مسعود محمدیان در آستانه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات، ادوات محصولات کشاورزی و فرآورده های غذایی و صنایع وابسته در گفتگو با مهر با بیان اینکه اولین اقدام مهم اجرا شده در دوره مدیریتش تقویت تشکل ها بوده است، گفت: در دو سال گذشته تشکل ها با هیئت مدیره قوی و کارآمد توانسته اند در فعالیت های بخش کشاورزی، یاور و همراه مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان باشند.
وی با بیان اینکه استفاده از توان دانشگاه و توان تحقیقاتی، نشان دهنده یافته های تحقیقاتی در مزارع است، افزود: تصویب طرح های تحقیقاتی براساس اولویت مشکلات کشاورزی استان و نیز افزایش سطح پوشش بیمه محصولات کشاورزی و ترویج استفاده از ارقام دیرگل محصولات باغی برای در امان ماندن از سرمازدگی و اصلاح الگوی کشت از برنامه هایی بوده که به طور جدی پیگیری شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، چالش عمده استان را کمبود آب عنوان کرده و افزود: آذربایجان شرقی در منطقه ای کم آب و نیمه خشک قرار داشته که متناسب با آن، به محصولاتی نیاز دارد که به آب کمتر احتیاج داشته و بتواند بیشترین محصول را تولید کند.
وی در ادامه بازاریابی، مبادلات محصولات کشاورزی و خرید محصولات در حین برداشت را مورد توجه قرار داد و گفت: در حالی محصول حین برداشت روی دست کشاورز می ماند که واسطه، با کمترین قیمت، محصول تولیدی را از دست کشاورز درآورده و با قیمت بالایی به دست مصرف کننده می رساند.
محمدیان با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی و بازاریابی در کشورهای همسایه به خصوص عراق، آذربایجان، ترکیه و ارمنستان پیگیری مؤثر دارد، افزود: البته بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی دغدغه مهم دیگری است که خصوصا در مورد سبزی و میوه، از مرحله برداشت تا عرضه، ضایعات زیادی دارد و این امر بر قیمت تمام شده محصول تحمیل می شود.
وی با بیان اینکه از 4.9 میلیون تن محصولات کشاورزی در این استان، 1.3میلیون تن بسته بندی می شود که این امر نشانگر آن است که بالای 60 درصد ظرفیت بسته بندی استان غیرفعال است، افزود: از شرکت های بسته بندی، به خصوص از شرکت های فعال ترکیه برای سرمایه گذاری روی صنایع تبدیلی و بسته بندی آذربایجان شرقی دعوت به عمل آورده ایم و تا حصول نتیجه مناسب، پیگیر این موضوع هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی، بحث دیگر استان را دانش آموختگان دانشگاهی دانست و ادامه داد: دانش آموختگان دانشگاهی بخش کشاورزی پتانسیل بخش محسوب می شوند و چون جذب در سیستم دولتی، محدود و تقریبا ناممکن است، امور واگذاری را از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی، برای این دانش آموختگان دنبال می کنیم.
وی همچنین موضوع آب و خاک را از اولویت های دیگر سازمان برشمرد و افزود: با توجه به متوسط بارندگی سالانه 252 میلی متری با استفاده از یارانه ها و کمک های بلاعوض دولتی، اجرای سیستم های نوین آبیاری، متناسب با شرایط هر منطقه، مورد اهتمام بوده است.
مسعود محمدیان درباره کیفیت برگزاری نهمین نمایشگاه تخصصی دام و طیور و آبزیان تبریز اظهار داشت: سطح این نمایشگاه از نظر تخصصی بودن غرفه ها نسبت به سال های گذشته، بهبود یافته و پس از هدفمند کردن یارانه ها حضور شرکت هایی که در زمینه اصلاح سیستم های سوخت فعالیت می کنند، پررنگ تر شده بود.
وی اضافه کرد: استقبال بیشتر تولیدکنندگان، دامداران، مرغداران و صنایع وابسته، نشان دهنده بازدیدهای تخصصی در این بخش بود و در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات، ادوات محصولات کشاورزی و فرآورده های غذایی و صنایع وابسته در 24 تا 28 شهریورماه، سازمان جهاد کشاورزی استان تمام اهتمام و تلاش خود را جهت جلب نظر سرمایه گذاران صنایع تبدیلی کشورهای همسایه بکار خواهد گرفت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در ادامه با اشاره به نقش رسانه های تخصصی بخش کشاورزی، در ارتقای سطح کیفی و کمی تولید، افزود: رسانه ها نقش مهمی را در این زمینه ایفا می کنند و انتظار ما از نشریات تخصصی بخش کشاورزی اینست که بتوانند فعالیت های این سازمان و کشاورزان را به گوش مدیران، صاحبان تشکلها و به ما برسانند.
نظر شما