۲۲ مرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۲۷

گزارش خبری مهر/

"کتمان حقیقت"؛ تنها روش برخورد رسانه های انگلیس با اعتراضات

"کتمان حقیقت"؛ تنها روش برخورد رسانه های انگلیس با اعتراضات

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : با گذشت یک هفته از اعتراضات مردمی در انگلیس که با کشته شدن یک جوان 29 ساله آغاز شد، رسانه های این کشور همچنان ادبیات خاصی را برای این اعتراضات به کار می برند و آن استفاده از واژه های "آشوب و آشوبگران" برای "قیام محرومان" است.

بیش از هفت روز است که انگلیس با اعتراض مردم این کشور به سیاست های دولت مواجه است. اما با کمال تعجب رصد یک هفته ای رسانه های انگلیس نشان می دهد که تنها کلمه ای که در پوشش اخبار این کشور از آن حرفی به میان نیامده "اعتراض" است.

علاوه بر آن در این گزارش ها هیچ اشاره ای به ریشه های اعتراضات لندن و دیگر شهرهای انگلیس که به گفته کارشناسان تبعیض نژادی، فقر، بیکاری، و نحوه برخورد دولت با مهاجرین از عوامل اصلی تاثیر گذار در شدت یافتن اعتراض ها بوده نمی شود. 

در این میان شبکه خبری بی.بی.سی از همان اولین دقایق آغاز این اعتراضات به پوشش خبری آن پرداخت اما در این پوشش فقط تصاویری از به آتش کشیدن خودروها، فروشگاه ها و به غارت بردن اجناس فروشگاه ها توسط تعداد محدودی از معترضین منتشر می کرد تا بدین ترتیب این برداشت را به مخاطبین خود دیکته کند که معترضین حاضر در خیابان ها مشتی آشوبگر هستند.

صحنه هایی از نحوه پوشش اخبار یک هفته گذشته انگلیس توسط شبکه بی.بی.سی 

در همین رابطه امروز شنبه نیز رصد اخبار داخلی روزنامه های گاردین، تلگراف و ایندیپندنت به همراه اخبار شبکه بی.بی.سی نشان می دهد که همچنان لغت آشوب کلمه واحدی است که در تمام رسانه های انگلیسی از آن برای اشاره به تحولات موجود در بریتانیا استفاده می شود.

برای مثال روزنامه گاردین در شماره امروز خود گزارشی درباره اختلاف موجود میان پلیس و نخست وزیر انگلیس درباره نحوه برخورد با معترضین منتشر کرده که در این گزارش از مردم معترض با لفظ آشوبگر و از وقایع یک هفته گذشته با لفظ آشوب نام برده شده است.

روزنامه دیلی تلگراف نیز گزارشی با عنوان "آشوبگران باید از پلیس بترسند" منتشر کرده و روزنامه ایندیپندنت نیز به همین ترتیب از واژه آشوب و آوشوبگر استفاده کرده است.

بر اساس این گزارش، در هفته گذشته همزمان با تشدید بحران امنیتی در لندن و آشوب در این کشور شبکه بی.‌بی.‌سی و دیگر رسانه های انگلیسی در تلاشی زیرکانه نه تنها اخبار این تحولات را بایکوت نکردند بلکه این حوادث را بطور گسترده پوشش دادند و سعی کردند با بمباران خبری و خبرسازی افکار عمومی در انگلیس را گمراه کنند.

بی.بی.سی در تاکتیکی نوین با ارائه انبوهی از اخبار آشوب‌ گونه در لندن موجی گسترده از خبرسازی راه می ‌اندازد ولی در میان این اخبار حوادث واقعی و اخبار اصلی تحولات لندن را مخفی می‌ کند و بیش از پیش به حاشیه‌ های ناآرامیهای لندن می ‌پردازد و در این شرایط مخاطب چنین گمان می‌ کند که از تمام ابعاد بحران آگاه است ولی این درحالی است که از بحران به شکلی مناسب آگاه نیستند.
 
برای مثال متن زیر یکی از گزارش‌های بی‌بی‌سی از لندن است:
 
"یکشنبه شب نیز گروه‌های تبهکار در لندن دست به غارت مغازه ها زدند اما این غارت در مقایسه با خشونتهای اتفاق افتاده در شنبه شب، کمتر بود. بنابراین گزارش، یکشنبه شب نیز پلیس لندن به شدت مراقب اوضاع بود و در حالت آماده ‌باش قرار داشت. بعدازظهر به پلیس لندن گزارش داده شد که تعدادی از جوانان در شمال تاتنهام مشغول شکستن شیشه‌های چند مغازه و تلاش برای غارت آنها هستند. در درگیری با این افراد، یک خودروی پلیس نیز آسیب دید. "
 
نتیجه آنکه رسانه های انگلیس در برخورد با اعتراضات مردمی در این کشور از واژه آشوب استفاده می کنند اما وقوع حوادث مشابهی در کشورهایی که سیاست آنها با بریتانیا همخوانی ندارد عناوینی چون اعتراضات مردمی پیدا می کند.
کد خبر 1381850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha