حسین محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: سازمان محیط زیست پروانه ها و مجوزهای شکار و صید در نقاط مختلف کشور را با توجه به آماربرداری و ارزیابی و محدودیتهای مکانی و زمانی حیات وحش در این نقاط صادر می کند و در مناطقی که با کاهش جمعیت حیات وحش مواجه است به هیچ عنوان مجوز شکار صادر نمی کند.
وی با بیان اینکه تا زمانی که شکار هست شکارچی هم هست گفت: بهتر است به جای شکار غیر مجاز که ممکن حیات وحش با جمعیت کم را از بین ببرد با نظارت و ساماندهی برای متقاضیان شکار در مناطقی که دارای ظرفیت هستند پروانه و مجوز صادر کرد.
محمدی با بیان اینکه در گذشته سالانه حدود 10 هزار پروانه شکار در کشور صادر می شد تصریح کرد: در سالهای اخیر با توجه به کاهش جمعیت گونه های مختلف این تعداد به 50 تا 100 پروانه در سال رسیده است.
وی در پاسخ به اینکه در سال 90 آیا مجوزی برای شکار و صید صادر شده است گفت: آمار حیات وحش استانهای مختلف جمع آوری شده ام هنوز تجزیه تحلیل نهایی برای اینکه مشخص شود کدام استانها ظرفیت شکر دارند انجام نشده است.
به گفته محمدی، پرندگان و چهارپایانی مانند کل، قوچ و آهو از گونه هایی هستند که معمولاً برای آنها مجوز شکار و صید صادر می شود.
وی با انتقاد از کارشناسانی که بدون تخصص و مطالعه کافی صدور مجوز شکار توسط سازمان محیط زیست را عامل کشتار حیات وحش می دانند افزود: سازمان محیط زیست بدون اطلاع از وضعیت حیات وحش مناطق مختلف و به صورت دیمی مجوز صادر نمی کند و چنین انتقاد هایی را قبول ندارد.
محمدی در پاسخ به اینکه آیا کنترل جمعیت حیات وحش توسط انسان با اسلحه از بعد حقوق حیوانات منطقی است: وقتی در جمعیت گونه طعمه خوار وجود ندارد شکار یکی از روشهای کنترل جمعیت است زیرا معرفی گونه طعمه خوار به یک جمعیت حیات وحش از نظر اکولوژیکی بسیار پیچیده است و به آسانی انجام نمی شود.
نظر شما