۲۴ مرداد ۱۳۹۰، ۸:۳۰

یادداشت تحلیلی مهر/

تبریز ضلع سوم مثلت قدرت فوتبال کشور/ نگاه تراکتور و شهرداری به بالای جدول

تبریز ضلع سوم مثلت قدرت فوتبال کشور/ نگاه تراکتور و شهرداری به بالای جدول

تبریز - خبرگزاری مهر: با آغاز فصل یازدهم و کسب موفقیت های پیاپی توسط تیمهای تبریزی، این خطه نیز می رود تا جایگاه بالاتر و شاخص تری در فوتبال کشور کسب کند.

به گزارش خبرنگار مهر، از سالهای دور دو تیم پایتخت نشین استقلال و پرسپولیس توانسته بودند با موفقیت خود در سطح اول فوتبال کشور طرفداران بسیاری را به سوی خود بکشانند و در تمامی شهرهای کشور هواداران زیادی داشته باشند.

 اما چند سالی است که اصفهانی ها هم با دو تیم سپاهان و ذوب آهن به یکه تازی سرخ آبی های پایتخت در فوتبال کشور پایان دادند؛ این دو تیم به سبب پشتوانه مالی مناسب همیشه و در هر فصل بعنوان مدعی خود را مطرح کرده و از این امتیاز به نحو احسن استفاده کرده اند، پس می شود ضلع دوم قدرت فوتبال ایران را اصفهان نامید.

شهرهای دیگری چون شیراز، مشهد، رشت، انزلی، کرمان، بوشهر، آبادان و اهواز همیشه در فوتبال کشور یکی از نقش های اصلی را بازی کرده اند و حتی گهگداری موفقیتهای چشمگیری نیز بدست آورده اند ولی این موفقیتها بعد از یکی دو سال کمرنگتر شده و حتی شاهد سقوط تیمهایی از این شهر ها به صورت مقطعی به لیگ پایینتر نیز بوده ایم.

با این حال،‌ تبریز یکی دیگر از شهرهایی بود که سالها جای خالی آن در لیگ برتر کشور حس می شد. شهری که با تیمهایی چون تراکتور، ماشین سازی و ‌شهرداری از تمام شهرهای آذربایجان هوادار داشته و به سبب پراکندگی هموطنان آذری در سراسر ایران، تیمهای تبریزی نیز همچون پرسپولیس و استقلال در هیچ کجای ایران اسلامی غریبه نبوده و به جهت حمایت همین هواداران،‌ در دو فصل گذشته لقب هم پر شورترین تماشاگران نام گرفتند.

با آغاز فصل یازدهم تیمهای تبریزی موفقیت بسزایی را کسب کرده اند. تیم فوتبال تراکتورسازی توانسته است با شکست تیم ذوب آهن اصفهان یکی از بهترین تیمهای حال حاضر لیگ نشان دهد که یکی از مدعیان بزرگ لیگ است و همچنین تیم فوتبال شهرداری تبریز با رهبری مربی کروات خود و ارائه بازیهای خوب در تهران و در مقابل چشمان 65 هزار هوادار پرسپولیس این تیم را شکست دهد.

ولی سئوال این است که آیا تبریز می تواند پس از تهران و اصفهان، قطب سوم فوتبال کشور لقب گیرد؟ یک شهر باید دارای چه فاکتورهایی باشد تا بعنوان قطب فوتبال شناخته شود؟ آیا تبریز  این ویژگی ها را داراست؟

اولین فاکتور که همگان بر آن اشتراک نظر دارند وجود هواداران پرشمار و علاقمند به فوتبال در یک شهر است، که خوشبختانه تیمهای تراکتورسازی و شهرداری تبریز با داشتن هوادارانی پر شمار توانسته اند نه تنها در تبریز بلکه در شهرهای دیگر نیز حامیانی داشته باشند و می توان گفت بزرگترین شاخصه تیمهای تبریزی هواداران این تیمهاست.

دومین مولفه مهم در پیشرفت فوتبال یک شهر و استان حمایت مادی و معنوی از سوی مسئولان آن استان است؛ به واقع با به روی کار آمدن احمد علیرضا بیگی، استاندار آذربایجان شرقی باب تازه ای در ورزش استان گشوده شده است و مخصوصا تیمهای فوتبال توانسته اند با بسیج همگانی از طرف نمایندگان استان در مجلس، ‌تربیت بدنی و رئیس هیئت فوتبال به واقع فضایی مساعد برای پیشرفت داشته باشند و به همین دلیل می شود امیدوار بود که این حمایتها بیش از پیش ادامه یافته و موفقیت های تیمهای تبریزی نیز روز به روز افزایش یابد.

وجود استعدادهای بالقوه یکی دیگر از نشانه های پیشرفت در فوتبال یک شهر است که معرفی چهره های شاخص برای تیم ملی را در تمامی مقاطع می توان دلیلی برای وجود این استعدادها دانست که هر وقت تیم ملی کشور همچون دهه 70 از وجود جوانان آذربایجانی بهره برده است تیم ملی قوی و موفقتری داشته ایم.

می شود به این بحث حمایت سازمانهای مهمی چون شهرداری و شورای شهر تبریز را نیز اضافه کرد که با حمایت خود از چند رشته ورزشی چون فوتبال و والیبال نقش اساسی در پیشرفت ورزش شهر تبریز داشته اند.

پس با این اوصاف تا پایان فصل صبر می کنیم تا هنرنمایی تبریزیها را در لیگ یازدهم ببینیم و این موضوع در پایان فصل یازدهم مشخص خواهد شد که ضلع سومی برای فوتبال کشور پیدا شده است یا خیر؟

.......................

مهدی شیرازی فر

کد خبر 1383636

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha