به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی محمد نجار در نشست همایش فصلی فرماندهان نیروی انتظامی با اشاره به اینکه ما امروز در یک نظام و کشوری زندگی می کنیم که به فضل و مدد الهی در اوج افتخار و شکوفایی است،افزود: ایران اسلامی از نظر امنیتی بحمدالله وضعیت بسیار خوبی در داخل و سطح منطقه و بین المللی دارد.
وی با بیان اینکه بخاطر همین امنیت است که هر روز دشمنی ها در مقابل نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران افزون می شود،تصریح کرد: به مددالهی و عنایت های رهبر انقلاب موقعیعت ما یک موقعیت ممتاز و برجسته است و کارآمدی و حقانیت صدای انقلاب و تاثیرات معنوی آن پس از 32 سال در منطقه و جهان به وضوح دیده می شود.
جانشین فرمانده معظم کل قوا در نیروی انتظامی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه در جمهوری اسلامی ایران در تمام زمینه ها با توجه با تحریم های دشمنان شاهد رشد و توسعه هستیم،اضافه کرد:خوشبختانه این تحریم ها کشور ما را آبدیده کرده و هرچه قدرفشار تحریم ها بیشتر می شود مقاومت و ایستادگی در مقابل این تحریم ها افزایش پیدا می کند.
وزیر کشور در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ضامن تداوم و بقای این پیشرفت های پرشتاب وجود امنیت در تمام ابعاد آن است (اجتماعی،سیاسی،فرهنگی)،خاطرنشان کرد: مهمتر از همه احساس امنیت در جامعه است واگر این مهم وجود نداشته باشد تمام این دستاوردها از بین خواهد رفت .
نجار با تأکید بر اینکه امنیت در هر کشوری تضمین کننده ثبات سیاسی ،اقتصادی آن کشور بشمار می رود،اظهار داشت:یکی از مهمترین مؤلفه های قدرت ملی در کشورامنیت است که باید در راه تحقق آن تلاش کنیم.
به گفته وزیر کشوررمز موفقیت در مدیریت امنیت و بحران توان مدیران و نیروهای عمل کننده در پیش بینی و شناخت و اشراف کامل بر روند حوادث و تقدم بخشیدن بر پیشگیری بجای مقابله از طریق تهیه نقشه راه است که باید در این زمینه اقدامات اساسی صورت پذیرد.
جانشین فرمانده معظم کل قوا در نیروی انتظامی هماهنگی و تعامل خوب و کارآمدی که میان دستگاه های اطلاعاتی،امنیتی ،انتظامی و نظامی وجود دارد را یادآودر شد و گفت: امنیت و ضریب احساس امنیت در کشور ازوضعیت مناسبی برخوردار است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه نظم اجتماعی و امنیت عمومی لازم و ملزوم یکدیگر و روی یک سکه هستند و دارای رابطه معنادار می باشند،تصریح کرد: این دو مهم از مهمترین مطالبات دائمی مردم بوده و هست و صرفا از طریق نهادینه شدن در بطن جامعه محقق و پایدار خواهد شد.
نجار با بیان اینکه نظم و امنیت یک مقوله فرابخشی و تولید جمعی است،خاطرنشان کرد:نظم و امنیت با میزان بلوغ اجتماعی مردم و کارکرد دستگاه های حکومتی بستگی تام و تمام دارد و به همین منظور همکاری و همیاری در برقراری امنیت عمومی اهمیت بالایی دارند.
وی اضافه کرد: انضباط اجتماعی و امنیت عمومی دو روی سکه هستند و هرچه قدر ما هماهنگی و همسویی را بالا ببریم نظم اجتماعی بالا رفته و در نتیجه امنیت عمومی افزایش خواهد یافت.
وزیر کشور ، ضرورت جلب اعتماد مردم و بهره مندی از نقطه نظرات و مشارکت دادن آنها در اجرای طرح ها،مدنظر قرار دادن کاستی ها در کنار نقاط قوت،ارتقاء امنیت اخلاقی و داشتن راهبرد متفاوت در برخورد با جرائم اجتماعی و عمومی را از مهمترین نکاتی برشمرد که درارتقاء امنیت عمومی و انضباط اجتماعی و شأن و منزلت پلیس مثمر ثمرهستند.
جانشین فرمانده معظم کل قوا در نیروی انتظامی اضافه کرد: خوشبختانه پلیس در تمام این زمینه ها اقدامات خوبی را انجام داده و دستگاه های دیگر نیز باید در راستای ارتقاء امنیت اجتماعی و اخلاقی تلاش نمایند.
نجار راهبرد متفاوت پلیس در برخورد با جرائم اجتماعی و جرائم عمومی را یادآور شد و گفت: در جرائم عمومی که حوزه برخورد با تهدیدات علیه جان و مال و ناموس مردم است نظیرقتل، اراذل و اوباش و قاچاق مواد مخدر برخورد قضایی و تحمل مجازات ها برابر قانون ضرورت دارد.
وی اضافه کرد: در جرائم اجتماعی مانند استفاده غیر مجاز از ماهواره، هنجار شکنی ها و ترویج مفاسد اخلاقی از طریق فضای مجازی نحوه برخورد انتظامی و قضایی باید متفاوت و با رویکرد فرهنگی از قبیل محرومیت ها و محدودیت های اجتماعی باشد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد:این رویکرد بدین معنی نیست که ما کار تنبیهی نداشته باشیم بلکه به این معناست که در این زمینه باید حتما بین جرائم اجتماعی و جرائم عمومی تفاوت وجود داشته باشد ودر این زمینه تلاش کنیم اقدامات جدیدی را انجام دهیم.
نجار براستاندارد سازی رفتار پلیس تأکید کرد و گفت:البته اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما با توجه به تأثیرات بسزای آن در افزایش اعتماد عمومی و به تبع آن ارتقاء نظم و امنیت عمومی باید تمهیدات جدید تری را در استاندارد سازی رفتار پلیس اتخاذ کنیم.
وی بر برضرورت کنترل و استمرار اقدامات برای کاهش جرائم با توجه به نقش آن در افزایش احساس امنیت عمومی و رضایت مندی مردم تأکید کرد و گفت:باید تلاش کنیم احساس امنیت در جامعه ارتقاء یابد.
وزیر کشور در ادامه ازکاهش 6 درصدی سرقت های مسلحانه،38 درصدی آدم ربایی و گروگانگیری،33 درصدی تصادفات خسارتی بیش از یک میلیون تومان و 15 درصدی مرگ ومیر ناشی از تصادفات در چهار ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل خبر داد و گفت: کاهش 4/13 درصدی آمار متوفیان تصادفات نوروز 90 نسبت به نوروز سال 89 با توجه به افزایش تعداد خودرواز اقدامات خوب پلیس بشمار می رود که این روند در آینده با قوت بیشتری باید ادامه پیدا کند.
نجار براستمرار اقداماتی که منجر به نتیجه شده است،تأکید کرد و گفت:شورای امنیت کشورو شورای تأمین استان ها نیز طی سال های گذشته با تشکیل اطاق های فکر با برگزاری جلسات منظم تصمیمات خوبی در جهت امنیت پایدار اتخاذ کردند که به مرحله اجرا گذاشتند.
جانشین فرمانده معظم کل قوا در نیروی انتظامی کنترل مدیریت فضای سایبری کشور را یاد آور شد و گفت: نیروی انتظامی در این زمینه با توجه به نوپایی پلیس فتا اقدامات خوبی انجام داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ،ساماندهی اتباع خارجی را یادآور شد و گفت: حدود سه میلیون اتباع خارجی که بیشتر آنها اتباع افغانی هستند در کشور زندگی می کنند که پلیس در این زمینه تلاش های خوبی داشته است.
وزیر کشور بر تقویت نگاه سیستمی و حاکمیتی به مسائل امنیتی و اجتماعی ،توجه به رویکرد نرم افزاری به جای سخت افزاری در اقدامات امنیتی،شناخت فرصت ها ،ظرفیت ها امنیتی و بهره گیری کامل از این موقعیت ها تأکید کرد.
نجار از مواد مخدرو پدیده سازمان یافته قاچاق آن به عنوان بستر ساز بسیاری از جرائم یاد کرد و اظهار داشت: دشمن با هدف اضمحلال تدریجی جامعه و جوانان وفروپاشی نهاد خانواده روی آن حساب ویژه دارد و برنامه ریزی گسترده ای تدارک دیده است که بتواند از این طریق مانع توسعه و تعالی کشور شود.
جانشین فرمانده معظم کل قوا در نیروی انتظامی در ادامه افزود: کنترل این بلای خانمان سوزمستلزم برخورد قاطع و همه جانبه در همه زمینه ها اعم از پیشگیری،درمان،مقابله و حمایت های اجتماعی است.
وی ازتلاش های پلیس مواد مخدر در امرمبارزه و کشف این ماده افیونی تشکر کرد و گفت: باید اقدامات پیشگیرانه را در این زمینه گسترش دهیم.
تقویت بنییه علمی پلیس،بهبود روش ها و کشف علمی جرائم استفاده از تکنولوژی روز دنیا توسط پلیس از دیگر محورهای صحبت های جانشین فرمانده معظم کل قوا در نیروی انتظامی بود که بر آن تأکید کرد.
نظر شما