سیدعلی آلداوود عضو هیئت علمی گروه تالیف و تدوین «فرهنگ آثار ایرانی و اسلامی» در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: تدوین جلد چهارم دانشنامه «فرهنگ آثار ایرانی و اسلامی»، به نیمه راه رسیده و کار حروفچینی و ویرایش نیمه نخست کتاب نیز انجام شده و گروه مطالعاتی در حال حاضر مشغول سفارش و بررسی مقالات برای نیمه باقی مانده است.
وی افزود: برنامه ما این است که هر جلد 500 صفحه حجم داشته باشد. ولی هنگام تدوین جلد چهارم دیدیم که ممکن است تعداد صفحات این جلد از 500 بیشتر شود بنابراین قصد داریم نیمه نخست کار را در ابتدای جلد چهارم قرار دهیم و ادامه اثر را با کار انجام شده هماهنگ کنیم.
به گفته وی، جلد سوم این دانشنامه که به تازگی رونمایی شده از حرف «جیم» شروع شده و تا میانه حرف دال و مبحث دیوانهای شعر ادامه یافته است.
این پژوهشگر ادامه داد: جلد چهارم از میانههای حرف دال شروع شده و احتمال دارد تا اول حرف صاد یا طا ادامه پیدا کند. نمیتوان تا حروفچینی نشدن مقالات، در این زمینه نظر قطعی داد. در حال حاضر من و استاد احمد سمیعی مشغول سفارش دادن مقالات هستیم که بررسی ابتدایی آنها به عهده من است و سمیعی مراحل بعدی ویرایش را انجام میدهد. یک ویراستار هم، مراحل فنی کار را زیر نظر دارد.
آل داوود گفت: کار اصلی بر عهده نویسندههای مقالات است چون هیئت انتخاب و نظارت بر مقالات، مقالات حرفهای را برای چاپ در دانشنامه فرهنگ آثار ایرانی اسلامی انتخاب میکند. این جلد از دانشنامه باید تا سال دیگر منتشر شود که البته این بستگی به حمایتهایی دارد که باید از طرف مسئولان از این کار بشود.
سومین جلد از دانشنامه «فرهنگ آثار ایرانی اسلامی» چندی پیش در محل انتشارات سروش رونمایی شد.
«فرهنگ آثار ایرانی و اسلامی» معرفیکننده آثار مکتوب از روزگار کهن تا عصر حاضر، است. این اثر که کتابشناسیای از کتب فارسی و عربی در جهان اسلام است؛ علاوه بر آثار اسلامی، برخی کتب در زمینه تاریخ و فرهنگ ایرانی که پیش از اسلام تالیف شده است را نیز در بردارد.
جلد اول و دوم فرهنگ آثار ایرانی- اسلامی به ترتیب حاوی 745 و 744 مقاله در اواخر سال 1385 و آخر سال 1387 منتشر شده است.
نظر شما