حسین صباح زنگنه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تاثیربخشی سفر هیئت های مصری به ایران بر روابط بین دو کشور اظهار داشت: این گروه ها به عنوان بخشی از جامعه مصر عمدتا با انگیزه مردمی به ایران اعزام می شوند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از قدرت مذاکره، لابی و فراهم کردن فضای عمومی از طریق این سفرها حاصل می شود، افزود: هنگامی که هیئت های مصری به طور مستقیم و از نزدیک با ایران تعامل داشته باشند، راحت تر می توانند افکار عمومی جامعه مصر را با ایران آشنا و به سمت آن سوق دهند.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: گرچه تصمیم گیری کلی در سطح اختیار دولتمردان حاکمه تعریف می شود و زمانی که دولت مجری در آینده تشکیل شود، می توان نظر قطعی داد که نسبت روابط ایران و مصر چگونه تعریف می شود.
صباح زنگنه با بیان اینکه شخصیت های سیاسی مصر که به ایران سفر کردند، جزو احزاب سیاسی بودند و نه مسئولان، گفت: احزاب سیاسی در مصر بسیار متنوع است و از طریق ورود این احزاب و تشکل ها به ایران می توان در دیپلماسی عمومی ایفای نقش کرد.
وی وظیفه ایران در برخورد با این هیئت ها را حساس برشمرد و بیان داشت: ایران باید دقت زیادی داشته باشد، چرا که کشور مصر یک کشور بزرگ و با اهمیت استراتژیک است، اکنون که جریانات مردمی این کشور اطلاعات کمی درباره توانمندی و نقش مثبت ایران دارند، حضور هئیت های مصری در ایران می تواند این آگاهی ها را افزایش دهد.
این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر اینکه جریانات مخالف نیز در این میان فعال هستند، ادامه داد: این جریانات هم در بین مردم و هم در نهادها و جریانات سیاسی و احزاب مصر تلاش می کنند تا این روابط شکل نگیرد.
صباح زنگنه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران باید با در نظر گرفتن وضع موجود همه شرایط را بررسی کند و عجله ای در برقراری رابطه با مصر نداشته باشد تا وضعیت پایدارتر شود.
نظر شما