احمد بزرگیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طبق سند جامع دولت الکترونیک تمامی دستگاههای اجرایی موظف می شوند فعالیتهای خود را در حوزه خدمات الکترونیکی نهایی کرده و اجرایی کنند، اظهار داشت: تا پایان برنامه پنجم توسعه 70 درصد خدماتی که دولت به مردم ارائه می دهد، باید به صورت الکترونیکی باشد. براین اساس شرایط ایجاد پایگاه های داده – دیتا سنتر- دستگاههای اجرایی، نوع خدمات الکترونیکی و روشهای ارائه این خدمات به عنوان مفاد نقشه راه دولت الکترونیک مشخص شده است.
وی با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 100 درصد ارتباطات بین دستگاهی نیز به صورت الکترونیکی ارائه شود، تصریح کرد: در فاز اول سند دولت الکترونیک 260 پروژه برای دستگاههای اجرایی تعریف شده که باید به صورت الکترونیکی ارائه شود و به همین صورت طی فازهای مختلف تا پایان برنامه پنجم 70 درصد خدمات که بیش از 1000 خدمت محسوب می شود به صورت کاملا الکترونیکی به مردم عرضه می شود.
بزرگیان با بیان اینکه اولویت الکترونیکی شدن خدمات دستگاهها در سال جاری 200 خدمت است، ادامه داد: برای هر سال و برمبنای مطالعات و نقش خاص هر فرآیند، 200 خدمت شناسایی شده تا بتوان در پایان برنامه پنجم توسعه به هزار خدمت الکترونیکی دست یافت.
معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری با بیان اینکه از آغاز سال 90 بسیاری از دستگاهها کار خود را در جهت اجرای دولت الکترونیک آغاز کرده اند، ادامه داد: در برنامه تحول اداری نیز خدمات قابل ارائه هر دستگاه مشخص و تکلیف هر دستگاه برای اجرای این طرح اعلام شده است.
وی با بیان اینکه نقشه جامع دولت الکترونیکی هماهنگی کلی برای تمامی دستگاهها ایجاد می کند در مورد وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی فراهم کردن زیرساختهای ارتباطی در کشور در قبال این طرح گفت: ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را موظف کرده که طی سال اول برنامه شبکه ملی اطلاعات کشور را برقرار کند تا خدمات الکترونیکی دستگاهها به صورت امن در بستر اینترنت ملی ارائه شود.
بزرگیان با اشاره به وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر بهره برداری از فاز اول شبکه ملی اینترنت تا پایان 6 ماهه اول امسال خاطرنشان کرد: وجود 155 هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور نشان از زیرساختهای آماده ارتباطی برای اجرای دولت الکترونیک دارد.
بزرگیان با اشاره به وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر بهره برداری از فاز اول شبکه ملی اینترنت تا پایان 6 ماهه اول امسال خاطرنشان کرد: وجود 155 هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور نشان از زیرساختهای آماده ارتباطی برای اجرای دولت الکترونیک دارد.
وی امنیت بالا و هزینه پایین را از جمله مزایای اجرای این طرح برشمرد و تاکید کرد که با شبکه ملی اینترنت انتقال اطلاعات در کشور صورت می گیرد که این امر کاهش هزینه و افزایش سرعت و امنیت تبادل اطلاعات را به همراه خواهد داشت.
به گفته بزرگیان کشورهای پیشرفته مشکلی را که هم اکنون دستگاههای اجرایی ما در ارتباط بین سازمانی دارند نداشته و تبادل اطلاعات در داخل کشورشان و از طریق دیتاسنترهای داخلی انجام می شود تا هزینه برقراری ارتباط کاهش یافته و امنیت اطلاعات از طریق این بستر افزایش یابد.
نظر شما