به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، اين همايش با نظارت يونسكو با هدف ثابت كردن اين امر برگزار شده كه دين و مسئله چند قوميتي در كشورهاي بالكان مي تواند از طريق گفت و گو به ثبات و پيشرفت دست يابد.
با توجه به نا آرامي ها و انتقادات چند دهه گذشته در كشورهاي حوزه بالكان، مواردي كه در اين همايش مورد بحث قرار مي گيرد گفت و گوي بين اديان و بين اقوام در كشورهاي حوزه بالكان (يوگسلاوي سابق، بلغارستان، آلباني، يونان و بخش اروپايي تركيه) است. سخنرانان اين همايش همچنين درباره توسعه منطقه و گذر از مرحله جنگ به توليد و پيشرفت بحث مي كنند.
در اين همايش بين المللي روساي جمهور بوسني و هرزگوين، بلغارستان، كرواسي، صربستان و يوگسلاوي سابق و چندين سازمان بين المللي و منطقه اي در جنوب شرقي اروپا حضور مي يابند. بيش از 100 رهبر ديني، سياستمدار، كارشناس، استاد دانشگاه، متفكر و روشنفكر، روزنامه نگار از چندين كشور اروپا، آمريكا، تركيه، اسرائيل و آرژانتين نيز در اين همايش حضور مي يابند.
"محمد قباني" يكي از مشاوران رئيس جمهورآلباني گفت : تساهلي كه چندين قرن است درميان كشورهاي مسلمان، ارتودوكس و كاتوليك وجود دارد مي تواند نمونه خوبي در اين زمينه به شمار رود.
با وجودي كه مسلمانان 75 درصد جمعيت 2/3 ميليوني اين كشور را تشكيل مي دهند رئيس جمهور آلباني كاتوليك و نخست وزير آن ارتودوكس است. تعداد كليساهاي آلباني نيز از تعداد مساجد اين كشور بيشتر است.
نظر شما