به گزارش خبرنگار مهر، سید احمد نادمی شاعر معاصر شب گذشته در نشست «جلوههای قرآن در شعر معاصر» اظهار داشت: شعر ایرانی از دیرباز در درون خود شاهد عناصری بوده است که توجه زیادی را در این شعر نسبت به قرآن کریم ایجاد کردهاند.
وی با اشاره به صنایع شعری مانند تلمیح افزود: در کتب اولیه صنعت شعر مانند حقاقیق اسحر آمده است که تلمیح صنعتی است که در آن شاعر اشارهای به آیات قرآن کریم میاندازد. البته رویکرد این صنعت همواره به صورت حضور آیات نبوده وگاهی نیز به صورت حضور تفسیری آیات نیز به چشم میآید.
نادمی در ادامه با اشاره به رویکرد شاعران به استفاده از آیات قرآن در شعر فارسی گفت: شاعران ایران در طول تاریخ، همگی از جمله اهالی علم و فضل و حکمت بودند؛ نه مانند امروز که همه نخوانده ملا شدهاند. سواد متفاوت آنها بود که جامعه شعرشان را پذیرفت و در خود تا به امروز نگاه داشت.
نادمی در ادامه با اشاره به حفظ رویکرد حضور قرآن در شعر از سوی شاعران معاصر کشور نیز گفت: انقلاب اسلامی با توجه به آنچه در حقیقت تئوریها و نظریههای سازنده آن میگویند، انقلابی است که صبغه اسلامی داردی و این مجه ممیزه آن با سایر انقلابهای موجود در جهان است. زمانی که صحبت از اسلامی بودن انقلاب نیز میکنیم به این معنی است که اسلام باید آن را معرفی کند و مکتب اسلام بزرگترین داشتهاش در معرفی خود قرآن است.
وی ادامه داد: به اعتقاد من جریان شعر انقلاب که زیر مجموعهای از ادبیات انقلاب به شمار میرود، نمونه کاملی از جلوه قرآن در ادبیات معاصر است. من معتقدم با این تعبیر و تفسیر مجبوریم قرآن راب ا دیدی وسیعتر بنگریم و با تفسیر و تاویل بالاتری به آن دست یافت.
نظر شما