به گزارش خبرنگار مهر در کرج، اسفندماه سال 90 ایران اسلامی شاهد برگزاری نهمین دوره مجلس شواری اسلامی خواهد بود. انتخاباتی که به زعم بسیاری از کارشناسان امر انتخاباتی متفاوت نسبت به دورههای گذشته است. شکل گیری جریانهای مختلف فکری، مردمی مشخصه بارز این دوره از انتخابات خواهد بود که می تواند رهنمون مناسبی برای هدایت کشور به منظور تحقق مردمسالاری دینی در کشور باشد.
حضور افراد با دیدگاهها و نگرشهای مختلف مبتنی بر مطالعات علمی می تواند قوه مقننه را به راستی به یکی از حوزههای مهم تصمیمگیری کشور برگرفته از تفکرات و اندیشههای علمی و کارشناسی تبدیل کند تا روح حاکم بر آن بر پایه خرد جمعی که محصول نقطه نظرات کارشناسانه است شکل گیرد.
گذشته از محتوی فعالیتهای مردم در بزرگترین و مهمترین پارلمان مردمی، شکل و نحوه حضور نامزدهای شرکت کننده در انتخابات مجلس شورای اسلامی است که به دلیل نبود «عدالت تبلیغاتی» به معضلی حاد و کانونی برای تخلفات متعدد تبدیل شده است.
همانگونه که استاندار البرز نیز در آخرین نشست خبری خود اظهار داشت:«عدالت تبلیغاتی در قوانین مجلس شورای اسلامی رعایت نشده است» موجب شده نمایندگان فعلی مردم در مجلس شورای اسلامی ضمن بهره مندی از مصونیت قضایی، وجود تریبونهای مختلف به بهانه پیگیری مسائل و مشکلات مردمی، سفرهای متعدد در قالب نشستهای پرسش و پاسخ، سخنرانی در محافل مختلف فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و... تحت عنوان نماینده مردم درمجلس شورای اسلامی، بازدیدهای مختلف از طرحها، پروژه ها و... در شهرها و روستاهای متعدد استان از این مواهب نیز بهره مند باشند غافل از اینکه مسئولان دولتی که برای شرکت در انتخابات اظهار تمایل کرده اند می بایست هشت ماه پیش از برگزاری انتخابات از مسئولیت خود استعفا داده تا بتوانند درانتخابات حضور داشته باشند.
بی عدالتی در نحوه حضور و فراهم نبودن زمینه های لازم برای فعالیتهای انتخاباتی آزاد و فعال باعث شده بسیاری از مدیران با بهره گیری از سایر راهها و روشها نسبت به بیان دیدگاهها و برنامههای خود اقدام کنند.
هرچند که گاهی برخی نامزدها بنا به دلایل مختلف رفتارهای نامتعارف و غیراخلاقی نیز از خود بروز می دهند اما باید به این نکته توجه داشت که باید زمینه ای از سوی مسئولان استان فراهم شود که در یک فضای مناسب رقابتی به تولید گفتمانهایی پرداخت که خروجی آن به مشارکت طلبیدن مردم برای حضور در انتخاباتی آگاهانه باشد زیرا تنها در این شرایط است که می توان علاوه بر تنویر افکار عمومی و ترویج فرهنگ مشارکت و تعامل نسبت به جایگاه خطیر و حساس نمایندگان مردم برای تهیه، تدوین و تصویب قوانینی مناسب که بتواند علاوه بر بهبود وضعیت مردم در ابعاد مختلف موجب رشد و توسعه کشور باشد.
نظر شما