۱۹ مرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۲۱

هفتمین شماره دوفصلنامه "باستان پژوهی" منتشر شد

هفتمین شماره دوفصلنامه "باستان پژوهی" منتشر شد

هفتمین شماره نشریه "باستان پژوهی" که به زمینه های ایران شناسی، میراث فرهنگی، باستان شناسی، تاریخ و تاریخ هنر و موزه داری می پردازد، منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مطالب این شماره از باستان پژوهی به وضع بحرانی میراث فرهنگی و نابودی میراث فرهنگی و معنوی ایران اختصاص دارد. همچنین موضوع چندپاره شدن سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مورد توجه قرار گرفته و پرونده ای با عنوان "خودزنی در هنگامه جنگ" به وضعیت وخیم میراث فرهنگی و باستان شناسی در ایران پرداخته است.

بخش مهمی از مطالب این شماره به پرونده ویژه ای با عنوان "باستان شناسی، فرهنگ و هنر ماناها" اختصاص دارد که در خلال آن به مطالعات باستان شناسی انجام شده دربارة فرهنگ و تاریخ ماناها پرداخته شده است.

از مطالب دیگر این بخش، میزگرد مفصلی است که با حضور مهرداد ملکزاده، کامیار عبدی و یوسف حسن زاده برگزار شده و بحث جامعی درباره باستان شناسی و فرهنگ مردمان مانایی ارائه کرده است. در این میزگرد پژوهشگرانِ صاحب نظر در این حوزه مطالعاتی، به این پرسش که ماناها در کجای تاریخ ما ایستاده اند و چقدر دربارة آنها می دانیم پاسخ گفته اند. تکمیل کننده مطالب این پرونده، کتاب شناسی مطالعات مانایی است که به صورت موضوعی تدوین و نشر شده است.

از دیگر مطالب این شماره، مقاله ای است به قلم کوروش روستایی است که به نقد و ارزیابی فعالیت های یک گروه باستان شناسی ژاپنی به سرپرستی سه ایچی ماسودا در تپه های سنگ چخماق اختصاص دارد. این مقاله که با عنوان "ماسودا و چخماق: نگاهی به کاوش های هیأت ژاپنی در تپه های سنگ چخماق شاهرود" منتشر شده به دقت به ارزیابی و تحلیل کاوش ژاپنی ها در سال های آغازین دهه 1350خ/ 1970م در ایران می پردازد.

"باستان پژوهی"، با مدیر مسؤولی و سردبیری شهرام زارع هر شش ماه یکبار منتشر می شود. این مجله، از معدود نشریات حوزه میراث فرهنگی و باستان شناسی است که علاوه بر متخصصان، مورد توجه غیر متخصصان و عموم دوستداران میراث فرهنگی قرار دارد.

کد خبر 1380041

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha