حسن ریاحی دبیر جشنواره موسیقی فجر با اعلام این خبردر خصوص کم و کیف حضور آهنگسازان در این دوره از جشنواره به خبرنگار مهر، گفت : حضور آهنگسازان جوان در بخش رقابتی جشنواره سال گذشته که برای نخستین بار تجربه می شد نشان از علاقمندان بسیار در این عرصه بود چراکه به اعتقادمن این تجربه نشان داد که در این حوزه به درستی می توان آثار قابل توجهی را جمع آوری و به عنوان نمونه های شاخص از این حرفه عرضه کرد.
وی در ادامه افزود : برهمین اساس درنظرداریم علاوه بر بخش آزاد در حوزه آهنگسازی یک بخش اجباری نیز لحاظ کنیم به این معنا که از آهنگسازان خواسته شده یک قطعه ویژه بر مبنای موسیقی دستگاهی ایران ارائه دهند که در این قطعات علاه بر رعایت اصول آهنگسازی در موسیقی دستگاهی ، نوآوری را نیز درنظر بگیرند درواقع نوعی از موسیقی را مدنظر داریم که اساتیدی چون زنده یاد مشکاتیان و حسین علیزاده در دوران خوش چاووش خلق کردند.
این آهنگساز موسیقی ایرانی در ادامه به دلایل ساخت موسیقی هایی براساس قطعات چاووش اشاره کرد وگفت : در آن دوران اساتید موسیقی ایران قطعاتی که آهنگسازی می کردند کوتاه و در عین حال گویا بود در واقع با ملودی های ساده و روان براساس موسیقی دستگاهی ایران حق مطلب را ادا می کردند این درحالی است که درحال حاضر آهنگسازان علیرغم بالا بردن تکنیک هایی که در شیوه آهنگسازی به کار می گیرند اغلب موجزگویی را در ساخت قطعات رعایت نمی کنند اما تجربه نشان داده که مخاطب دوست دارد اصل مطلب را کوتاه و گویا بشنوند.
دبیر بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر در پاسخ به این سئوال که آیا برگزیدگان دربخش رقابتی در جشنواره گذشته آثارشان امکان اجرا پیدا خواهند کرد گفت : به دلیل نبود ارکسترهای متعدد برای انجام این امور و همچنین پچیدگی های موجوددر آثار ساخته شده درحال حاضر امکان اجرای این آثار وجود ندارد اما برای اینکه حقی از این آهنگسازان جوان و برگزیده ضایع نشود آنها را مرکز موسیقی صدا وسیما معرفی کردم آثاری را سفارش گرفتند و در مرحله ضبط هستند این آثار قطعات کوتاه محلی کاربردی هستند که به عنوان میان برنامه لابلای برنامه ها اجرا شود.
وی در پایان درخصوص فراخوان بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر گفت : جلساتی را مبنی بر کم وکیف برگزاری این جشنواره با مدیریت دفتر موسیقی وزارت ارشاد برگزار کرده ایم و به زودی فراخوان اعلام می گردد.
نظر شما