پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۱ شهریور ۱۳۹۰، ۱۰:۳۱

عبداللهی در گفتگو با مهر:

دانش و بینش کافی در عرصه کاریکاتور مطبوعات وجود ندارد

دانش و بینش کافی در عرصه کاریکاتور مطبوعات وجود ندارد

نخستین کاریکاتوریست ورزشی ایران معتقد است دانش و بینش در بخش کاریکاتور نشریات به آن شکل که باید وجود ندارد و گاهی جامعه مطبوعات را به دردسرهایی می‌اندازد که باعث می‌شود در این حوزه محدودیت ایجاد شود.

احمد عبداللهی‌نیا کاریکاتوریست پیشکسوت کشور در گفتگو با خبرنگار تجسمی مهر اظهار کرد: متاسفانه ظرفیت انتقادپذیری در جامعه ما کم است به همین خاطر کاریکاتور که  هنری انتقادی است حضور کمرنگی در رسانه‌ها پیدا کرده است. بنابراین همین امر سبب می‌شود کاریکاتوریست‌ها دست به عصا حرکت کنند و آثار کمی در رسانه‌ها داشته باشند.

وی ادامه داد: از طرفی مسوولان نشریه‌ها این روزها به کاریکاتور اهمیت نمی‌دهند. در نتیجه کاریکاتوریست‌ها از آنجا که باید فضایی برای فعالیت خود داشته باشند، مجبور می‌شوند به سمت جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها بروند. بهترین راه برای اینکه هنر موثر کاریکاتور مجددا در روزنامه‌ها و نشریات رونق پیدا کند این است که میزان تحمل‌مان را بالا ببریم و نقدپذیر باشیم.

عبداللهی‌نیا با بیان اینکه کاریکاتور هم می‌تواند سرگرمی ایجاد کند و هم به بهترین شکل اطلاع‌رسانی کند ادامه داد: این هنر خصوصیات خوب خفته آدم‌ها را بیدار کند. اگر به این هنر میدان عمل مناسبی داده شود قطعا مثمر ثمر خواهد بود. اگر ما میدان کار مناسب نداشته باشیم ناچاریم به سمت بعد سرگرمی کاریکاتور برویم. در حالی که هدف اصلی کاریکاتور التیام‌دهندگی است و اگر قرار است لبخندی به لب آورد در حاشیه است. هدف اصلی آن بازگوکردن دردها و کمبودها است.

این کاریکاتوریست پیشکسوت با بیان اینکه کاریکاتور به بیان مسائل روز باید بپردازد، ابراز کرد: این روزها چاپ کاریکاتور معدود و غیرمستمر است و نگاه‌ها باری به هر جهت شده است. به هر حال مسوولان ما باید میزان پذیرش نقد خود را بالا ببرند. به هر حال همه ما اشتباه می‌کنیم و باید اشتباهات‌مان را قبول کنیم.

داشتن تجربه توسط کاریکاتوریست‌ها، موضوعی است که عبداللهی بر آن تاکید کرد و گفت: جوان‌های کاریکاتوریستی داریم که کارشان در سطح جهانی است، اما برای کار در روزنامه باید تجربه داشته باشیم. باید بدانیم چه مطالبی کار شود که برای روزنامه و حتی مملکت ما مشکل به وجود نیاورد. اما شرایط طوری شده است که باتجربه‌ها هم فضای کار ندارند. گرفتاری ما این است که مدیرمسوول‌های نشریات ما کارشان را خوب بلد نیستند و گاهی آثاری را منتشر می‌کنند که باعث دردسر همه می‌شود.

این کاریکاتوریست که پایه‌گذار کاریکاتورهای ورزشی در ایران است، در ادامه بیان کرد: هنرمندان با تجربه‌ بعد از تعطیلی گل‌آقا دیگر فرصتی پیدا نکردند که آثار خوبی ارائه کنند و از فضای رسانه‌ای دور شده‌اند. حالا دانش و بینش در بخش کاریکاتور نشریات به آن شکل که باید وجود ندارد و گاهی جامعه مطبوعات را به دردسرهایی می‌اندازد که باعث می‌شود در این حوزه محدودیت ایجاد شود.

کد خبر 1405424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha