۲۶ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۳۹

درسهای نهج البلاغه برای امروز/

رسانه‌ها تنها 3 روز به نهج‌البلاغه توجه دارند/ ورود نهج‌البلاغه به مدارس

رسانه‌ها تنها 3 روز به نهج‌البلاغه توجه دارند/ ورود نهج‌البلاغه به مدارس

رئیس موسسه فرهنگی ترجمان وحی با انتقاد از کم کاری رسانه‌ها در توجه به نهج البلاغه و تمرکز صرف در سه روز ماه مبارک رمضان گفت: نهج البلاغه این ظرفیت را دارد که در سطوح مختلف آموزشی، رسانه‌ای و میان مساجد از طریق خطبا مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام محمد نقدی رئیس مؤسسه فرهنگی ترجمان وحی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جایگاه نهج البلاغه اظهار داشت: نهج البلاعه به عنوان متنی که از امام متقین به ما رسیده یکی از مهمترین میراثهای اسلامی است که بعد از قرآن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پس از قرآن مهترین کتاب و سند بوده که برای ما یک میراث ماندگار به منظور هدایت، تربیت و ارائه همه مسائل لازم برای یک مسلمان در جامعه اسلامی است .

وی افزود: مسئله مهم در این رابطه نحوه استفاده از این میراث از سوی مسلمانان است و در این رابطه درنظر گیری دو نکته حائز اهمیت است.

حجت الاسلام نقدی گفت: نکته اول این است که باید به نوعی در رابطه با این سند و متن مهم برنامه ریزی کنیم که بتوانیم آن را در سطوح مختلف جامعه مطرح کنیم. کودکان مسلمانی که در این جامعه اسلامی رشد می کنند پس از مرحله خانواده که در آن تحت تأثیر تربیت پدر و مادر است، از هفت سالگی وارد سیستم آموزش و پرورش می شوند و بهترین سالهای یادگیری آنها را در اختیار این حوزه قرار دارد.

رئیس مؤسسه فرهنگی ترجمان وحی گفت: در جمهوری اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی کارها و فعالیتهای دینی و فرهنگی را تقسیم کرده است و بخش آموزش در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد، بی شک آموزش و پرورش می تواند به  نحوی نهج البلاغه را وارد موضوعات آموزش دانش آموزان کند.

وی اظهار داشت: نیازی به تدریس مستقیم متن نهج البلاغه در کلاسهای مدارس نیست، بلکه مدارس و نظام آموزشی ما می تواند در رابطه با نهج البلاغه ایجاد انگیزه کرده، الگوسازی کند تا دانش آموز به اهمیت آن پی ببرد و پس از آن با نهج البلاغه ارتباط برقرار کند.

نقدی یادآور شد: این امر دور از انتظار است که از آموزش و پرورش بخواهیم بخشی از فعالیتهای خود را ه آموزش نهج البلاغه اختصاص دهد. در سطح آموزش عالی و خارج آن می توان از کلمات حکیمانه و پندآموز نهج البلاغه به گونه ای در اماکنی که در دید دانشجویان قرار دارد استفاده کرد که روی روح و روان آنها اثرگذار باشد. ورود نهج البلاغه به این حوزه ها نباید تنها با نوشتن یا تدریس کتاب صورت بگیرد، همین اقدامات کوچک می تواند اثرات بزرگی داشته باشد.

رئیس مؤسسه فرهنگی ترجمان وحی تصریح کرد: در ماه رمضان سه روز متعلق به حضرت علی (ع) است در روزنامه های دینی و غیر دینی کشور هیچ ستونی درباره حضرت علی(ع) به نگارش درنمی آید مگر در طول همین سه روز؛ اما رویکرد پسندیده تر این است است که همواره به حضرت علی و نهج البلاغه توجه کرد. انتظار نداریم که در طول 12 ماه سال این روند ادامه داشته باشد اما دست کم یک ماه رمضان را که می توان به آن پرداخت و با برنامه ریزی دقیق روی آن کار کرد.

وی گفت: نهج البلاغه به علت حجم کم و گزیده انتخاب کردن مرحوم رضی و اینکه نامه ها، خطبه ها و کلمات قصار می تواند در قالبهای مختلف میان رسانه های تصویری، صوتی، مکتوب، آموزش و پرورش، آموزش عالی و خطیبان و ائمه جمعه و مساجد مطرح شوند.

کد خبر 1384422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha