۱۹ مرداد ۱۳۹۰، ۱۸:۵۹

معاون رئیس جمهور پیشنهاد داد؛

پروتکل جدید حفاظت از منابع آبزی تدوین شود

پروتکل جدید حفاظت از منابع آبزی تدوین شود

رئیس سازمان محیط زیست ایران در سومین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون خزر، تدوین پروتکل جدید با عنوان حفاظت از منابع آبزی را پیشنهاد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد محمدی ‌زاده به منظور شرکت در افتتاحیه سومین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر، روز چهارشنبه عازم شهر اکتائو قزاقستان شد و بعنوان رئیس کنونی اجلاس سخنرانی کرد.

وی در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون خزر گفت: تدوین پروتکل جدیدی با عنوان حفاظت از منابع آبزی می‌تواند انگیزه کافی را در جهت حفاظت و استفاده منطقی از منابع آبزی در بین کشورهای همسایه دریای خزر ایجاد کند.

رئیس سازمان محیط زیست عنوان کرد: مطابق ماده 19 کنوانسیون تهران، تدوین پروتکلهای جدیدی که منجر به نظارت مستمر وضعیت محیط زیست دریای خزر شده و این امر نیز به نوبه خود در نهایت منجر به مدیریت مناسب منابع زنده می شود، قویا توصیه می‌شود.

معاون رئیس جمهور اظهار امیداواری کرد که این خواسته‌ها بزودی در فاصله زمانی بین COP3 و COP4 محقق گردند به خصوص تهیه استانداردهای کیفیت آب دریای خزر و همچنین تدوین استانداردهای تخلیه فاضلاب به بدنه آبی این دریا، بطور قطع به حفاظت از این منطقه حساس منجر خواهد شد.

محمدی‌زاده در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر گفت: در سال 2008، در دومین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون تهران که در شهر تهران برگزار شد، حمایت از نهایی شدن و سپس تصویب و امضای 4 پروتکل در این اجلاس (COP3) مورد توافق قرار گرفت که در حال حاضر 2 پروتکل از آن 4 پروتکل جهت امضا نهایی شده‌اند؛ خوشبختانه 2 پروتکل دیگر هم نهایی شده است و امیدواریم تا قبل از چهارمین کنفرانس (COP4) و پس از طی مراحل تصویب داخلی کشورها به امضا برسند.

وی با اشاره به گذشت 5 سال از لازم الاجرا شدن کنوانسیون افزود: در مرحله‌ای هستیم که امید و چشم داشت این کنوانسیون در گرو اقداماتی است که کشورهای متعهد در راستای هر چه بهتر اجرایی کردن تعهدات خود، انجام می دهند.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه در بیانیه وزرای دومین اجلاس کشورهای عضو کنوانسیون تهران (COP2) تصمیم گرفته شد تا زمینه‌های مناسب جهت تعیین محل دبیرخانه دائم به همراه ترتیبات ساختاری لازم آن ایجاد شود، تاکید کرد: هرچند این مسئله تا کنون محقق نشده، با خواست و عزم و جزم موجود در میان کشورهای همسایه، مطمئن هستم که موضوع محل دبیرخانه دائم اگر طی این اجلاس حل نشود، در آینده‌ای نزدیک حل و فصل خواهد شد.

محمدی‌زاده تاکید کرد: باید به طور مستمر از تجارب برنامه محیط زیست سازمان ملل استفاده کرده و در هر لحظه از حمایت آنها جهت تمهیدات بهتر در دبیرخانه دائم بهره‌مند شویم.

کد خبر 1380660

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha