مجري طرح كارون 3 درگفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب افزود: سد كارون 3 از جمله سدهاي بتوني دوقوسي است كه 205 متر ارتفاع دارد.
وفا تابش افزود: اين سد مجموعه اي از چند نيروگاه با 8 واحد 250 مگاواتي و دو هزار نيروگاه برق آبي است كه قابليت توسعه تا 3 هزار مگاوات را دارد.
وي افزود: حجم گسترده سازه هاي زير زميني از مهمترين ويژگي هاي آن است كه طول مجموعه تونل هاي اصلي و فرعي نيروگاه به 21 كيلومتر مي رسد.
وي اضافه كرد: مصوب شده بود كه تا پايان سال آينده در مجموع هفت هزار و 300 ميليارد ريال سرمايه براي بهره برداري از آن اختصاص يابد كه تا كنون تنها چهار هزا ر 200ميليارد ريال آن تخصيص يافته است.
تابش درباره استفاده از توان شركت هاي خارجي گفت: طراحي اين سد با مشاركت يك شركت كانادايي در بخش تامين تجهيزات نيروگاهي و مشاركت كشورهاي چين ، اتريش و آلمان غربي انجام شده است.
وي افزود : نظارت و طراحي شركت هاي خارجي در ساخت سدها مقدمه اي است تا به تدريج سهم شركت هاي ايراني در انجام طرح هاي بزرگ افزايش يابد.
وي تصريح كرد : شركت هاي ايراني در زمينه طراحي بايد از وابستگي خود به شركت هاي خارجي بكاهند كه اين امر نيز با مشاركت متخصصان خارجي امكان پذير است.
وي كمبود منابع مالي را مهمترين مانع اجراي طرح هاي توسعه اي دانست و گفت : ايران مي تواند با استفاده از تجربيات گذشته كشورهاي پيشرفته و دانش بالاي خود طرح هاي بزرگ را بدون وابستگي به كشورهاي ديگر اجرا كند اما كمبود منابع مالي مهمترين مانع محسوب مي شود .
به گفته تابش ايران در ساخت اين سد از 70 ميليون دلار فاينانس استفاده كرده است.
نظر شما