حجت الاسلام نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم درباره تعریف عمل صالح در دنیای امروز به خبرنگار مهر گفت: عمل صالح در ارتباط با ایمان معنی پیدا می کند و خودش به تنهایی تعریفی ندارد. در قرآن جایی نیست که الذین عملوا الصالحات جدا از الذین امنوا بیان شود. در فرهنگ دینی ما فرد بی اعتقاد بی هویت است و اعتقاد هم وقتی شکل می گیرد که با عمل همراه باشد.
وی درباره رابطه ایمان و عمل صالح گفت: رابطه ایمان و عمل صالح مانند ارتباط شاخه و درخت است هرچه درخت ریشه بیشتری پیدا کند شاخه بیشتری خواهد داشت.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه عمل صالح بی اجر نمی ماند، گفت: البته خدا عمل صالح را از همه می پذیرد. حتی اگر یک کافر، مشرک یا ملحد به اندازه سر سوزنی به کسی کمک کند، به زیردستش رسیدگی کند و به فقیر ببخشد. این طور نیست که از محاسبه خداوند خارج باشد.
وی یادآور شد: ذره ای از دید خداوند متعال خارج نیست و بی جزا نخواهد ماند. عمل صالح از هرکسی، در هرجایی و در هر شرایطی پذیرفته می شود. کفار اهل رحمت، اهل محبت همه طبقه بندی می شوند و در یک سطح نیستند. عمل صالح به هر حال با ارزش است اما از یک فرد با ایمان و معتقد با ارزش تر است و جایگاه والاتری می یابد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم درباره راههای جذب افراد به عمل صالح گفت: برای افزایش عمل صالح در میان مردم باید از راه های مختلف و متناسب با افراد استفاده کرد. در فردی که ایمان قوی تری دارد اینکار با افزایش قوه ایمانی او میسر است ولی این طور نیست که شخصی که ایمان ضعیفتری دارد به عمل صالح جذب نشود.
حجت الاسلام نواب به تأثیر عمل صالح بر سرنوشت انسان ها و جوامع اشاره کرد و گفت: عمل صالح سرنوشت انسان ها را تغییر می دهد که بدنبال آن سرنوشت جوامع هم تغییر می کند. اگر ثروتمندان در جامعه فقیری که مسلمان هم نیستند، به فقرا کمک کنند و فقر آن جامعه برطرف شود، امنیت هم در جامعه افزایش می یابد. فقیر یک تهدید است فقیر ممکن است معتاد، دزد یا جنایتکار شود این فرد تهدید یک جامعه است. اگر ثروتمندان افراد با مروتی باشند جامعه آنها امن می شود. از دیدگاه معنوی هم که سر سوزنی از عمل صالح محو نمی شود.
نظر شما