به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، دکترعزیز جوانپور هروی، در همایش حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی در تبریز، تقارن سالروز صدور فرمان مشروطیت و روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی را مبارک دانست و گفت: در حالیکه در کل اروپا قرائت واحدی از حقوق بشر وجود ندارد و در بسیاری از بحث هایی که در اروپا مطرح است، هنوز اختلاف در مسائل حقوق بشر وجود دارد، در دین مقدس اسلام هیچگونه منافاتی با حقوق بشر دیده نمی شود.
استاد حقوق بشر دانشگاه های تبریز با اشاره به تقارن سالروز صدور فرمان مشروطیت و روز حقوق بشراسلامی و کرامت انسانی، اظهار کرد: در دوران مشروطه تجددخواهان مانع احیای تفکر حقوق اسلامی در بحث حقوق بشر شدند، در حالیکه بسیاری از بزرگان مشروطه حامی تفکر اسلامی در حقوق بشر بودند.
وی با اشاره به دیدگاه های مختلف جوامع اروپایی نسبت به موضوعات مختلف از جمله تغییر جنسیت، مجازات اعدام و قوانین مربوط به همجنس بازی، یادآور شد: بشر در تلاش است به دیدگاه واحد در بحث حقوق بشر برسد و لازمه دستیابی به این امر رهایی بشر از گرایش های مختلف قومی است.
دبیر کمیته علمی و آموزشی دفتر منطقه هفت کمیسیون حقوق بشر اسلامی، تاکید کرد: در حالیکه بحث های سیاسی مسئله حقوق بشر را تحت تاثیر قرار داده و واقعیت حقوق بشر در لابلای سیاست های دول غربی پایمال می شود، امیدواریم شاهد روزی باشیم که تبعیض ها و برخوردهای دوگانه نسبت به این مقوله از بین برود.
جوانپور اضافه کرد: در حال حاضر در غرب بر سر مصادیق حقوق بشر اختلافات زیادی وجود دارد و تلاش برای رسیدن به وحدت نظر تاکنون نتیجهای نداده است.
وی با گرامیداشت سالروز صدور فرمان مشروطیت اظهار داشت: نخستین جرقهای که در کشور در رابطه با حقوق بشر مطرح شده در زمان مشروطیت بوده است.
رئیس دانشگاه علوم و تحقیقات آذربایجان ضمن اشاره به 14 مرداد روز حقوق بشر اسلامی، ادامه داد: این مناسبتها فرصتی برای تبیین جایگاه مسائل اجتماعی و جایگاه والای حقوق بشر در کشور است.
دبیر علمی همایش حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی تاکید کرد: در حال حاضر تلاش میشود تا گفتمان واحدی در زمینه حقوق بشر در جهان تحقق یابد اما تاکنون این مهم محقق نشده و باید روزی برسد تا بشریت به یک زندگی آرمانی و جایگاه واحد دست یاید.
عزیز جوانپور تصریح کرد: رها شدن بشریت از ظلم و جور آرمانی است که فعالان حقیقی حقوق بشر به دنبال آن هستند و این مهم دستیافتنی خواهد بود، اگر به مبانی حقوق بشر توجه کلان شود.
وی با اشاره به صدور اعلامیه حقوق بشر در چند صده گذشته، اظهار داشت: بینش نادرست به دین و تلقی نادرست از دین موجب شد تا در اعلامیه حقوق بشر نامی از دین نبوده و این عنصر مهم مورد غفلت واقع شود.
جوانپور ادامه داد: در دوران مشروطیت ایران مباحث جدیدی مطرح شد، حوزه دین مورد نقد و بررسی قرار گرفت و جریان جدیدی در قانونگذاری به وجود آمد که از عنصر دین تاثیراتی پذیرفت.
استاد حقوق بشر دانشگاه های تبریز اضافه کرد: در جریان پیروزی انقلاب اسلامی همراهی حقوق بشر و قوانین اسلامی مورد تاکید مجدد قرار گرفت و ارزشهای دینی و حقوق بشری به صورت توام مورد توجه بود.
رئیس دانشگاه علوم و تحقیقات آذربایجان گفت: نگرش متفاوت با نگرش لیبرالیسمی به حقوق بشر در اسلام رخ میدهد و در واقع در مبانی دینی دیدگاههای مبتنی بر وحی نسبت به حقوق بشر رخ میدهد.
جوانپور اضافه کرد: در حال حاضر در غرب بر سر مصادیق حقوق بشر اختلافات زیادی وجود دارد و تلاش برای رسیدن به وحدت نظر تاکنون نتیجهای نداده است.
نظر شما