به گزارش خبرگزاری مهر، نیشن در گزارشی به قلم "یونی کاروناکارا" نوشت: بسیاری از سازمانهای امدادرسان و رسانه ها از "قحطی در شاخ آفریقا" یا "بدترین خشکسالی در 60 سال گذشته" خبر می دهند اما باید واقعیت های ژئوپلتیک را در نظر گرفت زیرا بی توجهی به آنها باعث بدتر شدن اوضاع شده و باعث می شود تا اینگونه تصور کنیم که تنها راه پایان دادن به این بحران ارسال مواد غذایی به مردم سومالی است.
یونی کاروناکارا اخیرا از کنیا و سومالی دیدن کرده و در این مقاله خود نوشت: در موگادیشو با زنی جوان آشنا شدم که در یکی از اردوگاهها زندگی می کرد. به دلیل قحطی و ناتوانی در تامین مایحتاج زندگی خود و به امید رهایی از مشکلات همراه با همسر و هفت کودک خود خانه را ترک کرد اما به دلیل آنکه همسر و سه فرزندش توانایی پیاده روی را به مدت پنج روز نداشتند، مجبور شد تا آنها را رها کرده و تنها خود را به اردوگاه آوارگان سومالیایی برساند.
به گفته یونی کاروناکارا، داستان زندگی این زن داستان زندگی هزاران خانوار در جنوب و مرکز سومالی است که سالها قربانی درگیری در کشور شدند و قطحی باعث بدتر شدن این اوضاع نابسامان شده است. اگرچه کمک های بسیاری از سوی جامعه بین الملل به مردم جنوب و مرکز سومالی می شود اما اوضاع افرادی که در اردوگاهها در مرز کنیا و اتیوپی به سر می برند، بسیار تیره است.
قحطی و خشکسالی باعث وخامت اوضاع در سومالی شد زیرا این کشور صحنه درگیری وحشیانه میان دولت انتقالی با حمایت کشورهای غربی و سربازان اتحادیه آفریقا و گروههای مسلح به خصوص اعضای گروه "الشباب" بود.
سازمان دیده بان حقوق بشر نیز در گزارشی تمامی طرفهای درگیر در جنگ داخلی سومالی را مسئول ایجاد بحران گرسنگی در این کشور دانسته است. در گزارش این سازمان حقوق بشری آمده است: گروهکهای مسلح تندرو تنها کسانی نیستند که علیه مردم سومالی مرتکب جنایت شده اند، بلکه در وقوع بحران گرسنگی دولت انتقالی سومالی و نیروهای حافظ صلح وابسته به اتحادیه آفریقا نیز نقش دارند.
نظر شما