۲۰ مرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۳۰

بسیج ‌دانشجویی در دیدار رهبری:

دانشجویان دوره دکتری گزینش شوند/ شیوه اجرای اصل 44 ابهامات جدی دارد

دانشجویان دوره دکتری گزینش شوند/ شیوه اجرای اصل 44 ابهامات جدی دارد

نماینده بسیج دانشجویی در دیدار رهبر معظم انقلاب خواستار گزینش در پذیرش دانشجویان دوره دکتری، رعایت حدود و ظواهر شرعی در دانشگاه ها، ارئه الگوی اقتصادی مکتب اسلام برای برون رفت غرب از بحران اقتصادی و انتصاب افراد انقلابی به عنوان سفیران ایران شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا کاشفی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی چهارشنبه شب در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب به سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

تشکر می کنم از فرصتی که در اختیار تشکل های دانشجویی قرار دادید، ابتدا گرامی می داریم یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، امام شهیدان و شهدای بیداری اسلامی نشأت گرفته از انقلاب اسلامی ایران را، در همین جا یادی می کنیم از شهدای عرصه علمی کشور عزیزمان. شهیدانی چون علی محمدی، شهریاری و رضایی نژاد که در میدان جهاد علمی به اعلا درجه انسانیت نایل گردیدند.

دشمنان نظام اسلامی بدانند امروز خیل عظیم نخبگان علمی میهن اسلامیمان، اساتید و دانشجویان مؤمن از شهادت در راه اعتلای علمی ایران اسلامی با آغوش باز استقبال می کنند. امروز رضایی نژادهای ما در افق چشم انداز، تا حدود دو ماه دیگر به کلاس اول می روند، و کشوری که این همه جوان جویای شهادت دارد از ترور و جنگ و ستیز هراسی ندارد.

مطالب خودم را در 4 حوزه خدمتتان ارائه می نمایم.

1- اسلامی نمودن دانشگاهها:

به فرموده بنیانگذار کبیر انقلاب که دانشگاه را مبدأ تحولات نامیدند جهت پیشرفت جامعه با الگویی اسلامی-ایرانی، بایستی ابتدا این تحول را در دانشگاهها ایجاد نمود، در بحث اسلامی شدن دانشگاهها بایستی به 4 محور به صورت توأمان نگریسته شود، عدم توجه کافی به هر یک از این محورها می تواند موجب عدم موفقیت در نیل به  این مهم می گردد. امروز نیاز کشور در حوزه دانشگاهی، انقلاب فرهنگی مجدد با توجه به 4 مؤلفه ذیل می باشد.

ما بر این باوریم که بایستی به چهار محور اساتید، دانشجویان، متون و محتوا، و همچنین قوانین و مقررات توجه لازم و کافی مبذول گردد.

الف: محور اساتید:

اکثر اساتید دانشگاهها با نظام عنادی ندارند، اما متأسفانه عده قلیلی از اساتید موجب می‌شوند این طیف اکثری اساتید را که به کارهای علمی خود و پیشرفت کشور می‌پردازند به جهت سیاسی به تقابل با نظام و یا خارج از منافع کشور سوق دهند، متأسفانه این عده قلیل در دانشگاهها رسوب نموده و ایجاد حلقه بسته ای نموده‌اند که با وجود این حلقه‌ها، هم فرصت از اساتید جوان‌تر گرفته می‌شود و هم در ورود اساتید جدیدِ معتقد و دارای علم روز ایجاد مشکل می نمایند.

البته در بحث جذب اساتید با وجود جذب متمرکز و حرکتهای امیدوارکننده اولیه که منجر به جذب نیروهای معتقد در برخی دانشگاهها گردید ، متأسفانه این روند انقلابی نیز با کندی مواجه گردیده که انتظار می‌رود این روند با قدرت و شتاب بیشتری از سر گرفته شود.

پیرامون پذیرش دانشجویان دوره دکتری نیز بایستی دقت نمود با توجه به اینکه ادامه تحصیل خیل عظیمی از دانشجویان دوره دکتری در داخل کشور و برای تأمین هیئت علمی دانشگاهها می‌باشد به نظر می‌رسد که این دانشجویان بدون هدف خاصی تربیت می‌شوند زیرا نوعا افرادی جذب این دوره‌ها می‌گردند که در انتخاب اولیه آنها دقت لازم صورت نمی‌پذیرد به طوری که پس از فارغ‌التحصیلی نیز به دلایل متعدد جذب دانشگاهها نگردیده و باعث هدر رفت منابع کشور می‌گردند و این امر تبعات و معضلاتی برای آینده کشور و نظام به همراه خواهد داشت.که بایستی برای این مهم چاره‌ای اندیشیده شود که یک راه حل آن می‌تواند گزینش دانشجویان دکتری پیش از پذیرش در دانشگاه ویا استفاده از مکانیزمی نظیر گزینش دانشجویان دوره دکترا همانند گزینش اساتید باشد، تا پس از فارغ التحصیلی با مشکلی مواجه نشوند.

ب:محور متون و محتوا:

تعلیم و تربیت آن هم بر مبنا و شالوده اسلامی و جهان بینی توحیدی از اصول بنیادین مکتب اسلام است. متأسفانه آموزش و پرورش در کشور ما بر مبنای روشها و تکنولوژی ها و دیدگاه های غربی تنظیم گردیده است. آن چه لازم و ضروریست تعریف سیر جامع تعلیمی و تربیتی در نظام آموزشی و پرورشی کشور است. مهم ترین دستاورد تعریف این سیر، ترسیم افق انسان کاملی است که در سایه نظام اسلامی به ثمر نشسته است.

از ملزومات این امر توجه به تمامی نهادهای تعلیمی و تربیتی کشور اعم از آموزش و پرورش، آموزش عالی و سایر نهادها می باشد، و جامع نگری در تعریف وظایف هریک از این نهاد ها، پر نمودن خلاء ها و کاستی های آنان است. از نقاط ضعف نظام پرورشی کشور که جدی هم می نماید، در نظر نگرفتن نیازمندی های آینده کشور و عدم توجه به استعدادها و توانمندی ها ی افراد است و اینکه آموزش و پرورشمان در راستای اتصال این دو محور گام بر نمی دارد.

اسلامی شدن دانشگاه چه در ظاهر و باطن و یا محتوا و روش بایستی در این افق دیده و تعریف گردد.یکی از اصول مهم در این زمینه بحث محتوای آموزشی اسلامی است، متأسفانه نظام آموزشی کشور در این زمینه دچار خلاء جدی می باشد، جهت رفع این خلاء بایستی اساتیدی که بتوانند پاسخ گوی  نیاز کشور به علوم انسانی اسلامی باشند در تدوین و تألیف متون مشارکت نمایند.

ج:محور قوانین و مقررات:

از دیگر محور های اسلامی شدن دانشگاه ها توجه به حدود و آداب شرعی است.آنچه اندکی قبل در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت اجرای آیین نامه سال 1366 شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان آیین نامه حفظ حدود و آداب اسلامی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پس از گذشت 24 سال بود.

آنچه مسلم است، رعایت حدود و ظواهر شرعی در دانشگاه ها اصلی اساسی است که در جامعه اسلامی بایستی نهادینه گردد. رعایت حجاب و  توجه به حیا در محیط های علمی از ملزمات شرع مقدس اسلام می باشد. محیط علمی دانشگاه بایستی موجب رشد تقوا و روحیه معنوی و در نهایت تعالی علمی و معنوی دانشجویان گردیده و نباید زمینه انحراف دانشجویان فراهم گردد.

چه اشکالی دارد مسلمات غلط دیکته شده غرب در تعریف محیط علمی دانشگاهی را شکسته و بتوانیم با توجه به دستورات دینی خویش به باز تعریف باید های ظاهری محیط دانشگاهی بپردازیم؟ و قطعا در این بازتعریف کسی منکر کار اصولی و کارشناسی نخواهد بود. انتظار می رود از اجرای این قبیل قوانین مؤثر و اجرا نشده و یا تصویب قوانین جدید ، توسط همه عناصر فرهنگی واجرایی کشور حمایت لازم صورت پذیرد.

2) جهاد اقتصادی

با توجه به اعلان جهاد از سوی حضرتعالی در عرصه اقتصادی در سال جاری یقینا تکلیف سنگینی بر دوش آحاد ملت از جمله بخش‌های مختلف حاکمیتی و غیر حاکمیتی قرار گرفته است، یقینا کندی و کم کاری در این زمینه در حکم کوتاهی در امر مقدس جهاد بوده و عقوبت را دامنگیر فرد و جامعه می‌نماید.

اکنون و با توجه به تحریم های مختلف ایجاد شده در مسیر حرکت اقتصادی کشور انتظار می‌رود تمامی ارکان کشور دست در دست هم داده و بدون فوت وقت در راستای فرمان جهاد اقتصادی اعلان شده حرکت نمایند، حرکت مؤثر و یکپارچه به همراه برنامه ریزی در این زمینه می تواند تحریم ها را همچون گذشته به فرصت تبدیل نموده و موجبات رشد دوچندان کشور را فراهم آورد.

این تحریم ها بنا بر اذعان خود کشور های تحریم کننده و مراکز بی طرف همواره موجب افزایش اعتماد به نفس و خودباوری در کشور گردیده که امروزه در زمینه های مختلف شاهد آن می باشیم، قطعا در عرصه اقتصاد نیز می توان تحریم ها را به فرصت تبدیل نمود، که یکی از این فرصت ها عدم رسیدن آسیب شدید به اقتصاد کشور از بحران های اقتصادی غرب می باشد که البته بایستی با تدبیر و برنامه ریزی همراه گردد.

حرکت جهادی ما در عرصه اقتصادی از دو بعد حائز اهمیت است. بعد اول به عنوان قسمت مهمی از نقشه ترسیمی دهه پیشرفت و عدالت کشور می باشد و بعد دیگر بعد جهانی و بین المللی آن است. اکنون غرب و ایادی و حامیان نظام سرمایه داری غرب با ورشکستگی و بن بست مواجه می باشند. ما به عنوان پیروان مکتب اسلام ناب محمدی(صلی الله علیه و آله) وظیفه داریم تا در این فرصت روی داده ناشی از بحران های غرب و شکست نظام سرمایه داری بتوانیم الگوی کامل و همه جانبه ای از اقتصاد اسلامی به جهانیان عرضه نمائیم.

یقینا الگوی اسلامی اقتصاد می تواند جایگزین مناسب نظام های سرمایه داری گردد و به عنوان راهکاری جهت برون رفت از بن بست فعلی خودساختهِ غرب به کار رود. ارئه الگوی اقتصادی مکتب اسلام برای برون رفت بحران اقتصادی غرب می تواند از جمله حرکتهای جهادی سال جهاد اقتصادی باشد.

متأسفانه با گذشت حدود 5 ماه از اعلان فرمان مقدس جهاد در عرصه اقتصادی از سوی حضرتعالی تحرکی جدی را در دستگاهها شاهد نمی باشیم که امید است در فرصت باقیمانده شاهد تحرک و اقدام عملی و مؤثر در این زمینه و توجه بیشتر به فضای کار و تلاش در کشور باشیم.

در مباحث اقتصادی نیز بایستی این نکته مهم را عنوان نماییم که ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و تلاش های دولت در جهت اجرای طرح عظیم هدفمند کردن یارانه ها، هشدار جدی خود را نسبت به روند اجرای سیاست های کلی اصل 44 اعلام می داریم، امروز در مورد عملکرد دستگاهها در زمینه بندهای مختلف این اصل که مکررا مورد تاکید حضرتعالی نیز واقع گردیده است، خصوصا بند (ج) آن در مورد نحوه واگذاری ها سؤالات و ابهامات جدی و اساسی وجود دارد، اما متأسفانه با وجود پیگیری‌های مکرر از سوی دانشجویان از مسئولین ذیربط جهت پاسخگویی، تاکنون مسئولین ذیربط حاضر به پاسخگویی نشده‌اند.

در همینجا لازم است این نکته را نیز اعلام داریم که عدم پاسخگویی مسئولین تنها محدود به عرصه اقتصادی نبوده و با وجود تأکید جدی جنابعالی در دیدار سال گذشته خود با دانشجویان مبنی بر لزوم حضور مسئولین در دانشگاهها و پاسخگویی به سؤالات، نه تنها مسئولین با وجود دعوتهای مکرر در دانشگاهها حضور نمی‌یابند، بلکه در کمال تعجب گاهی اوقات صرفاً عده‌ای دانشجوی خاص را به عنوان دعوت به جلسات دانشجویی نزد خود فرا می‌خوانند.

جدی نگرفتن دغدغه مندی دانشجویان و محیط ها  و تشکل های دانشجویی و دوری نمودن از آنان بواسطه  مشغله های اجرایی توسط مسئولین کشور هم گلایه و هم هشدار مهم ما برای عواقب سوء این اقدامات را به همراه دارد. اصلا صحیح به نظر نمی رسد که در شنیدن سخنان و انتقاد های دانشجویان و تشکل های دانشجویی دست به گزینش جهت دار زد و یا با سوء ذهنیت به سراغ انتقادهای دانشجویی رفت.

یکی از مطالبات جدی جنبش دانشجویی در سال جهاد اقتصادی به سرانجام رسیدن پرونده های فساد اقتصادی می باشد،متأسفانه با وجود تأکیدات مکرر از سوی حضرتعالی و پیگیری های مستمر دانشجویان، عزمی جدی در برخورد با مفاسد اقتصادی مشاهده نمی گردد،اکنون از مقتدایمان خواهشمندیم با وجود کندی پیگیری از سوی قوه قضائیه ،عدم حضور مسئولین جهت پاسخگویی و عدم اجازه ورود به مصداق توسط دانشجویان روش پیگیری را برایمان ترسیم نمایند تا بتوان بر برخورد بامفسدان به صورت مؤثر پافشاری نمود به طوری که مشمول مرور زمان نگردد؟

3) انتخابات مجلس شورای اسلامی

رهبر معظم انقلاب! امسال نیز مانند سالیان گذشته در تاریخ پر افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی شاهد برگزاری انتخاباتی دیگر و حضور مردم در عرصه تعیین سرنوشت خود می باشیم. در همینجا به اشخاص و گروههای سیاسی متذکر می شویم که ورود زودهنگام به مباحث انتخاباتی آفات زیادی به همراه داشته و همچنین زور آزمایی های قدرت طلبانه نیز مورد خواست و رضایت ملت نمی باشد،

در  این مورد تمامی گروهها و جریانها بایستی به چند نکته مهم توجه نمایند:

اولین نکته در باب فتنه گرانی است که ماهیت حقیقی خود را  در پیشگاه ملت به وضوح نشان داده اند،امروز جای تعجب است که این فتنه گران با روشهای گوناگون سعی در ورود به انتخابات و سوء استفاده از فضای بوجود آمده ناشی از آزادی بیان در جامعه در پرتو نظام اسلامی را دارند، کسانی که همواره از توسعه سیاسی دم می زدند امروز نگران معیشت مردم شده اند و کسانی که در خفا و آشکار با بیگانگان ارتباط داشته و یا مجری سیاست های آنان در داخل کشور بوده اند امروز مدافع منافع ملی کشور گردیده اند، یقینا حافظه تاریخی ملت بسیار دقیق تر از آن است که این فتنه گران با ابزار تزویر بتوانند جایگاهی برای خود پیدا نمایند.

دومین نکته در باب خواصی است که گرچه در فتنه حضور مستقیم نداشتند اما با سکوت های گاه و بیگاه خود در مقاطع حساس گناه بزرگی را مرتکب گردیدند، این خواص نیز بایستی تا دیر نشده در موضوعات مختلف شفافیت خود را نشان داده و از دوگانگی بپرهیزند که در اینصورت آنان نیز به دام فتنه گران گرفتار خواهند آمد.

یقینا در پیشگاه ملت کسانی مورد عنایت قرار خواهند گرفت که نسبت خود را با مسائل مختلف کشور به روشنی تعریف نموده و در مقاطع مختلف ولایتپذیری را در قول و عمل سرلوحه کار خود قرار دهند.

در همینجا به این نکته نیز اشاره می نماییم که بایستی تمامی کاندیداها در هزینه های انتخاباتی خود پرهیز از اسراف و ریخت و پاش های بی مورد را سرلوحه قرار داده و پس از انتخابات نیز در مورد هزینه های انتخاباتی خود پاسخگو باشند تا خدای ناکرده در تبلیغات وامدار شخص یا گروهی نگردند.

از حضرتعالی خواهشمندیم ملاک های تشخیص و تمیز جهت وحدت و افتراق بین گروههای سیاسی در عرصه انتخابات آتی را برای فرزندان انقلابی خود تبیین نمایید.

امید است با انتخاباتی پرشور شاهد تشکیل مجلسی باشیم که نظارت برخود را برتابیده و آن را به دلایل مختلف به تعویق نیندازد.

4) تحولات منطقه

یقینا نسیمی که امروز در منطقه وزیدن گرفته و حکام دست نشانده را یکی پس از دیگری به زیر می کشد از نتایج انقلاب اسلامی ایران و استمرار  گفتمان آن می باشد.امروز این ما هستیم و این فرصتی تاریخی که در پیش رویمان قرار گرفته است،انقلاب جهانی مستضعفین و بسیج جهانی قطعا سالیان قبل از آرمانهای اساسی ما بود که امروزه در فاصله نزدیک تا دست یافتن به آن قرار گرفته ایم،امروز این تحولات تنها محدود و منحصر به چند کشور خاورمیانه و شمال آفریقا نبوده و به فضل پرودگار تا اروپا و آمریکا ادامه خواهد داشت.

اکنون نیز به مسوولین سیاست خارجی اعلام می داریم که «فرصتها را دریابید که همچون ابر می‌گذرند»، مباد که حسرت حراست از دینِ مردم دنیا در این فرصتِ ناب، از دست رود و باز هم آنان به ورطه استکبار افتند. به طور خاصْ فرصت بی‌بدیل حج را باید دریافت و از همه نیروهای کشور و برادران مسلمانی که دل در گرو اسلام واقعی و جمهوری اسلامی ایران دارند بایستی استفاده نموده و حج امسال را «حج نجات ملتها» قرار داد. در این راستا توجه ویژه بعثه مقام معظم رهبری ضروری به نظر می‌رسد.

از دستگاه دیپلماسی و مسئولین سیاست خارجی کشور نیز انتظار می رود انفعال را کنار گذاشته و در برابر این فرصت بی نظیر تاریخی و این تحولات عمیق اجتماعی اقدامات فعالانه ای را اتخاذ نمایند همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب با خطبه رسای خود در نماز جمعه، روح امید و آگاهی را در ملتها و به ویژه ملت بزرگ مصر دمیدند.

امروز و از بخشی از دستگاه دیپلماسی بحث مذاکره با عربستان شنیده می شود که جای تأمل بسیار دارد،رهبر معظم انقلاب امروز سؤالی که در پیش رو جریانات دانشجویی قرار گرفته این است که با توجه به  ضعف دستگاه رسمی کشور در عرصه تحولات منطقه و عدم همراهی و حمایت آنان و بعضا مخالفت با حرکات خودجوش و ابتکاری دانشجویان ،وظیفه دانشجویان در مقابل این رفتارها  از یک سو و حمایت از انقلاب های منطقه و بیداری اسلامی چیست؟

حضور افراد انقلابی در نمایندگی های کشور در کشورهای خارجی نیازجدی است. یقینا عدم حضور سفیر در برخی کشورها و یا حضور سفرایی که نسبت مشخصی با آرمانهای انقلابی ملت ندارند ضربه ای بزرگ بر روند صدور انقلاب و دفاع از منافع ملی به همراه خواهد داشت، که امید است این مهم نیز با توجه و دقت نظر مرتفع گردد.

در پایان با تأکید بر تجدید پیمان جنبش دانشجویی با آرمانهای امام راحل و بیعت با ولی فقیه زمان اعلام می داریم تا تشکیل حکومت جهانی مستضعفین از پای نخواهیم نشست واز مبارزه در راه این آرمان مقدس دست نخواهیم کشید، باشد روزی که تمامی ملت های جهان در پرتو اسلام ناب محمدی (ص) با عدالت زندگی نمایند.
 

کد خبر 1380726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha