پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۶ شهریور ۱۳۹۰، ۱۵:۱۵

یوسفی مقدم:

بازتعریف موضوع پژوهش یک ضرورت است

بازتعریف موضوع پژوهش یک ضرورت است

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه میان تحقیق و پژوهش باید تفاوت قائل شد، گفت: بازتعریف موضوع پژوهش یک ضرورت است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم با بیان اینکه در بسیاری از اوقات فعالیت های پژوهشی فقط عنوان پژوهشی دارد، تصریح کرد: باز تعریفی در موضوع پژوهش یک از موارد ضروری است.

وی افزود: در این باز تعریف که از پژوهش می شود باید همه حوزه های پژوهش مورد توجه  قرار گیرند.

یوسفی مقدم با بیان اینکه بعضی پژوهش ها را به عنوان روش علمی برای حل مسئله تعریف کرده اند، ادامه داد: خیلی از پژوهش ها هستند که مسئله نیستند ولی پژوهش هستند و بسیاری از موضوعات که حول محور یک موضوع علمی چرخ می زنند ولی مسئله آن جامعه یا حوزه علمی نیستند.

وی افزود: برخی اوقات یک مسئله دغدغه شخصی یا موضوع مورد علاقه پژوهشگر است که در این زمینه به فعالیت می پردازد.

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه بحث ماخذشناسی و منبع شناسی موضوع مهمی در حوزه پژوهش است، اضافه کرد: ممکن است فردی در زمینه ای تحقیق کند ولی از پیشینه آن اطلاعاتی نداشته باشد که در این صورت می توان گفت فرد تحقیق ناقصی خواهد داشت.

وی بیان داشت: وقتی ما پیشینه را بررسی می کنیم در واقع به تحقیق دست زده ایم و وقتی این مولفه ها را در تحقیق خود قرار می دهیم پژوهش برای ما تعریف دیگری پیدا می کند.

یوسفی مقدم با بیان اینکه عنوان پژوهش از عنوان تحقیق بهتر است، گفت: تحقیق رسیدن به حق و پژوهش رسیدن به واقع است.
وی بیان داشت: در خیلی عرصه ها همچون پژوهش فلسفی هدف در به حق رسیدن نیست و تلاش بر این است که واقعیات از غیرواقعیات تمیز داده شود.

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم ادامه داد: نباید پژوهش را آنچنان تعریف کرد که حوزه هایی را شامل و حوزه های را شامل نشود بلکه پژوهش باید همه حوزه ها را شامل گردد.

وی گفت: در مسئله پژوهش بنیادی و کاربردی نیاز به تعریف و تحلیل است و شاید سلیقه در تعریف آن نقش داشته اما باید تعریف ما تعریفی حاکم و شامل شود.

یوسفی مقدم در پایان یادآور شد: اولویت سنجی پژوهش های دینی در حوزه پژوهش یک از موارد مهم است که باید به آن توجه کرد.
 

کد خبر 1401962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha