به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته شاهد رویدادها و اخبار گوناگونی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را مرور می کنیم.
آشنایی خبرنگاران سلامت با ژورنالیسم پزشکی
دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت در مراسم تجلیل از خبرنگاران حوزه سلامت، از راه اندازی رشته ژورنالیسم پزشکی برای خبرنگاران این حوزه خبر داد و گفت: پس از راه اندازی این رشته برای خبرنگارانی که در حوزه بهداشت و درمان فعالیت می کنند تسهیلاتی برای تحصیل در این رشته در نظر خواهیم گرفت.
وی عنوان داشت که این طرح از زمانی که او عضو شورای گسترش دانشگاهها بوده است تاکنون که رئیس این شوراست، مطرح بوده ولی دانشگاهی که قرار بود این کار را انجام بدهد هنوز این رشته را راه اندازی نکرده است و باید بررسی شود تا اگر این دانشگاه نمی تواند یک دانشگاه دیگر جایگزین آن شود.
مناقشه هواشناسی و وزارت بهداشت بر سر اشعه ماوراءبنفش
پس از اینکه بهرام صناعی، رئیس سازمان هواشناسی کشور از سودجویی برخی افراد در موضوع اشعه ماوراءبنفش خبر داد و گفت که عده ای می خواهند با طرح این قبیل موضوعات، کرمهای ضدآفتاب و عینکهای آفتابی وارداتی را به فروش برسانند وزیر بهداشت این ادعاها را رد کرد و عنوان داشت که هشدارهای وزارت بهداشت در مورد خطرات اشعه UV برای فروش هیچ کالایی نیست.
دکتر مرضیه وحیددستجردی گفته است که وقتی کارشناسان و مسئولان وزرات بهداشت در خصوص مواردی که به سلامت مردم ضرر می رساند هشدار می دهند به فکر فروش هیچ کالایی یا رسیدن به هیچ سود اقتصادی نیستند.
اعلام شاخصهای جدید تعیین آلودگی هوای پایتخت
وزیر بهداشت گفته است که شاخصهای جدید اندازه گیری آلودگی هوای تهران تدوین شده و بزودی از سوی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام میشود.
دکتر مرضیه وحیددستجردی، موضوع اعلام نشدن شاخصهای جدید اندازه گیری آلودگی هوای تهران را بنا به دلایل امنیتی رد کرد.
اولین گزارش کمیته بازرسی ویژه از اورژانسها
دکتر سیدسجاد رضوی، یکی از 5 عضو کمیته بازرسی ویژه از اورژانس بیمارستانها که به دستور وزیر بهداشت مامور رسیدگی به وضعیت اورژانسهای بیمارستانی شده اند، عنوان کرده است که این بازدیدها تا زمان بهبود اوضاع اورژانسهای بیمارستانی و تامین رضایت مردم ادامه دارد.
به گفته وی، کمیته بازرسی ویژه از اورژانس بیمارستانها به طور میانگین روزانه دو تا سه بیمارستان اصلی و مهم تهران را بازدید می کند.
رضوی با بیان اینکه اصلاح اورژانسها در اولویت برنامه های وزارت بهداشت قرار دارد، از کمبود پرسنل در بخش اورژانسهای بیمارستانی خبر داد و افزود: تا کنون بیمارستانهای بالای 200 تخت در تهران که بیشترین مراجعات روزانه را دارند مورد بازرسی قرار گرفته و بعضا به روسای آنها مهلت داده شده که در مهلت مقرر نسبت به رفع کمبودها اقدام کنند.
آخرین وضعیت سلامت آبهای بسته بندی
گرایش مردم به استفاده از آبهای بسته بندی و توصیه های بهداشتی در رابطه با مصرف آبهای معدنی باعث شده که برخی از این موضوع سوءاستفاده کرده و تولیداتی غیرسالم در اختیار مصرف کنندگان قرار بدهند. به طوریکه سال گذشته موضوع نیترات بالای آبهای بسته بندی مورد کنکاش رسانه ها قرار گرفت و در نهایت وزارت بهداشت با ورود به این ماجرا، شرایطی را فراهم آورد که نگرانی مردم و مصرف کنندگان آبهای بسته بندی برطرف شود.
دکتر سیامک مره صدق، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اظهارتاسف از سیستمی که برای تصفیه آب در کشور بکار گرفته شده است، عنوان داشته که این روش موجب اتلاف منابع می شود.
وی با اشاره به یکی دو مورد تخلف کارخانجات تولید آبهای معدنی در سال گذشته، گفته است که تعدادی از این شرکتها از آب لوله کشی استفاده می کردند که استانداردهای لازم را نداشتند.
دکتر شاهرخ رامین، یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز از آب آشامیدنی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات در سلامت جامعه نام برده و گفته است که بیماریهای زیادی از طریق آبهای آلوده منتقل می شوند که این موضوع در تابستان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
اعتراضات پرستاران تهرانی
پرستاران بیمارستانهای امام خمینی (ره) و شریعتی تهران در این هفته با تجمع در مقابل دفتر مدیریت این بیمارستانها، نسبت به تاخیر در پرداخت مطالبات شان اعتراض کردند.
به گفته محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار، از قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به عنوان ام المطالبات جامعه پرستاری کشور نام برده و گفته است که این قانون از 4 سال قبل تاکنون خاک می خورد.
اختلاف 100 تا 500 برابری کارانه پرستاران و پزشکان باعث شد تا سازمان نظام پرستاری برای رفع این تبعیض، بحث تعرفه گذاری را به مجلس برد و موجب شد تا قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به تصویب برسد.
دبیرکل خانه پرستار از بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان قطب پرستاری کشور نام برده و عنوان داشته که این بیمارستان با بیش از 1100 کادر پرستاری به عنوان قلب تپنده جامعهه پرستاری محسوب می شود و هر حرکتی که در این بیمارستان صورت می گیرد می تواند هشداری به مسئولین باشد.
مصرف نمک دریا موجب بروز مسمومیت می شود
نمک دریا دارای انواع ناخالصی و فلزات سنگین است که می تواند عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارش، کبد، کلیه ها و ریه ایجاد کند و حتی منجر به مسمومیت شود.
نمک دریا دارای انواع ناخالصی از جمله مواد نامحلول مانند شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلوده کننده، مواد محلول سخت از جمله کلسیم و منزیم و فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است و می تواند عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارش، کبد، کلیه ها و ریه ایجاد کند و حتی منجر به مسمومیت شود.
نظر شما