اسحاق ایرانمنش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سابقه 700ساله تعزیه در هرمزگان، اظهار داشت: در طول 200 سال اخیر حتی یک اثر مکتوب از تعزیه در هرمزگان تهیه نشده و یکی از مهمترین اهداف ما در انجمن تعزیه تهیه بانک اطلاعاتی تعزیه هرمزگان است.
وی ادامه داد: ایجاد کتابخانه تخصصی تعزیه، ایجاد موزه تعزیه، انتشار نشریه تخصصی تعزیه خوانی، شناسایی نخبگان تعزیه هرمزگان و تقدیر از هنرمندان گمنام این عرصه، تقدیر از نویسندگان تعزیه و برگزاری کارگاههای آموزشی از جمله مهمترین برنامه های انجمن تعزیه هرمزگان است.
نائب رئیس انجمن تعزیه هرمزگان به نیاز مالی این انجمن برای اجرای برنامه های خود اشاره کرد و افزود: ما از خیرین و مسئولان هرمزگان انتظار کمکهای مالی را داریم تا بتوانیم در جهت حفظ و حراست از هنر کهن تعزیه در هرمزگان حرکت کنیم.
ایرانمنش در ادامه با اشاره به محتوای بسیار بالای اشعار تعزیه در هرمزگان، عنوان کرد: در نمایشهای تعزیه سراسر کشور اشعار پر محتوایی همچون اشعار تعزیه در هرمزگان پیدا نمی شود و یکی از مهمترین برنامه های ما اعزام هیئتهای تعزیه هرمزگان به دیگر مناطق کشور و معرفی تعزیه هرمزگان به مردم ایران است.
وی با ضروری دانستن اصلاح نسخ تعزیه در هرمزگان، تصریح کرد: اشعار تعزیه هرمزگان در طول تاریخ دچار آسیبها و تغییراتی شده و همچنین برخی موارد غیرواقعی در خصوص تاریخ کربلا در برخی نسخ تعزیه در هرمزگان دیده می شود که این نسخ باید اصلاح شوند.
نائب رئیس انجمن تعزیه هرمزگان تاکید کرد: هر چند برخی افراد با اصلاح نسخ تعزیه هرمزگان مخالف هستند اما اصلاح نسخ تعزیه یکی از اساسی ترین کارها در حفظ تعزیه هرمزگان است.
نظر شما