به گزارش خبرنگار مهر، مسلم میرزاپور عصر سه شنبه در دیدار با استاندار اردبیل اظهار داشت: تحقق این امر و ارتقاء فرهنگ کتابخوانی مستلزم هماهنگی و همکاری تمام دستگاههای فرهنگی است.
وی به بیانات بسیار مهم مقام معظم رهبری در دیدار با کتابداران اشاره کرد و افزود: کتابداران و مسئولان کتابخانه های عمومی و مدیران فرهنگی کشور برای اجرائی منویات مقام عظمای ولایت در خصوص ارتقاء مطالعه مفید باید تلاش کنند.
معاون امور استانها و مجلس تنبلی در خصوص مطالعه کتاب را بزرگترین تنبلی از نظر مقام معظم رهبری عنوان کرد و رهنمودهای معظم له را نصب العین نهاد کتابخانه های عمومی کشور در برنامه ریزیهای آینده این نهاد دانست.
وی اضافه کرد: بی شک کتابداران به عنوان سفیران فرهنگی جامعه در ارائه خط سیر مطالعاتی و جذب اقشار مختلف جامعه به کتابخانه های عمومی نقش موثری ایفا می کنند.
میرزاپور گسترش فضاهای فیزیکی و بسترسازی و برنامه ریزی برای ارتقا فرهنگ مطالعه را از اولویتهای نهاد کتابخانه های عمومی کشور اعلام کرد و یادآور شد: تحقق کامل نیم درصد سهم کتابخانه ها از درآمد شهرداریها برای اجرای این برنامه ضروری است.
وی بر صراحت و تاکید قوانین و مصوبات مجلس در خصوص پرداخت نیم درصد درآمد شهرداریها به انجمن کتابخانه های عمومی اشاره کرد و ابراز داشت: بر این اساس وصول نیم درصد حق السهم کتابخانه های عمومی از درآمد شهرداری باید در سطح کشور محقق شود.
فضاهای اسلامی ایرانی در ساخت کتابخانه ها لحاظ شود
در این دیدار استاندار اردبیل نیز با اشاره به نقش و جایگاه کتاب در ارتقا فرهنگ عمومی خواستار فرهنگ سازی و آگاهی بخشی برای مشارکت اقشار مختلف جامعه و سازمانهای مردم نهاد در راستای بسترسازی و سرمایه گذاری در این بخش شد.
سید حسین صابری همچنین با اشاره به طراحی نامناسب ساختمانهای کتابخانه در سالهای گذشته بر لزوم استفاده بهینه از فضا ها تاکید کرد و متذکر شد: در طراحی کتابخانه ها باید از فضاهای غیر مفید پرهیز و به فضاهای اسلامی ایرانی تاکید کرد.
وی با اشاره به لزوم آسیب شناسی چالشهای موجود بر سر راه مطالعه در جامعه بویژه در بین خانواده ها افزود: برای تامین منویات مقام معظم رهبری باید برنامه ریزیهای اساسی برای رشد فرهنگ مطالعه صورت گیرد و در این راستا امکانات سایر ارگانها و نهادها بویژه مساجد مورد توجه قرار گیرد.
تخصیص اعتبار یک میلیارد ریالی برای ارتقا فرهنگی روستاهای اردبیل
وی با اشاره به سهم کتابخانه ها از محل درآمدهای شهرداریها یادآور شد: شهرداریها علاوه بر پرداخت آن باید با ایجاد فضاهای مطالعاتی در پارکها و مکانهای عمومی در خصوص فراهم کردن مکان مناسب برای مطالعه جوانان و نوجوانان تلاش کنند.
در این جلسه مدیرکل امور مشارکتها و شهرداریهای نهاد کتابخانه های کشور نیز طی سخنانی تخصیص نیم در صد از کل درآمد شهرداریها را برای اداره امور کتابخانه ها ضروری دانست.
نظر شما