهای رسانه‌ای و مطبوعاتی کشور ما از خیلی جهات برای بسیاری از ملت‌ها علی‌الخصوص کشور شما شناخته شده نیست و به نظر بنده در همین رفت و آمدهاست که شناخت درست و صحیح حاصل می‌شود.
 
وی در ادامه با اشاره به نقش رسانه‌های نظام سلطه در کنترل اطلاعاتی جهان افزود: شما می‌دانید که امروزه انحصار مطبوعاتی دنیا در دست نظام سلطه است که دو هدف این نظام از سایر اهداف آن مشخص‌تر و نمایان‌تر است و آن، چیزی نیست جز تلاش برای کسب سود و ثروت بیشتر و اداره جهان به نحوی که خود می‌خواهد و مطلوب سردمداران آن نظام است.
 
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: در نظام رسانه‌ای سلطه‌گر، رسانه‌های کشورهای آزاده و بیدار فروغ کمتری دارند اما اگر رسانه‌های این کشورها در کنار هم قرار گیرند، می‌توانند انحصار نظام سلطه را بشکنند. آنگاه این امید به وجود خواهد آمد که می‌توان برای تعالی و پیشرفت دنیا قدم‌های موثرتری برداشت.
 
محمدزاده در ادامه تأکید کرد: رسانه‌های نظام سلطه که انحصارهای رسانه‌ای دنیا را در اختیار دارند، در اختیار اهداف نظام‌های استعماری هستند. به عنوان مثال اگر غربیها به افغانستان حمله کنند، سهم رسانه‌های سلطه جز پوشش دادن و مقبولیت بخشیدن به این حمله و تجاوز نیست. کشتار و خونریزی در همه فرهنگها پدیده بسیار زشت و منفوری است و مردم در هر کجا که باشند از آن متنفرند.
 
وی افزود: مردم دنیا از کشتار مردم فلسطین، از کشتار روزانه در عراق و بمباران هر روزه شمال پاکستان ناراحت می‌شوند و این یعنی ملت ایران و کره جنوبی و همه ملتهای آزاده‌ای که به ندای فطرتشان گوش می‌دهند، نمی‌توانند با القائات رسانه‌ای نظام سلطه موافق باشند. اگر به رسانه‌های نظام سلطه نگاه کنیم، می‌بینیم که برخی کشتارها را مباح نشان می‌دهند و از زاویه دوربین‌ها و رسانه‌هایشان طوری نمایش می‌دهند که برخی مردم تصور کنند کشتن ملتهای مظلوم حق آنهاست.
 
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: آنها در گوشه‌ای از جهان کشتن یک نفر را بزرگ جلوه می‌دهند و در گوشه‌ای دیگر کشته شدن صدها نفر را کوچک و متأسفانه کار رسانه‌های نظام سلطه، نشان دادن دوگانه فجایعی است که در دنیا اتفاق می‌افتد.
 
محمدجعفر محمدزاده در ادامه با اشاره به استاندارد دوگانه نظام سلطه تاکید کرد: ما اهالی رسانه وظیفه داریم که این زاویه دید را عوض کنیم، باید در کنار هم قرار بگیریم، ارتباطات رسانه‌ای داشته باشیم و در مسیر صلح و عدالت حرکت کنیم، هم حرکت کنیم و هم جهان را به حرکت درآوریم و این امر امکان‌پذیر و شدنی است زیرا که آرزوی یک جهان عاری از کشتار در درون انسان نهفته و خواسته‌ای فطری است.
 
وی اضافه کرد: برای تحقق این امر وظیفه ملتهایی با پیشینه تاریخی کهن‌تر، سنگین‌تر است و ما اهالی رسانه‌هایی که در درون این ملتهای کهن قرار داریم به مراتب مسئولیتی سنگین‌تر و جدی‌تر داریم. 
 
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در پایان با اشاره به اینکه سال آینده دو ملت ایران و کره پنجاهمین سالگرد برقرار روابط رسمی بین دو کشور را جشن می‌گیرند افزود: هم ما و هم دوستانمان در وزارت خارجه تلاش می‌کنیم که به مناسبت پنجاه سالگی، روابطمان با کره جنوبی بیشتر شود به ویژه در بعد رسانه‌ای و آماده همه گونه همکاری با رسانه‌های کره جنوبی برای تحقق صلح و عدالت در جهان هستیم.
 
در ادامه این نشست خبرنگاران کره‌ای، خلاصه‌ای از وضعیت رسانه‌ها و نشریات متبوعشان را ارائه کرده و از سابقه 90 ساله مطبوعات کره جنوبی سخن گفتند.
کد خبر 1368170

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha