تراب محمدی در سالگرد ثبت ملی برخی مساجد تاریخی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بازار تبریز با معماری منحصر به فرد و قدمت تاریخی که به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده آجری دنیا در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده، شامل مساجد تاریخی متعددی است که هر یک به تنهایی اثری ارزشمند و از جنبه تاریخی و معماری سندی مهم به شمار می روند، مراسم شبهای قدر در آنان برپاست.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی، افزود: مسجد مفید آقا یکی از مساجدی است که در داخل مجموعه بافت تاریخی بازار در ضلع شرقی خیابان فردوسی، روبروی مسجد قزللی قرار گرفته و طبق ارزشیابیهای انجام گرفته با شماره 9702 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
محمدی گفت: بنای مسجد مفید آقا در سال 1310 ه.ق آغاز و در سال 1314 ه.ق پایان یافته است.
وی ادامه داد: بانی این مسجد مرحوم حاج شیخ رضا طباطبایی فرزند مرحوم شیخ ابوالقاسم شیخ الاسلام تبریز بود، مرحوم آقا سید کاظم مفید که دارای درجه اجتهاد بود سالها در این مسجد اقامه جماعت می کرد و در سال 1343 ه ش دار فانی را وداع گفت.
این مسجد شامل چهار ستون سنگی با سرستونهای مقرنس کاری شده است که به صورت جفت جفت قرار گرفته اند، مسجد شامل هشتی ورودی و پلان تقریبا متقارن بوده و طول مسجد از شمال به جنوب کشیده شده و پوشش سقف نیز طاق و چشمه است.
مسجد مفید آقا یکی از مساجد تاریخی است که سالگرد ثبت آن در مرداد ماه سال جاری گرامی داشته شد.
نظر شما