پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۰ مرداد ۱۳۹۰، ۱۳:۰۸

یادداشت مهر/

همدان از نبود راه مناسب رنج می‌برد

همدان از نبود راه مناسب رنج می‌برد

همدان - خبرگزاری مهر: توسعه نیافتن راه‌های ارتباطی استان همدان یکی از دلایل عقب ماندگی همدان نسبت به شهرهایی نظیر اصفهان، شیراز و تبریز است و چنین می‌توان گفت که همدان در حال حاضر از نبود راه مناسب رنج می‌برد.

به گزارش خبرنگار مهر، وقتی از تاریخ و تمدن در کشور حرفی به میان می‌آید نام همدان خودنمایی می‌کند که به عنوان قطب تاریخی کشور و پایتخت تاریخ و تمدن مطرح است.

این نکته بیانگر آنست که در گذشته، همدان یکی از محوری‌ترین مناطق کشور بوده و بدون شک راه‌های ارتباطی آنرا به این آوازه رسانده است.

در گذشته همدان یا همان اکباتان راه ارتباطی بسیاری از شهرهای اطراف بوده و این موضوع از همدان شهری توسعه یافته نسبت به دیگر شهرها ساخته بود.

توسعه نیافتن راه‌های ارتباطی از دلایل عقب ماندگی همدان است

اما امروزه توسعه نیافتن راه‌های استان همدان یکی از دلایل عقب ماندگی همدان نسبت به شهرهایی نظیر اصفهان، شیراز و تبریز است و چنین می‌توان گفت که همدان در حال حاضر از نبود راه مناسب رنج می‌برد.

به لحاظ راه ریلی بیش از نیم قرن است که راه‌آهن وارد کشور شده است اما همچنان همدان راه ریلی ندارد و در دهه اخیر که راه‌آهن به یک مطالبه جدی مردم همدان تبدیل شده است مردم همدان تنها شاهد شنیدن وعده آمدن قطار به شهر همدان هستند.

در بخش راه هوایی نیز هر چند در سالهای اخیر فعالیت‌های مناسبی برای بیداری فرودگاه همدان انجام شده اما این پیگیری‌ها سرعت مناسبی نداشت.

فرودگاه همدان رتبه 28 فرودگاه های کشور را دارد

کمااینکه نتیجه آن شد که اکنون براساس شاخص‌هایی نظیر میزان جابجایی مسافر و کالا، تعداد پروازها، پذیرش تعداد مسافر، مرز هوایی، تجهیزات و کمک‌های اولیه، پروازهای برون مرزی و پرواز حج تمتع و عمره فرودگاه همدان در میان 31 مرکز استان رتبه 28 کشور را کسب کرده است که به هیچ عنوان زیبنده پایتخت تاریخ و تمدن ایران نیست.

در زمینه راه آسفالته نیز تحقق آزادراه همدان - تهران یکی از مطالبات دیرینه مردم همدان و آرزوی اهالی نیمه غربی کشور بوده است.

این راه به عنوان آزادراه کربلا نقشی راهبردی در حوزه ارتباطات کشور دارد، اما همچنان برای تحقق نیازمند عزمی جدی است.

یکی از ابعاد توسعه همه جانبه توجه به توسعه اقتصادی است

با این تفاسیر واضح است که اکنون که در سال جهاد اقتصادی هستیم ضروری است که بار دیگر بیان شود یکی از ابعاد توسعه همه جانبه توجه به توسعه اقتصادی است.

قرآن نیز به توسعه اقتصادی توجه ویژه داشته است و بر پیشرفت‌های اقتصادی و علمی و فنی تأکید دارد.

بنابراین باید بر این نکته هم تأکید کرد که یکی از مؤلفه‌ها و عناصر اصلی توسعه اقتصادی، راه و ترابری است، به این معنی که ایجاد و توسعه راه‌های مختلف از جمله زمینی و هوایی و بهره‌گیری از ابزار و وسایل جابجایی و ترابری نقش بنیادین در توسعه اقتصادی دارد.

پس بار دیگر بر اهمیت پیگیری مداوم برای توسعه راه‌های استان تأکید می‌شود، زیرا مردم همدان خواستار آن هستند که در زمینه توسعه راه‌های همدان شاهد اقدامات ارزنده‌ای باشند.

 .....................................

یادداشت: محمد مهدی شیرمحمدی

کد خبر 1388717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha