پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۴:۱۵

مسگر:

برنامه های روز گرگان اعلام شد

برنامه های روز گرگان اعلام شد

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیر اجرایی دبیرخانه دائمی روز گرگان برنامه های روز گرگان را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سکینه مسگر پیش از ظهر سه شنبه در گفتگویی خبری افزود: تدارک و اجرای برنامه های روز گرگان توسط سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گرگان صورت می گیرد.

وی اظهار داشت: برنامه های روز گرگان از روز یکشنبه 20  شهریور  به مدت 6 روز با عنوان های مختلف در محل های تعیین شده برپا خواهد شد.
 
وی گفت: در روز افتتاح این رویداد فرهنگی که به نام گرگان، فرهیختگان، استعدادهای درخشان و چهره های ماندگار نامگذاری شده است، از ساعت 17  برنامه های متنوعی شامل اجرای موسیقی سنتی گرگان برای نخستین بار، خیمه شب بازی، نمایش طنز، نمایش عکس، نمایش کتاب هایی با عنوان گرگان و نویسندگان گرگانی، نمایش سوغات و صنایع دستی این شهر با حضور همه شهروندان، بزرگان شهر، گرگانی دوستان  به اجرا گذاشته می شود.
 
مسگر با بیان این مطلب که مسابقات مچ اندازی نیز در محله قدیمی دوشنبه ای در نخستین روز برپایی آیین روز گرگان تدارک دیده شده است، افزود: در روز 21 شهریور که به نام گرگان، تاریخ، هنر، ادب، فولکور و فرهنگ نامگذاری شده است دو برنامه نمایشگاه عکس از اسناد تاریخی گرگان در محله دوشنبه ای و نشست گرگان پژوهی در سالن میردادماد این شهر انجام می شود.
 
مدیر اجرایی دبیرخانه دائمی روز گرگان در ادامه با اشاره به اینکه در روز 22 شهریورماه که به نام گرگان، امنیـت، حقـوق شهروندان و توسعه خدمات شهری نامگذاری شده است، عنوان کرد: برنامه این روز درود همشهری است که البته قرار است در طی سه روز ویژه سالمندان و بازنشستگان فرهنگی شهر گرگان در محل خانه تاریخی امیر لطیفی و خانه تقوی برگزار شود.
 
وی افزود: روز 23 شهریور به نام گرگان، اکولوژی، کشاورزی، منابع طبیعی  و محیط زیست نامگذاری شده است در این روز قرار است به ابتکار یکی از گرگانی علاقمند به محیط زیست در دو پارک شهرک ویلاشهر و ملت با همکاری سازمان پارک ها و فضای سبز  شهرداری گرگان کاشت درختان بومی گرگان که منحصر به جنگل هیرکانیان است انجام می شود.
 
وی بیان داشت: در این روز همچنین نشستی با کارشناسان فضای سبز در خصوص شرایط فضای سبز شهر گرگان نیز برگزار خواهد شد.
 
مسگر ادامه داد: روز 24 شهریور روز  گرگان، میراث فرهنگی و تاریخی و گردشگری نام گذاشته شده است در این روز به مناسبت 80 سالگی  ثبت بافت تاریخی گرگان، مقرر شده است که جشنی با حضوردوستداران بافت تاریخی گرگان برپا شود. در این روز که محل آن خانه تاریخی امیر لطیفی در نظر گرفته شده است به بررسی وضعیت بافت تاریخی گرگان نیز پرداخته می شود.
 
کارشناس روابط عمومی شهرداری گرگان تصریح کرد: گرگان،  شهروند سالم با ورزش های عمومی نیز از عنوان های روز 25 شهریور است که در آن برنامه های تفریحی شامل ماهیگیری با دست، مسابقه قوی ترین مردان محله، جشن بادبادک ها و صعود کوهنوردان به ارتفاعات گرگان در آن گنجانده شده است.
 
وی گفت، 26 شهریور آخرین روز آیین گرامیداشت روز گرگان به نام  گرگان، سلامت جسمی ،روانی، اجتماعی و تعین گره های آن است که برای این روز در محل تالار فخرالدین اسعد گرگانی همایشی با نام  سلامت شهروندان گرگانی با حضور کارشناسان سلامت برای شهروندان برپا خواهد شد.
 
یادآوری می شود کاخ  شهر گرگان ( که یکی از 12 کاخ پهلوی در کشور که محل اقامت این خانواده در منطقه بوده است) پس از مرمت به کاخ موزه گرگان تبدیل شد. این بنا که در دو طبقه به سبک اروپایی ساخته شده در سال 1317ه.ش به دستور رضاخان در کنار مجموعه ای از ساختمان های اداری ساخته شده در آن سال ها از جمله شهرداری، ثبت احوال، مدرسه ایرانشهر و اداره پست گرگان بنا شد.
 
کاخ شهر گرگان با قدمتی بیش از 70 سال در سال ۱۳۴۳ه.ش. به عنوان بیست و چهارمین موزه کشور و نخستین موزه شمال کشور مطرح بوده که در سال 1336ه.ش به ثبت آثار ملی رسید یعنی پیش از آن که تبدیل به موزه شود.
 
در حال حاضر، در طبقه همکف این کاخ فقط تعدادی شی کشف شده از شهر تاریخی جرجان به نمایش گذاشته شده و در عین حال بخش مشاهیر شامل تندیس چند از اندیشمندان و نام آوران جرجان و استرآباد در این طبقه قرار دارد و به بخش مشاهیر مشهور است.
 
در طبقه بالا با اشیای مربوط به دوره پهلوی دوم تجهیز شده است.
 
این کاخ در پارک شهر گرگان واقع شده و برای مرمت و تجهیز آن از محل مصوبه سفر سال 1384 ریاست محترم جمهوری و هیئت دولت به استان حدود 5 میلیاردریال هزینه شده است.
 
20 شهریور 1316 زمان تاریخی تغییر نام استراباد به گرگان در سال گذشته با تصویب شورای این شهر به نام روز گرگان نامگذاری شده است.
کد خبر 1400839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha