پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۰ آذر ۱۳۸۳، ۱۲:۴۶

انتقاد نايب رييس كميسيون امنيت ملي از سازمان مديريت :

سيستم برنامه ريزي كشور بدنبال حذف عشاير است

سيستم غلط تخصيص منابع و يارانه ها و اصرار مديران برتوجه به شهرستان باعث تشديد روند انقراضي عشاير شده است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از  سازمان امو رعشاير ايران دكترمحمد محمدي نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين مطلب گفت: با وجود آن كه هدفمند كردن يارانه ها موضوع جدي دولت و مجلس است ، اما سازمان مديريت و برنامه ريزي با وجود همه تاكيدات نسبت به تخصيص اعتبارات لازم به جامعه عشاير ايران عملكرد مثبتي نداشته است و به همين دليل نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طرح تحقيق و تفحص از اين سازمان را با بيش از 100 امضا تهيه كرده اند.

وي افزود: با قوانين و شيوه هاي فعلي نظام برنامه ريزي به سمت حذف عشاير حركت مي كند در حاليكه آنان با حفظ ويژگي ها و آداب  و رسوم خود هويت فرهنگي و تاريخي كشور هستند . تقويت عشاير و گسترش فرهنگ اصيل زندگي اين قشر مهم نوعي بازگشت به هويت خويش براي جامعه ايران است.

محمدي اظهارداشت: گرچه دردين اسلامي بر ساده زيستي تاكيد شده است اما محروميت يك ضد ارزش است و در حال حاضر عشاير ايران در محروميت بسر مي برند.

نايب رييس كميسيون امنيت ملي گفت: تامين حداقل نيازهاي زندگي در مناطق اسكان و عبور و مرور عشاير وظيفه اي است كه مجموعه نظام بايد نسبت به رفع آن اقدام كند. اما بي توجهي مديران سازمان مديريت و برنامه ريزي نسبت به تامين بودجه و ساز و كارهاي لازم باعث شده است تا زندگي باديه نشيني به حومه نشيني تبديل شود. همچنين بي توجهي  به جامعه بزرگ عشاير عامل تشديد كننده مهاجرت به شهرها است.

سخنگوي سابق وزارت امور خارجه افزود: بايد زمينه هاي لازم براي عرضه جلوه هاي هنري وزندگي ساده عشاير در داخل و خارج از كشور بوجود آيد اين امر نيازمند سرمايه گذاري و برنامه ريزي دقيق است . بايد منابع و امكانات بيشتري در اين بخش تمركز يابد و با تشكيل مناطق گردشگري ، مسافران را بسوي اين مناطق هدايت كنيم:

نايب رييس كميسيون امنيت ملي تاكيد كرد: توسعه گردشگري عشايري ضمن ايجاد منابع اقتصادي و افزايش در آمد اين قشر داراي تاثيرات استراتژيك ديگري نيز هست.

به گفته وي ايجاد شرايط حضور گردشگر در مناطق مختلف ابعاد امنيتي نيز دارد. زيرا هر چه حضور گردشگران در مناطق مرزي و مركزي كشور افزوده شود، امنيت اين مناطق افزايش پيدا مي كند.

محمدي افزود: خط سير زاگرس ، نقطه استراتزيك كشور از هر نظر است و بايد براي رفع محروميت از اين مناطق توجه لازم مبذول شود.

وي گفت: حضور در ميان عشاير و قبايل مختلف ايران سو تفاهم هاي ترويج شده بين اقوام مختلف در ايران را بر طرف مي كند.

عضو مجلس شوراي اسلامي همچنين از دستگاههاي مختلف كشور نظير آموزش و پرورش ، وزارت بهداشت ، نيرو ، راه و نفت خواست برنامه ريزي هاي لازم براي ايجاد شرايط خدمات رساني سيار به عشاير را در برنامه  چهارم توسعه مورد توجه و در اولويت قرار دهند.

کد خبر 137590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha