به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی شامگاه چهارشنبه در دیدار با جمعی از اصحاب رسانه استان قم با وی در سخنانی با تبریک ورود به ماه رمضان و روز خبرنگار به جمع حاضر اظهار داشت: همه عبادات و اعمال انسان مقدمه رسیدن به تقوا است و ماه رمضان تقوای خاصی را به انسان میبخشد.
وی با اشاره به برکات تقوا در جامعه از جمله نزول برکات از آسمان و زمین تصریح کرد: همه افراد و گروهها اعم از روحانیت و مسئولان در رأس و رسانهها مسئولیت دارند که جامعه را به سمت تقوا هدایت کنند و خبرنگاران و عکاسان اگر میبینند خبری و یا عکسی با تقوا منافات دارد نباید آن را منتشر کنند.
عکسهای فریبنده برخی مجلات تداعی کننده زمان طاغوت است
وی با اشاره به بایستههای معنوی در حرفه خبرنگاری بیان داشت: متاسفانه برخی از مجلات سمت و سوی زمان طاغوت را دارد و عکسهایی را از برخی هنرپیشهها منتشر میکنند که دارای جلوههای فریبنده و خلاف شرع است.
عضو جامعه مدرسین حوزه تأکیدکرد: رسانهها و خبرنگاران باید تیتر، عکس و خبری را که احساس میکنند به تقوای جامعه ضربه میزند ولو اینکه برای آنها درآمد خوبی دارد کار نکنند و با خدا معالمه کنند.
ولایت فقیه جوهره نظام اسلامی است
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه متصدیان رسانهها واقعا باید جوهره نظام اسلامی که همان ولایت فقیه است را تقویت کنند تصریح کرد: اگر مطلبی موجب تقویت نظام اسلامی نمیشود و آن را تضعیف میکند نباید از سوی رسانهها دنبال شود ولو اینکه مطلب درستی باشد.
وی روحانیت را جزء لاینفک نظام اسلامی دانست و تأکیدکرد: بدون تردید و تعصب نظامی که از روحانیت و ولایت فقیه جدا شود دیگر نمیتوان نام اسلامی بر آن گذاشت زیرا جوهره نظام اسلامی ولایت فقیه است.
آیت الله فاضل، خبرنگاری را شغلی والا دانست و گفت: خبرنگار میخواهد با اخبارش جهان را بیدار کند؛ امروز دستهای زیادی برای تضعیف و حذف ولایت فقیه، روحانیت و مرجعیت و جداسازی مردم از روحانیت و ولایت فقیه تلاش میکند و مایه تأسف این است که برخی تحت حمایت و با عنوان ولایت فقیه درصدد حذف مرجعیت و ولایت هستند.
خبرنگار در صف مقدم تشخیص آسیبهای نظام است
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: خبرنگار در صف مقدم تشخیص آسیبهای وارده به نظام است که امروز آسیبهای مهمی سلامت جامعه را تهدید میکند و رسانهها باید به آن بپردازند.
آیت الله فاضل رعایت حرمت اشخاص، موسسات و مراکز و گروه را از سوی همه احاد جامعه به خصوص رسانهها و گروههای سیاسی و... واجب دانست و تصریح کرد: رسانهها هم میتوانند برای افراد حیثیت کاذب ایجاد کنند و هم میتوانند حیثیت آنان را از بین ببرند که هر دو اشکال دارد.
وی با اشاره به بکارگیری مخفف اسم افراد در برخی رسانهها عنوان کرد: بکارگیری مخفف از بردن نام فرد بدتر است زیرا دایر شمول افراد را افزایش میدهد و ذهنها را به سمت افراد بیشتری سوق میدهد.
وی با اشاره به لزوم حفظ حرمت نظام اسلامی تأکید کرد: اگر خبری حتی صحیح باشد اما حرمت نظام اسلامی را زیر سئوال ببرد حرام است و اشکال دارد.
وی افزود: در نظام اسلامی همیشه باید مردم از مسئولان مطالبه داشته باشند و رسانهها نیز در این مسیر حرکت کنند و مسئولان هم با وجود فعالیتهای چشمگیری که برای کشور انجام داده باشند باید تصور کنند که کاری برای مردم نکرده و خودشان را مقصر در امور بدانند.
عبرت از منش امام(ره)
استاد حوزه علمیه بیان داشت: امام خمینی (ره) با همه عظمت وجودی که داشتند و سر سوزنی نسبت به دین و مردم کوتاهی نکردند اما در نوشتهها و وصیتشان از قصورهای خود از مردم عذرخواهی کردند و این منش باید در همه مسئولان رسوخ داشته باشد.
لزوم انتقاد منصفانه
وی تاکیدکرد: حرکت مسئولان در این جهت افتخاری برای آنان است و رسانهها نیز باید از دو سویه اشتباه نادیده گرفتن نقاط ضعف و تنها نقاط مثبت را دیدن و همچنین نادیده گرفتن نقاط قوت و تنها دیدن نقاط ضعف پرهیز کنند و رعایت انصاف و عدالت را داشته باشند.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تأکید کرد: ولایت فقیه و مرجعیت جوهره نظام اسلامی است و زیرسئوال بردن حرمت نظام اسلامی حرام و دارای اشکال است.
کد خبر 1380885
نظر شما