۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۴:۰۲

گزارش مهر/

کرامتی: اولویت کمک‌های بشردوستانه با کودکانی سومالی است

کرامتی: اولویت کمک‌های بشردوستانه با کودکانی سومالی است

نشست خبری نمایشگاه عکس "عدالت تاریک" با حضور مهتاب کرامتی، علی زارع و مسعود پاکدل صبح امروز 15 شهریورماه در تالار وحدت برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار تجسمی مهر، مهتاب کرامتی نماینده سازمان یونیسف در ایران در این نشست اظهار کرد: چند سال پیش من از سفرعلی زارع به کشور سومالی که برای فیلمسازی رفته بود، مطلع بودم تا اینکه موضوع قحطی‌زدگی در این کشور مطرح شد و از آنجا در جریان عکاسی زارع در این کشور بودم، با پیشنهاد مسعود پاکدل تصمیم گرفتیم نمایشگاهی از این عکس‌ها برپا کنیم تا بهانه‌ای برای همدردی با مردم این کشورباشد.

وی افزود: این نمایشگاه از 18 شهریورماه در سالن طبق همکف مجموعه تالار وحدت با حضور مسوولانی از سازمان ملل و هنرمندان کشورمان افتتاح می‌شود و قصد داریم بخشی از این عکس‌ها را به صورت همت عالی ارائه کنیم تا کسانی که علاقه‌مند کمک به مردم سومالی هستند، از این فرصت استفاده کنند.

کرامتی با بیان اینکه شعار من در سازمان یونیسف ایران این است که "فرهنگ ایرانی فرهنگ خیرخواهانه است"، ابراز کرد: مردم ایران همواره در هر کار خیری پیش قدم بوده‌اند و تاسیس و فعالیت نهادی متعدد خیریه در کشور گویای این موضوع است.

نماینده سازمان یونیسف در ایران درباره فعالیت‌های این سازمان توضیح داد: یونیسف در هر کشور برای کودکان همان کشور فعالیت می‌کند و در ایران نیز همین اتفاق می‌افتد اما در شرایط خاص و بحران‌های جدی، نمایندگی‌های دیگر نیز در حل بحران همکاری می‌کنند.

این سازمان دو نوع سفیر دارد یکی سفیر جهانی که از جمله این افراد دیوید بکام است و دیگری، سفیر کشوری و منطقه‌ای که من جزو این دسته هستم. در ایران ما در استان‌های بلوچستان و کرمان و در 12 منطقه فعالیت جدی داریم و کمک‌هایی که به این سازمان می‌شود در مناطق مذکور هزینه می‌کنیم. البته کشورهای پیشرفته که مشکلی در زمینه کودکان خود ندارد درآمدهای خود را به کشورهای کمتر توسعه‌یافته اختصاص می‌دهند.

وی با اشاره به فعالیت‌های یونیسف در کشور سومالی گفت: در این کشور 800 مرکز تغذیه و  300 درمانگاه توسط یونیسف فعالیت می‌کنند و قرار است تا شش ماه آینده فعالیت‌های آن افزایش یابد.

کرامتی با اشاره به نمایشگاه "عدالت تاریک" و حضور آثار یک عکاس ایرانی در آن، ابراز کرد: علی زارع از ابتدای فعالیت من در یونیسف با ما به عنوان عکاس همکاری داشت. من به خاطر مشغله‌های کاری زیادی که دارم فرصتی برای شناسایی سایر عکاسانی که در این زمینه فعالیت کردند نداشتم. من آرزو دارم در فیلمی وودی آلن بازی کنم. من او را می‌شناسم ولی این کارگردان بزرگ من را نمی‌شناسد. بنابراین اگر عکس‌های سایر عکاسان در این نمایشگاه وجود ندارد به خاطر همین عدم شناخت است.

این بازیگر سینما ادامه داد: با این حال من حاضرم هر کمکی که از من برمی‌آید در این زمینه انجام دهم. اما این را از من نخواهید که با دغدغه‌ها و مشغله‌های فراوان کاری‌ام به دنبال همه عکاسان بروم و از آنان بخواهم برای این نمایشگاه عکس بدهند. چرا که نه وقت آن را دارم و نه توانش را. اگر این دوستان بخواهند کاری ارائه بدهند من در خدمت‌شان هستم.

سفیر یونیسف در بخش دیگری از این نشست خاطرنشان کرد: اصولا مردم ایران به کار خیر علاقه‌مند هستند. یک نمونه آن، صدقه دادن روزانه است. اگر این مردم احساس کنند که می‌توانند به کودکان کمک کنند، در این راه بیشتر علاقه نشان می‌دهند. اما حالا ما با شرایط غیرعادی و خطر مواجه هستیم. در ایران کودک فقیر و کم‌بضاعت داریم اما هیچ یک از آنان در خطر مرگ به خاطر گرسنگی نیست.

در سومالی ممکن است اگر به کودکی امروز غذا نرسد فردا بمیرد. در ایران ارگان‌های متعددی هستند که از کودکان و فقرا حمایت می‌کنند اما کودکان سومالی هر لحظه در آستانه مرگ یا نقص عضو هستند. بنابراین اگر قرار باشد بخواهیم برای کمک کردن، یکی از این دو گروه انتخاب کنیم، اولویت با کودکان سومالی است.

کرامتی در ادامه بیان کرد: بسیاری از کشورها، به مردم سومالی کمک‌رسانی می‌کنند اما آنقدر عمق فاجعه در این کشور زیاد است که همه این کمک‌ها کفاف نمی‌دهد. وظیفه من در اینجا، تبلیغ و تقاضا از مردم برای کمک کردن به مردم سومالی است. پولی هم که از این راه کمک می‌شود، به دفتر مرکزی سپرده خواهد شد و آنها نیز قطعا در راه کمک به مردم سومالی آن را هزینه خواهند کرد.

اکنون مساله این است که ما مردم‌مان را باید نسبت به این فاجعه بزرگ حساس کنیم و نگذاریم عادت کنند که فقط امورات زندگی خودشان فکر کنند بلکه لازم است به فجایعی که در این دنیا اتفاق می‌افتد آگاه شوند و کاری در راستای حل آن انجام دهند.

در ادامه این نشست مسعود پاکدل مدیر تالار وحدت اظهار کرد: در این نمایشگاه 14 فریم از عکس‌های علی زارع در ابعاد بزرگ ارائه خواهد شد. همچنین پانزده دقیقه از فیلم "عدالت تاریک" از ساخته‌های این عکاس نیز هنگام برگزاری نمایشگاه پخش می‌شود.

وی افزود: ما عکس‌های عکاسان دیگری که از مردم سومالی عکس گرفته بودند در اختیار نداشتیم و تنها عکس‌های موجود، متعلق به علی زارع بود. شرایط عکاسی از کشور سومالی به خاطر قحطی‌زدگی و نبود امنیت بسیار دشوار است و حتی وزارت امور خارجه ایران عکاسانی را که برای سفر به این کشور پیش‌قدم می‌شدند را برحذر داشته است. تنها برخی از عکاسان همراه با سفر اخیر وزیر امور خارجه به این کشور از این کشور عکاسی کرده‌اند که متاسفانه این عکس‌ها در اختیار ما قرار ندارد.

مدیر تالار وحدت با بیان اینکه عکس‌های این نمایشگاه صرفا فروشی نیست و کارت پستال‌هایی برای ارائه به مراجعان آماده شده است، گفت: از این نمایشگاه درآمدی برای سفیر یونیسف در ایران یا صاحب آثار به دست نمی‌آید و فقط بنیاد رودکی هزینه‌های چاپ عکس‌ها و دعوت‌ها و پوسترها را تقبل کرده است.

علی زارع عکاس نمایشگاه عکس "عدالت تاریک" نیز در این نشست بیان کرد: نام نمایشگاه "عدالت تاریک" براساس فیلمی است که از زندگی در این کشور تهیه کرده‌ام که به مدت 75 دقیقه است به تهیه‌کنندگی مهدی همایون‌فر ساخته شده و از شبکه پرس‌تی‌وی پخش شده است. در سومالی تیرگی‌ای وجود دارد که در همه جا سایه انداخته است. این تیرگی، جدا از رنگ پوست تیره مردم است و منظور تاریکی‌هایی است که به خاطر مشکلات موجود در این کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: طی 10 روزی که من در این کشور حضور داشتم، حکومت آن تغییر کرد و من با مشکلات زیادی مواجه شدم. من تجربه حضور در جنگ 33 روزه لبنان را داشتم اما شرایط سومالی به مراتب سخت‌تر و دشوارتر از آن بود.

این عکاس در ادامه گفت: من نخستین عکاس ایرانی هستم که در جریان قحطی سومالی عکاسی کرده است. من هیچ گونه حامی ویژه‌ای در هیچ عرصه‌ای ندارم و در جریان عکاسی از سومالی، حتی جانم را پای کار گذاشتم. در جنگ لبنان هم به جرات می‌توانم بگویم من و آلفرد یعقوب‌زاده بودیم که از پنجاه کودک کشته شده در منطقه‌ای از جنوب لبنان عکاسی کردیم اما هیچ یک از عکس‌های ما درجایی نشان داده نشد. با این حال شکی نیست که ما عکاس‌های خیلی خوبی در ایران داریم که کارهای خوبی انجام می‌دهند.

زارع با بیان اینکه دولت‌ها از دو جنبه حقوق بشری و منافع سیاسی، به موضوع سومالی توجه دارند، ابراز کرد: با اینکه زندگی در سومالی بسیار سخت و دشوار است و هیچ کس در آنجا امنیت جانی ندارد، آب آشامیدنی سالم در دسترس نیست و غذا به اندازه کافی وجود ندارد، اما همچنان زندگی در آنجا جاری است. من در خیابان‌های آنجا نمی‌توانستم عکاسی کنم چرا که امنیت در آنجا وجود ندارد. حتی اعضای هلال احمر ایران که در آنجا حضور دارند، محافظانی دارند که دستمزد 2500 دلاری می‌گیرند.

وی با بیان اینکه حضور خبرنگاران خارجی برخلاف سایر اتفاقات برجسته در دنیا، در سومالی دیده نمی‌شود، بیان کرد: من به عنوان یک عکاس، با برپایی نمایشگاه "عدالت تاریک" قصد داشته‌ام که کارم را ارائه کنم. وظیفه من در این امر فقط اطلاع‌رسانی بوده است نه کمک مالی. اما اگر این اتفاق هم بیفتد، بهتر خواهد بود.

من تا به حال چهار نمایشگاه انفرادی برگزار کرده‌ام که معمولا تبلیغ زیادی برای آنها نکرده‌ام اما خوشبختانه استقبال خوبی از آنها شده است. اما در این نمایشگاه، بسیار بهتر خواهد بود که هیچ اثری به آرشیو من بازنگردد. با این حال این عکس‌ها پیام خود را به مردم ایران خواهد رساند که این جا نیز جایی برای کمک به مردم قحطی‌زده سومالی است و مطمئنم که استقبال خوبی از آن خواهد شد.

کد خبر 1400878

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha