به گزارش خبرگزاری مهر، در هفته ای که گذشت سرقت پنج میلیون مقاله علمی توسط فردی که به رابین هود اینترنتی شهرت یافته، به منظور دسترسی رایگان دانشجویان و محققانی که توانایی پراداخت حق عضویتهای سنگین در وبسایتهای علمی را ندارند در ایالات ماساچوست آمریکا جنجال برانگیز شد.
افسانه رابین هود اینترنتی
دادستان کل ایالات متحده آمریکا در محدوده ماساچوست علیه برنامه نویس، مبتکر، فعال اینترنتی و فردی که خود را در نقش "رابین هود اینترنتی" می داند، به دلیل سرقت حدودا پنج میلیون مقاله پژوهشی از بایگانی آنلاین JSTOR و قصد انتشار آنلاین و رایگان این اطلاعات به منظور دسترسی دانشجویان و محققان اعلام جرم کرد.
"کارمن اورتیز" دادستان کل در ایالت ماساچوست اعلام کرد "آرون سوارتز" با ورود غیر قانونی به محدوده موسسه تکنولوژی ماساچوست، MIT، مدارک و اسناد علمی متعلق به پاییز سال گذشته را به صورت غیر قانونی دانلود کرده است. در صورتی که جرم سوارتز 25 ساله اثبات شود وی به 35 سال حبس و پرداخت یک میلیون دلار جریمه محکوم خواهد شد.
سوارتز که خود از اعضای مرکز "ادموند سافرا" دانشگاه هاروارد به شمار می رود از طریق ارتباطش با هاروارد توانسته به بایگانی JSTOR دسترسی پیدا کرده و به بهانه ارائه رایگان این مطالب علمی به محققان و دانشجویان، دست به چنین سرقتی بزند.
خداحافظ آتلانتیس!
آخرین شاتل ناسا ساعت 05:57 دقیقه بامداد روز پنچشنبه 21 جولای 2011 به وقت محلی (17:27 به وقت ایران) در باند مرکز فضایی کندی در پایگاه کیپ کارناوال فلوریدا فرود آمد و به این ترتیب به عصر شاتلها پایان داد.
در ساعت 05:57 بامداد روز پنجشنبه به وقت محلی سالن کنترل مرکز فضایی کندی این پیام را برای مرکز فضایی جانسون در هاستون ارسال کرد: "هاستون، ماموریت انجام شد. آتلانتیس در خانه است، سفر تمام شد. این لحظه ای تاریخی و خوشآیند است."
آتلانتیس برخلاف دو برادر دیگرش دوران بازنشستگی خود را در مرکز فضایی کندی می گذراند. شاتل دیسکاوری به موزه ملی هوافضای اسمیت سونیان در واشنگتن و اندیور به مرکز فضایی کالیفرنیا در لس آنجلس رفته است.
کشف معدنی از آب در فضا
اخترشناسان موفق به کشف ابر عظیم و 12 میلیارد ساله ای شده اند که میزان آب نهفته در آن 140 تریلیون برابر آبهای موجود در اقیانوسهای زمین است.
این ابر مملو از بخار آب سیاهچاله عظیمی که اخترنما نامیده می شود را در فاصله 12 میلیارد سال نوری از زمین در بر گرفته است. این کشف نشان می دهد آب از زمان آغازین جهان هستی پدیده ای عادی و فراوان به شمار می رفته است. به گفته اخترشناسان از آنجایی که نور مشاهده شده از این اخترنما 12 میلیارد سال پیش تابیده شده و اکنون به زمین رسیده است، می توان گفت آبی که در این ابر قرار گرفته تنها 1.6 میلیارد سال پس از پیدایش جهان هستی به وجود آمده است.
اخترنماها از جمله درخشانترین، قدرتمندترین و پرانرژی ترین پدیده ها در جهان هستی به شمار می روند که قدرت خود را از سیاهچاله های عظیمی به دست می آورند که غبارها و گازهای کیهانی را در خود مکیده و انرژی زیادی را به خارج ساطع می کنند. بخار آب در این اخترنما در محدوده ای به وسعت صدها سال نوری توزیع شده است. این ابر درجه حرارتی برابر منفی 63 درجه فارنهایت دارد و تراکم آن 300 تریلیون بار کمتر از تراکم اتمسفر زمین است. این ابر نسبت به ابرهای معمولی و رایج در کهکشان راه شیری پنج برابر داغتر و 10 تا 100 برابر متراکم تر است.
800 پایگاه اطلاعاتی آمریکا تعطیل می شوند
آمریکا اعلام کرد که 800 پایگاه اطلاعاتی رایانه ای را تا سال 2014 تعطیل کرده و به جای آنها از ابرهای محاسباتی برای ذخیره اطلاعات استفاده خواهد کرد. دولت فدرال آمریکا یکی از بزرگترین خریداران فناوری اطلاعات در دنیا است به طوریکه هزینه خرید سالانه این کشور در بخش IT به 80 میلیارد دلار می رسد.
اکنون اوباما به منظور کاهش بودجه و بهبود سرویسهای عرضه شده به شهروندان، طرح تعطیلی 800 پایگاه داده ها را در این کشور ارائه کرده است. در این راستا، تا پایان سال جاری 195 پایگاه داده های رایانه ای بسته خواهند شد که این رقم تا پایان سال 2012 به 373 و تا سال 2014 به 800 پایگاه خواهد رسید. کاهش تعداد مراکز ذخیره داده ها می تواند سالانه 3 میلیارد دلار صرفه جویی به همراه داشته باشد.
سفر در زمان را فراموش کنید
گروهی از دانشمندان هنگ کنگی با تائید تئوری انیشتین درباره سرعت نور در خلاء هر نوع امید ممکن درباره سفر در زمان را رد کردند. پژوهشگران دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ با انجام تحقیقاتی درباره فوتونهای مجزای نور ضمن تائید تئوری انیشتین درباره سرعت نور در خلاء حرف آخر درباره احتمال تحقق رویای سفر در زمان را زدند.
این تیم تحقیقاتی نشان دادند همانطور که آلبرت انیشتین در نظریه نسبیت عمومی تعیین کرده بود، هیچ چیز سریعتر از نور نیست. فیزیکدانان هنگ کنگی موفق شدند با دقت بالایی سرعت حرکت یک فوتون مجزا را اندازه گیری کنند. نتایج این بررسیها نشان داد که حتی یک فوتون مجزا که واحد پایه نور است همانند سرعت فاز امواج الکترومغناطیس محدود به سرعت نور است. به عبارت دیگر، حتی فوتونهای مجزا نیز نمی توانند سریعتر از سرعت نور حرکت کنند. به طور خلاصله، این بار نیز انیشتین حق داشت و بنابراین سفر در زمان غیرممکن است.
نقاشی بر روی شیشه تویوتا با "واقعیت افزوده"
گروهی از مهندسان و طراحان شاخه Kansei1 طراحی شرکت تویوتا بر اساس همین خاطرات کودکانه، نقاشی بر روی شیشه خودروها را به گونه ای جدید و به سبک فناوریهای قرن 21 امکان پذیر کرده اند.
این محققان نمونه اولیه فناوری را تولید کرده اند که می تواند سطح داخلی شیشه خودروهای تویوتا را به یک ابزار لمسی "واقعیت افزوده" تبدیل کند که به سرنشینان خودرو امکان می دهد با مناظری که از پشت شیشه می بینند تعامل برقرار کنند، تصویر را بزرگنمایی کنند و نام موضوع یا منظره ای که در پیش رو دارند را به زبان محلی که در حال عبور از آن هستند دیده و بشنوند.
این فناوری که "پنجره ای به جهان" نامیده می شود بر اساس پنج طرح ذهنی ابداع شده است. این برنامه به مسافران امکان می دهد در هنگام حرکت با استفاده از انگشتان خود با خط کشیدن به دور مناظری که می بینند بر روی شیشه نقاشی بکشند. همچنین برنامه " صورت فلکی مجازی" که بر روی شیشه سقف خودرو قرار می گیرد، می تواند اطلاعاتی را درباره صور فلکی که از سقف خودرو در آسمان دیده می شوند را مشخص کرده و نمایش دهد.
مشاهده نشانه های ضعیف از بوزون هیگز
اطلاعات خام به دست آمده از دو آزمایشی که در برخورد دهنده بزرگ هادرون انجام گرفته نشانه هایی از پدیده ای غیر عادی را در خود دارند و این پدیده غیر عادی می تواند یکی از گریزپاترین ذرات در علم فیزیک باشد.
هر دو ردیاب اطلس و CMS در حال رصد رویدادهای متعددی در طیف جرم سخت 130 تا 150 گیگا الکترون ولت هستند. اطلاعات به دست آمده فاصله زیادی از قطعیت در نتیجه آزمایشها دارند اما فیزیکدانان بر این باورند این نشانه ها می توانند اولین نشانه ها از وجود بوزون هیگز باشند، ذراتی که گفته می شود عامل ایجاد جرم در ذرات هستند.
نتایج این آزمایشها روز 22 جولای 2011 در کنفرانس فیزیک پرانرژی اروپا در گرونوبل فرانسه ارائه شدند. فیزیکدانانی که با این آزمایش آشنایی داشتند، هشدار دادند که این اطلاعات جدید تا کشف یک پدیده جدید فاصله زیادی دارند و می توان آنها را بیم و امیدی در علم فیزیک توصیف کرد.
نظر شما